0 oy
1,226 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (723 puan) tarafından
Evleneli 3 yıl oldu .eşim 28 ben 24 yaşındayım. Bebek dsnmedik. Eşim artık dsnelim dedi biraz önce ben kiloluyum çok kilo almaktan korkuyom ve ne bileyim kendimi hala hazır hissedemiyom .zayıflamak istiyom oda 3. Yilimiz oldu artık diyo napcam bilmiyom .hamilelik ile ilgili korkularım var 97 kiloyum zor bi hamilelik geçirmekten korkuyom.cok kilo mu göstermiyom ama kiloluym yani napcam kızlar ya siz olsanız napardnz akıl verin :/ mesela dış çekime falan gitmek istiyom nasi gitcem böyle diye kafama takiyom iyice kilo alcam kötü olcak diye hamile olunca bence güzel fotolar çekinmek istiyom. Kilolu olunca karnım falan belli olur mu sizcr

38 Cevaplar

0 oy
(5,724 puan) tarafından
Ya senden kilosu fazla olan insanlar dogum yapıyor ama bence sen çocuğa hazir değilsin
-Reklam-
0 oy
(601 puan) tarafından

ben ikinciye hamile kaldigimda 68 kiloydum 78 ile doguma girdim dogumdan sonra birden bire kilo aldim sezaryanim bide 85 kilo oldum daha dogum kilolarimi vermeden tekrar hamile kaldim yanlislikla bu arada :angel:

hamile kalinca 7 kilo falan verdim simdi 6 aylik hamileyim 2 kilo aldim şuan 80 kiloyum ilk gebeligimde de 78 ile hamile kalip 78 ile de dogum yaptim gebeligin ilk aylarinda kilo verdigim icin biraz uzun oldu ama 

yani sende kafaya takma belki bu kilonla hamile kalip hamileliginde kilo verebilirsin dogumunda yine ayni kiloda olabilir birde diyetisyene gitmeni tavsiye ederim burda cok okudum cunku cok kiloyla hamile kalip diyetisyenle bu süreci tamamlayanlari kendileri degil bebekleri kilo aliyo ozamn 

