0 oy
264 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (11,076 puan) tarafından

Tazeden mi haşlanıp mi başka bi yolu mu var atılır mi falan aydınlatır mısınız lütfen :)

17 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kışlık atıyorum ben.
(11,076 puan) tarafından
Ya fazla almış eşim seradan çöp olacak atmazsam buzluğa ama nasıl?
-Reklam-
0 oy
(48,693 puan) tarafından
halam kizartmis dizmis posete koymus oyle verdi bana
(11,076 puan) tarafından
Kızartılmış zararlı diye duyduydum ama bilemedim ki
(48,693 puan) tarafından
bilmiyorum ki hic duymadim canim
(11,076 puan) tarafından
Araştırıcam şimdi önce buraya sorim dedim burdan çok şey öğrendim diye :)
0 oy
(3,903 puan) tarafından
Annem normal yemeklik dograyip atıyor poşetle.  Mis gibi oluyor
(11,076 puan) tarafından
Tazeden olur yani sağol canım
(3,903 puan) tarafından
Aynenn canim. Annem oyle yapiyor cikarinca da erimesini beklemeden hemen pişiriyor. Ohh mis
(11,076 puan) tarafından
Ay kolay da. Doğradım tam attım buzluğa eşim geldi kafamı karıştırdı sorayim dedim . Teşekkür ederim:)
(3,903 puan) tarafından
Afiyet şifa  olsun :)
(11,076 puan) tarafından
Sağol canım :)
0 oy
tarafından
Ben kızartıp atıyorum hem karniyariklik hemde yemeklik kızartıyorum soğuduktan sonra posetleyip atıyorum 
tarafından
Önemli değil canım bide şunu söyleyim kizartirken çok fazla kızartma kevgir gibi süzgeçte biraz dursun fazla yağı suzulsun öyle paketle :)
(11,076 puan) tarafından
Ben yüksek ihtimalle kızartmakla uğraşmam bi dahakilere tembelim kız ben uzun iş kızartmak :D
tarafından
Sen bilirsin canım afiyetle yiyin insllah :)
(11,076 puan) tarafından
Sağol yine de canım cevap için, teşekkür ederim:)
tarafından
Rica ederim :)
0 oy
(2,692 puan) tarafından
Bütün kızartıp koyuyorum. Karnıyarık yapıyorum çıkarıp. 
(11,076 puan) tarafından
Kızartılmış zararlı diye duydum ben de..
0 oy
(1,506 puan) tarafından
Birazını doğrayıp kızartıyorum birazını bütün kızarıyorum biraz kozluyorum öyle atıyorum 
(1,506 puan) tarafından
Rica ederim kızart tüm olarak sonra pişince ortasını biraz yar biberde kızart yardigin yere koy at buzluğa sonra çıkartır karnı yarik yaparsın:)  afiyetle :)
(11,076 puan) tarafından
Sağol canım ya tembelim ben biraz kızartmak uzun iş :D bi de çoktan doğradım diğer yöntemlere bakıcam artık
(1,506 puan) tarafından
E afiyet olsun o zaman sonuçta patlıcan her türlü yenir:)
(11,076 puan) tarafından
Sağol canım güzel olur inşallah bakalım acemi işi oldu :)
(1,506 puan) tarafından
Iyi olur  iyi, :(
0 oy
(2,972 puan) tarafından
Kızartıp atıyorm karnıyarıklık bide patlatıp atıyorum 
(11,076 puan) tarafından
Nasıl patlatıp :D kızartılmış zararlı diye duydum
(2,972 puan) tarafından
Söğürüyorum yani :-)) yok kız kızartmanın hiçbir zararı yok rahat ol
(11,076 puan) tarafından
Hee :)) çoğunluk kızartmış zaten ama bendeki bilgi de kulaktan dolma, önce buraya sorayim dedim şimdi bi araştırayım bakalım. Sağol cevap için :)
0 oy
(5,495 puan) tarafından
Acısını aldıktan sonra hiçbir işlem olmadan atıyoruz taze gibi oluyo bir kere kızartıp koyduk hoşumuza gitmedi 
(5,495 puan) tarafından
Tuzlu suda bekletiyorum canım sonra suyu sıkıyorum tekrar normal suda yıkıyorum
(11,076 puan) tarafından
Ben normal suda beklettim bilmeden o da işim vardı diye :) böyle de olur mu ki
(5,495 puan) tarafından
Hiçbir fikrim yok canım :) siyah suyu çıktıysa sorun olmaz sanırım
(11,076 puan) tarafından
Çıktı sanırım suyu kararmıştı. Attım artık öyle ya çok sağol :))
(5,495 puan) tarafından
Ne demek canım acemilik olsun bu :D
0 oy
(1,335 puan) tarafından
Ben bi ara kizartip atmiştim ama sonrasinda begenmedim buz kokusu olmuştu
(11,076 puan) tarafından
Çoğunluk kızartmış ama zararlı diye duydum ben
(68 puan) tarafından
evet o buz kokusunu önlemek için kızartılmayacak firında az bi közlenecek tuz ve az sıvıyağina bula mukemmel buz kokusundan nefret ederim
(11,076 puan) tarafından
Bi dahakine közlerim artık fırında çoktan doğramıştım ben. Attım artık öyle :) acemi işi oldu bi dahakine burayı tekrar okucam inşallah
(1,335 puan) tarafından
Bidahakine oyle denerim fırına atarm bakim sagol
0 oy
(68 puan) tarafından
bütün patlıcanı alacalı soyup biraz tuz biraz sıviyağ bulayip firınin alt üst pervane ayarı yada normal firın ayarıda olur kızarana kadar pişiyor buzdolabı poşetiyle derin dondurucuya at

