Her müslüman önce kendini eleştirmeni sonra başkasına dil uzatmalı Babamın bir alevi arkadasi vardı adam gözümüzün içine bakarak asla konuşmazdı babam evde yoksa eşikten adım atmazdi senede kaç kere kurban kestirir ihtayac sahiblerine dağıtırdı şimdi düşünelim ki kac müslüman bunu yapıyor
Kesin tartışma olur
Ay benim tanıdığım hic bi alevi böyle değil onlar tam bi münafıkmış o zaman
Alevilik, Ali ve On İki İmam'ın öğretilerini öğretmiş olduğu varsayılan Hacı Bektaş-ı Veli'nin mistik Alevi İslami öğretilerini takip eden yerel bir İslami gelenektir.
Sünnilik ve Onikicilik'ten farklı olarak Alevilerin bağlayıcı bir dini dogmaları yoktur ve öğretiler dede adı verilen dini bilgin tarafından aktarılır.
Alevilik bir mezhep değildir İslami bir gelenektir ama bizler Osmanlı döneminden bu yana müslüman olsun olmasın bizden olsun olmasın tüm insanlığa saygı ve hoşgörü ile yaklaşan bir toplumuz. Hanefi olunca bazıları cenneti garantilemiş gibi davranıyor ve bunu diğerlerine baskı yoluyla diretiyor. Oysa ki hepimiz hür insanlarız doğruyu biliyoruz ne yapmamız lazım neyden uzak durmalıyız hepimiz biliyoruz. Alevilerde cunup olunca belden asagisina su tutup çıkan da var abdest alıp çıkan da var. Dört mezhepten birine tâbi olup hristiyan gibi yaşayan da var. 20. Yüzyılda yaşıyoruz bir şeyleri ayırt edebiliyoruz idrak edebiliyoruz hala bu tarz konuşmalara tartışmalara girilmesi çok yersiz ve mantıksız. Ben hanefiyim sende Hanefi ol dememin bir gereği yok ya da senin bana ben aleviyim sende Alevi ol demenin bir gereği yok. Yaradan bir kitap bir Alevilerde bize ters düşen durumlar farklı zamanlarda tutulan oruçlar, kadın erkek karışık cemevlerinde yapılan gösteriler/ ibadetler. Çünkü Kur'an'da da diyor ki nikah düşebilecek kişilerin aynı ortamda bulunması uygun değil / caiz değil. İbadethanelerde sazlı sözlü (ki bu sizin inancınız) ibadet yapılmaz. Nitekim bu dünyaya bizi gönderen de bu dünyadan alacak olan da Allah'tır. Karşısına kul hakkı ile çıkmamak gerekir. Birbirimizi yermenin uzmenin bir mantığı da yok. Ne siz benim kim olduğumu biliyorsunuz yasantimi yüzümü huyumu suyumu biliyorsunuz ne de ben sizin. Allah amellerimizle hasretsin inşallah.
1,491,953 soru
24,378,888 cevap
348,554 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın