Mesela nohut kurufasulye barbunya vs yapmak için önce geceden ispat sabah 15-20 dakka düdüklü de kaynat
Soğanın boyutuna göre sıvı yağ koy minik minik dogra sıvı yağıyla iyice ölene kadar kavur üzerine salça köy dilegince. Onunla da kavur üzerine yemeği
Yemeği 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su koy. 5-10 dakka pisse yeterli.
Eğer 2 kisiyseniz. Pirinç pilavı için.
1 su bardağı pirinci yarım saat kadar ılık yada sıcak suda beklet suyunu suz
Pilav tencerene yağ koy 3 yemek kaşığı kadar. İçine arpa yada tel şehriye at. Az bişey rengi dönünce pirinci at 1-2 dakka kavur .üzerine 1.bucuk su bardagindan biraz fazla kaynamis su koy. 1 çay kaşığı kadar tuz yeterli olur .
Pilavın suyu kaynayinca altını kıs iyice kapagini kapat. İyice suyunu çekmesini bekleyin ve dinlenene kadar karistirma
Yine yardimci olurum sen mesaj atsan özelden de olur