çıkar açılaın kahvaltı yada dilimle yemeklik yada karnıyarık v.s çok pratik 1 kere dene dua edersin 
(11,076 puan) tarafından
Bi dahakine denerim şimdi hepsini doğradım ben ya.. Sağol cevap için :)
(68 puan) tarafından
yesil ve kırmızı sivribiber ne yaparsan yap bu yöntemle ne sulanıyor nede buz kokusu bunu bulana kadar çok yöntem denedim en hafif ve lezzetlisi kim yediyse öğrettim bayıldılar
(11,076 puan) tarafından
Tamam sırada biberler vardı öyle yapayım bari çok sağol canım :)
0 oy
(2,321 puan) tarafından
Ben karnıyarık için fırında pişirip koyuyorum
(11,076 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
(6,825 puan) tarafından
Tabi ki atılır canısı yemeklik karnıyarıklik ya da kızartmalk
(11,076 puan) tarafından
Yemeklik tazeden mi haşlama mı?
(6,825 puan) tarafından
Taze olanı soy Yanmaz Tava da azıcık yağ ile kavurup öldür. Koy buzdolabı poşeti at dolaba ☺️
(11,076 puan) tarafından
Geç kaldın kız :)) birazını tazeden birazını haşlayıp koydum bakalım nasıl olcek :)
0 oy
(12,513 puan) tarafından
Biz közlüyoruz soyup atıyoruz posetlere koyup 
(11,076 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
(12,513 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
tarafından
Kızartıyorum

 közluyorum 

birde kurutuyorum :D 

Her türlü pantilacan koyarım kendilerini çok severim çünkü :D
(11,076 puan) tarafından
Sen de sigara içengillerdensin dimi yanlış hatırlamıyorsam;) nikotininden midir nedir ben de severim
tarafından
Evet bacım sigara icengillerdenim :D seversen kurusunu yap kizzz dolmalık kuru normal kuru :D
(11,076 puan) tarafından
Dolmalık kuru var kaynanamgiller sağolsun :) sağol canım cevap için:)
tarafından
Rica ederim canım ♥️
0 oy
tarafından
Karnıyarık için kızartıp buzluğa atıyoruz biz 
(11,076 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
tarafından
Rica ederim canm ne demek
0 oy
(119,342 puan) tarafından
kizart kozle kurut ben oyle yapiyom
(11,076 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
tarafından
Alacalı soyup ortasına çizik atıyorum sonra fırça ile azıcık yağlıyorum fırına atıyorum sonra alıp soğuyunca buzluğa hafif oluyor misss
(11,076 puan) tarafından
Sağol canım başka öneren de var fırını, bi dahakine denerim inşallah
tarafından
Kuzu kızartma yağ çekiyor illa ki iç harcı da yağlı oluyor bayiyor.  Böyle yap beş tane yesen de kesmes seni. Ben iç harcına da yağ az koyuyorum kavrulunca su ile kavuruyorum dene artık hep öyle yaparsın
(11,076 puan) tarafından
Bakalım artık bi dahakine:) kızartmaya uğraşamam ben zaten uzun iş :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 113 göst.
28 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 92 göst.
0 oy
9 cevap 295 göst.
7 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 106 göst.
5 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

380,150 soru

11,380,327 cevap

34,869 kullanıcı

...