(723 puan) tarafından
O benim aklımdan da geçti kuzum belki dikkat edersem daha da veririm belki diye düşündüm gebelikte de bir de mesela ne zaman hamile kalacağım belli olmaz ki o süreçte de diyet spor yapabilirim herhalde spor yapmanın sakıncası var mı acaba
(601 puan) tarafından
belli hareketler anca yapabilrsin eger öncedende hamilelik önceside spor yapiyosan bildigim kadariyla
(601 puan) tarafından
bence cocuk cok güzel bisey erteleme daha fazla  birde 3 sene korundun heralde bebek istemedigine göre bak ben hic korunmadim 3 yil cocuk istedim 3 yil sonra hamile kaldim diyelim sen simdi cocuk yapmaya karar verdin s3nin de esininde sorunu olmamasina ragmen gebelik cok zor olabiliyor belki bu sefer de sen isticeksin ama hemen hamile kalamicaksin sıkıntılı süreç bunlar düşün derim ben
(601 puan) tarafından
ozamn da sene kaybı yaşayacaksın allah bilir canm
0 oy
(2,963 puan) tarafından
Bende 89 dum canm 9 kg verdim hamile kaldım 6 kg aldım hamileliğim de çok rahattım 
0 oy
(2,097 puan) tarafından
Bende 97 kiloyla hamile kaldım. Öyle güzel bir duygu ki... Keşke daha önceden gelseydin dersin artık :) 
(723 puan) tarafından
Kuzum güzel duygu olduğundan şüphem yok eminim öyledir ama tereddütlerim çok fazla mesela hamilelik düşünürken spor yapabilir miyim acaba
(2,097 puan) tarafından
Tabii ki yapılabilir youtu.be dan bakabilirsin
(723 puan) tarafından
Terletensporlar değildir sanırım dimi egzersiz gibi oluyo ya genelde onlar
(2,097 puan) tarafından
Evet egzersiz oluyor
0 oy
(1,014 puan) tarafından
Bence kendini önce piskolsjikmen iyi hisset ki cnm iyi olsun.
0 oy
(1,254 puan) tarafından
Bende kiloluyum gayette güzel geçiyor herşey yolunda. Neden bu kadar sene bekledim diye her gün kendime kiziyorum bekleme daha fazla. Birde belki olacak olmayacak Rabbim aratmasın da birde olmayacak gibi olursa ona da pişman olursun 
(723 puan) tarafından
Kaç kilosun kuzum kuzum ben de orasını düşünüp bir yandan başlamak istiyorum çalışmalara çünkü hemen kalacağım ne malum hamilelik düşünürken spor yapabilir miyim acaba Belki 4 ayda hamile kalacağım bebeğime bir şey olursa diye Korkarım gibi geliyor bana da
(1,254 puan) tarafından
93 ile kaldım 5. Aya girmek üzereyim iki kilo aldım.(ben arada çok aşırı kaçamak yaptığım için) Evet çok ağır olmamak kaydiydi spor yapabilirsin.
(1,254 puan) tarafından
Bu arada ben çocuk istemeye başladıktan 5 ay sonra oldu. Ama o geçen 5 ay resmen bir 5 yıl gibiydi kendime okadar çok kızdım ki birde senin yaşın genç ben 30 merdiven dayadım artık evleneli olmuş 4 sene 5 ayı zehir ettim kendime. Psikolojik sağlığın acisindanda bir an evvel kontrollü bir şekilde gebe kal
0 oy
(136,239 puan) tarafından
eniste hakli bencede yapin ☺ kiz kiloyu takma bebek ciktigi an kilosa cikip gidiyp
0 oy
(6,187 puan) tarafından
Kilo verip oyle yapin bebegi cunku kilo belirli bi siniri aştiktan sonra vajinal dogum istiyorsa yapamazsin ve senin icin de zararli bir sey kilo alimi
0 oy
tarafından
Boyun kaç canım bide doktor zaten kilodan dolayı diyetisyene yönlendirir o şekilde yemek yersin verirsin bile 
0 oy
tarafından
Cnm bi diyetisyene git hamile kal ve kontrollu kilo al en fazla 10 kilo dogumdan sonrada ver o kiloyu
0 oy
(595 puan) tarafından
Valla bende evlendiğimde 72 kiloydum almanyaya Bi geldim 89 gördü bu gözler sonda dedim hilal dur anam kendine gel noluyo ama tabi ben evlenmeden önce demiştim eşime 5 yıl çocuk lafı duymak istemiyorum diye o yüzden eşim istiyordu ama benim istemedigimi bildiği için çok Üstelemiyoedu sonra ben ekmek makarna hayatımdan çıkardım akşam 6dan sonra hiç bısey yemedim ilk başlarda çok acıktım ama çok fena olursam yoğurt yedim Bi kase sonra yattım bol su ve çikolata cips kola yok kızartma yok böyle böyle 73 kiloya kadar düştüm sonra baktım 76 olmuşum sonra bidaha tartildim 79 dedim bu işte bısey var baktım hamileyim :) 5 yılı tamamladık 5 Ay sonra hamile kaldım ben 25 eşim 32 yaşında şuan hiçte pişman değilim beklediğim için :) hamileliktede 14 kilo aldım ve 10 gün sonra 3 aylık olcaz doğalı hepsini verdim şükür 
