0 oy
162 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Selam hanimlar.  Ben geçen sene 11 haziran da kizimi vakum ve suni sanciyla zor bi doğumla 4 kilo dünyaya getirdim ve şimdi 31 haftalik hamileyim tekrar. Bu bebegim de iri bebek 4 kiloyu baya gecer diye öngörülüyor. Ve hastaneler normal doğum yaptırmıyor. Bi tane ebe tavsiye etti arkadasim.  Daha önce sezeryan yapmış annelere evde kesisiz normal doğum yaptırıyormus bizim bu bölgede de baya meşhur. İri bebekler doğurttugu halde hiç  başarısız dogumu olmamış. Görüştüm evinde olağan bi sekilde kesisiz yaptırırım dedi.4700 e kadar dogurtuyorum ben dedi.cok korkuyorum ani müdahale gereken bisey olursa falan diye. Yine bi görüşmeye gidicem siz olsanız cesaret edebilir miydiniz 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
İlk hamileliğimde çok istedim ebe desteği ile evde doğurayım. Hastanede  doğdu solunum sıkıntısı ile yoğun bakımda kaldı. 

Bu bebeğimi de hastanede doğurdum. En başından beri zor bi hamilelikti cesaret edemedim. Ama hep istedim ki evde doğurayım..
tarafından
Cok.kararsizim ve çok korkuyorum.  Yani ev rahat olur kizim 1 yasinda ve yanımda olur.kadin bide sen sehir doguma giden biri arkadaşımı sezeryan arkası  normal dogurttu ama ilk dogumun korkusu işte
tarafından
Bi git görüş iyice araştır sor konuş kadınla . Aklında soru kalmasın.  Sonrası Allah kerim. İçin rahat ederse olur neden olmasın.

Küçüğümü 4 kilo doğurdum ben de hastanede. Doktor kesi atmadı kendinden yırtık oldu. Yırtığı diktiler ve kesinin dikişine göre çok daha rahat oldu..
tarafından
Canim gidicem insallah ama ev yerine kontrol e gittiğim özel hastaneye çağırırım belki. Ama cok korkuyorum ilk dogumum cok cok zordu ölümden döndüm inan. Sezeryan dan yanayım acikcasi
-Reklam-
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Bebeğin iriymis maşallah kadın yecribelidir ama ne bileyim hastanelik bı durum olur kanama olur durmaz vs herşey olabilir ben 3dogun yaptım evetv3ude çok kolay oldu evde dogiraam dogururmusum yani ama yinede bilemedim cesaret edemem heralde
tarafından
Evet cok korkuyorum aksi bisey olmasından . Ama kesisiz dogumu da cok istiyorum
(2,330 puan) tarafından
Benim ikinci doğumunda kesisiz oldu hastanede
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Cesaret edemezdim gerekirse sezeryan olurdum. Korkutmak istemem ama bebeğin çatı da sıkışma durumu da olabiliyor yani. Hastanelerde bile 4 kilo dedimmi sezeryan diyorlar direkt. Bu ebe nasıl cesaret ediyor. Üstelik kesisiz.
tarafından
Bende basta hayret ettim. Arkadaşımı sezeryan sonrası normal dogurttu evde suda. Konuşunca dogum tamamen senle gelişen bi olay gel görüşelim yine içine sineni yap dedi ama korkuyorum da
0 oy
tarafından
Asla cesaret edemezdim can pazarda alinmiyo cnm :))
tarafından
Oyle valla hastanede doğurmaktan bile korkarken evde baya gozum korktu ama anlatıldığı gibi dogum da hayal gibi
tarafından
Cnm hastanede bile insan korkuyo ya bir ihmal olursa diye:)) aman diyim evlatların var :)❤️
tarafından
Sagolasin canim . Yani dogum diyince insanın canından can gidiyo
tarafından
Evet cnm ❤️
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Bu cesaret işi değil kusura bakma ama delilik. Böyle bir risk yaşamışsın tekrar illede normal dogum diye diretmek akıl alır gibi değil. Ne cesaret eder böyle bişeye kalkışırım nede kalkışanı takdir ederim. Bişey olursa bebeğe o vicdan yükü ile yaşanmaz... 
tarafından
Henüz biseye kalkısmis değilim. Ki o kadar zor bi doğumun ardından sizden daha dikkatliyim bu konuda.  Arkadasim tavsiye etti görüştüm.  Buradaki sorum siz cesaret eder miydiniz farkındaysan.
(25,224 puan) tarafından
Bende içimdeki fikri yazdım zaten herkes gibi....
0 oy
tarafından
İri bebekse kolu bile kanalda takılabilir. Riske atma bence sezaryen ol. Allah korusun şimdiye kadar doğumları iyi geçmiş olabilir belki senin öyle olmucak garantisi yok. 
tarafından
Yok cok zordu kizim. İri olmasada sezeryan istiyodum brn hep.arkadaslarima söyleyince onlar ilki normal oldu bu kolay olur dediler ama ben hiç bi doğumun kolay olduğunu sanmıyorum
0 oy
(7,441 puan) tarafından
Sen hastanede bile zor dogurmussun buna ancak deli cesareti derim ben bir hemşire olarak bütün doktorlar bile eve gelse yine evde doğurmam 
tarafından
Düne kadar normal doğum Bile düşündüğüm şey değildi inan hatta hala daha değil.
(7,441 puan) tarafından
Bebeğin ve senin sağlığın için doktorlar neyi uygun goruyorsa o doğum şeklini olmanı öneririm iri bebek te normal dogumda büyük sikintilar oluşuyor
tarafından
Teşekkürler ilginiz için gerçekten
(7,441 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(11,508 puan) tarafından

