0 oy
898 göst.
Diğer kategorisinde (3,520 puan) tarafından
Kızlar amacım tartışmak değil öncelikle onu belirteyim burda bu konuyla ilgili postlar gördüğüm için kendimce bişeyler söylemek istiyorum.

Şimdi bazıları aleviler Allah sız gibi konuşuyor önce onu ayırt edin her alevi ateist değildir, gerçek aleviler Allah inancı Allah yolunda olan insanlardır.

Ben 4 sene semah döndüm cemevinde 4 senem cemevleri de, şahkulunda geçti.

Semah dönmeden önce veya sonra cemler de Ya Allah, ya Muhammet, ya Ali denir. 

Kendi adıma konuşayım inancı çok yüksek olan bir insanım zamanın da kapandım da ama o yük bana ağır geldiği için tekrar açıldım onun sorumluluğu çok fazla taşıyabilene gönülden helal olsun derim her zaman. 

Uzun lafın kısası alevilikle ateizmi karıştırmayalım lütfen öpüldünüz ☺️❤️

23 Cevaplar

0 oy
(12,269 puan) tarafından
Evet Alevî ler değişiyor 

Bazıları belden aşağı yıkanıyor guslü bazıları canimin yolunu bilmiyor 

Bazıları Allah Muhammed ve Ali diyor 

Ki sıralama bu şekilde olması gerekir 

Allah Muhammed Ali diyenler e Allah Yolunda olanlara selam olsun ❤️
(3,520 puan) tarafından
Bacım bak bi deyiş var semah dönerken söylenir Allah bir Muhammed Ali diyor Aleviliğin altına sığınıp ateist olanların rabbim öbür tarafta sorsun hesabını
(12,269 puan) tarafından
Ne güzel işte aynı şeyi söylüyoruz
Amin canım amin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Herkes kendi inancıyla sorumlu bence  kimse kimseyi ilgilendirmez 
(3,520 puan) tarafından
Öyle tabiki canım,
tarafından
Aynen kuzum
0 oy
(1,031 puan) tarafından
Benim universiteden arkadaşım vardı aleviydi ama ailesinden gizli tesettüre girmişti namaz kılıp kuran ogreniyordu ama ailesiyle görüntülü konuşunca yada tatile evine gidince açılıyordu çünkü ailesi birdefasinda giysilerini görüp yakmıştı. Kız İslamiyeti okadr yoğun yaşamak istiyordu ki kendi soylemese alevi olduğunu asla tahmin edemezdim Anlamazdım. Az çok ailesini de tanıyorum anlatımlarıyla felan namaz kılmıyorlar özel gunlerde içki içerler yaşlısı genci. Çok farklı adetleri var ziyaretlere türbelere karşı. Bnce her kesim her Sünni nasilki bir deqil iyisi kötüsü varsa bu durum Aleviler icinde aynı. 
(161 puan) tarafından
++++aynenn
(3,520 puan) tarafından
Aynen öyle canım ben kapandığım da ailem karşı çıkmadı senin hayatın kızım dediler aile çok önemli bu konuda
(1,031 puan) tarafından
Ne güzel canım. Adıyamanlı sin sende demi 02 yazmışsın isminin yanına :) arkadaşım da Adıyamanlı
(3,520 puan) tarafından
Yok kız malatyalıyım öylesine yazdım onu ☺️
(1,031 puan) tarafından
Anladm canım. Malatya güzel şehir :)
(3,520 puan) tarafından
Öyle vallahi☺️

İlgili sorular

0 oy
45 cevap 597 göst.
1 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Tekcocuk (1,209 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,191 göst.
22 Haziran 2023 Kültür-Sanat kategorisinde misafir5 (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,056 göst.
16 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Esrat (9,238 puan) tarafından soruldu

409,894 soru

12,323,635 cevap

39,039 kullanıcı

Kategoriler

...