0 oy
(1,615 puan) tarafından
Canım hiç korkma fazla kilo almazsın Yemen'e dikkat ettiğin sürece senşn elinde o görümcem 97 kilo ile hamile kaldı doğumdan sonra 86 ya indi 
0 oy
tarafından
3 yıl baya geç kalmışsınız canım benim eşim 3 ay dayanmadı bence artık zamanı gelmiş geciyoda 
0 oy
tarafından
24 yaşındayım iki çocuk annesiyim biri 6, yaşında diğeri 5aylık. Ve iyiki anneyim iyiki doğurmuş um. Onlar bnm dert ortağım can yoldaşım. Herşeyim aldığım nefesler. 
0 oy
(1,782 puan) tarafından
Canım folik asit ve selenyuma başla doktora git hormonlar için karbonhidrat kes proteinden beslen . Zaten herkes öyle ilk geceden olmuyor sporuna falan başla Allah izin verirse gebe kalana kadar kilo vermiş olursun zaten. Gebelikte de diyetisyene gider uygularsan çok kilo almazsın merak etme önemli olan senin ve eşinin istemesi. Diyetisyenle çok kilo almayanlar var bebekleri gayet iyi kiloda doğuyor. Zaten doğumdan sonra bebek artı plasenta falan bi 4.5 5 gidiyor emzirdikçe de ödem atarsın kalan 3 5 kiloyu da yavaş yavaş verirsin kendini üzme
(723 puan) tarafından
Kuzum tam aklıma takilan sorulara sen yorum yapmışsın tam olarak allah razı olsun.mesela hamile kalmayı dsnyom ya o zmn spor yapablr miyim ki çünkü düşer falan hamile kaldıysam eğer gibi korkarim gibi geliyoda ondan.sadece yürüyüş falan yapablrm sanırım hamilelikte. Bide ben normal doğumu çok istiyodum galiba kilondan dolayı sezeryan olurum dimi .Bende hamile kalana kadar zaman geçer bakalım hemen mi kalcam diye merak ediyom ondan o arada diyet spor yaparım yine diye dsndum
(1,782 puan) tarafından
Hayır canım kilodan dolayı sezaryen olacak kadar değilsin. Yürüyüş yaparsın ilk etapta doktorun karar verir mesela gebelik platesi falan istersende. tek yapman gereken şey istikrarlı olacaksın ipin ucu kaçmadı mı fazla kilo almazsın. Senden de razı olsun canım
0 oy
tarafından
Senin bedenin senin kararın.Ne zaman hazır olursan o zaman yap.
0 oy
tarafından
Annemde kiloluydu 80 di galiba hamile kaldı kendinden gitti bebeğe 2 kilo aldı galiba kendi zayıfladı doğumdan öyle çıktı bacakları felan zayiflamisti
0 oy
(10,860 puan) tarafından
Ben hamileyken 12 kilo verdim doğumdan sonra yine aldım belki se de vetirsin ve doğumdan sonra dikkat edersen geri almazsın bence yaşınızda küçük değil ben senin yaşındayken 2.yi doğurmuştum
(723 puan) tarafından
Acaba dikkat ederek sağlıklı beslenirsem gebelikte almam belki kilo dimi.bide ne zaman hamile kalacağım belli olmuyo kişiden kişiye degisiyo ya hamile kalana kadar spor diyet yapsam mi acaba mesela düşünürken spor yapmam bebeğe zarar vereblr mi kalırsam direk anlaşlmiyo ya hamile kaldığın o hazırlık sürecinde spor yapablr miyim ki
(10,860 puan) tarafından
Hamile kaldıktan sonra spor değilde dr un ixin vetirse yürüyüş yaparsın oda bi nebze fayda sağlar
(723 puan) tarafından
Çok bi zayiflatma yapmiyo zaten yürüyüş de ya
(10,860 puan) tarafından
Kız boş ver bu bu kiloyu takma o kadar inan bana anne olunca o kadar pişman olcaksın ki keşke 3 sene önce doğursaydım diyeceksin hem Allah'ın işi belki 3 ay sonra hamile kaldın belki 1 sene sonra kaldın orası muamma sen çalışmalara başla hemen eşn haklı bu arada bi artıla beni yorumum 2.sayfada bulamıyorum

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 950 göst.
23 Haziran 2019 Diğer kategorisinde berak (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 558 göst.
12 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde mellah78 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 638 göst.
10 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nisan89 (1,064 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 623 göst.