Mantıklısı hastane acil kan lazım olur ya da başka bir şey riske atmazdım kesinlikle

tarafından
Oyle canim.  Bicok cocuk kanalda cok kaldığı için sıkıntı yasiyo
0 oy
tarafından
Eğer kilolu bir bebekse bence bu riske girmeyin ilk hamileliğim benimde çok zor oldu bazen diyorum evde doğum olsa yada son zamanda mı hastaneye gitsem diyorum ama cesaret edemem doğumun sonunda kendimden geçmiştim 
tarafından
Bebek  kilolu olmasa da risk büyük canim ya. Tek kilolu bebeklerde o sorun olmuyo ki
tarafından
Ben 36 haftada 2770gr doğum yaptım ömrümden ömür gitti kanama olur Allah korusun bir sorun olur bir şey olur riskli
tarafından
Oyle tabi hic bi  dogum kolay olmaz Allah korusun her şeyimiz anlık
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Kesinlikle hayır cesaret edemem bu işler biraz da nasip işi canım nasibinde ne varsa onu yaşarsın normal istersin sezeryan olur sezeryan dersin normal akışına bırakmak lazım bence bende ilk hamileligimde normal olsun çok istedim 40+3e kadar bekledik doktorumla bebeğim tersti belki döner diye tam 40 haftalikken yaylaya pikniğe bile gittim arabada belki sarsılır rahatsız olurda döner dedim ama yok gelmedi küçük hanım mecbur sezeryan oldum riske atma bence sezeryanda öcü değil sonuçta 
tarafından
Tabiki değil hatta bana normal dogumdan daha daha cazip.  Hem planlı zamani saati belli samci yok agri aci yok
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Acil mudaha gereken durumda sıkıntı olabilir. Keske bu ebeyi alıp özel hastanede doğum yapabilsen. Doğum hastane de ama bu ebeyle olabilse. Çalıştığı bi yer falan yok mu
tarafından
Ben öyle düşünmüştüm canim. Kadını ararken de onu sorarak aradim .. hastaneye de gelebiliyor.  Sadece sen evde daha rahat olursun dedi bana
(3,097 puan) tarafından
Rahat olmasina olursun canım da. Hastane ortamı gibi de olmaz. Eskiler de hep evde doğum yapıyormuş diye düşünme o eskidenmiş. Özel hastane olursa rahat edersin diye düşünüyorum. Hastaneye gelme imkanı da varmış ne güzel böyle değerlendirmek bana daha mantıklı geldi.
tarafından
Aynen canım. Zaten kontrollerim özel hastanede gebeliğin başından beri.devletin ebesi bu kadin da zaten. Daha biseye karar vermedim ama sezeryandan yanayım inan
0 oy
(3,528 puan) tarafından
Cesaret edemezdim Allah korusun herşey olabilir doğum bu acil müdahale gereken bi durum olsa napıcak ay çok riskli ya gerekirse sezeryan ol evde yapma derim ben 
tarafından
Aynen canım.  Bakalim bu kadınla hastanede yaparım belki. :)

İlgili sorular

+8 oy
23 cevap 1,140 göst.
0 oy
8 cevap 420 göst.
20 Kasım 2019 Aile kategorisinde The New ♚ ツ (2,102 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 553 göst.
29 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Duruu12 (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 210 göst.
28 Şubat 2023 Aile kategorisinde Mihrenur77 (23 puan) tarafından soruldu