0 oy
224 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,077 puan) tarafından
Kizlar merhaba kızımın yaşına 19 gün kaldı nasipse. Anne sütü pek alamadı ilk 3 ay sağarak verdim mama ile karışık gitti sonrası ful mama olarak gitti. 2 yaşına kadar doktorlar devam sütü öneriyor bende vermeyi düşünüyorum ama ek olarak 1 biberon dahi olsa su ile karışık vermelimiyim? Önermeyen doktorlar var inek sütünü ama bir yanımda dedelerimiz nenelerimiz hep o şekilde büyüdü ve bilim yanıltıcı olabiliyor değişebiliyor diyerek az da olsa vermek istiyor. Tecrübeli annelerden fikir almak istedim:)

11 Cevaplar

+1 oy
(25,214 puan) tarafından
Mama içecekse hiç gerek yok süte falan canım 
(1,077 puan) tarafından
Anladım canim teşekkürler
-Reklam-
+1 oy
(667 puan) tarafından
Günde bir defa ver bende veriyorum içine pekmez yada bal karıştırıp
(1,077 puan) tarafından
Tamam canim teşekkür ederim
(667 puan) tarafından
Ricz ederim.Sabah kahvaltıda verebilirsin mesela ben öyle yapıyorum
(1,077 puan) tarafından
Aynen mantıklı canım
0 oy
(282 puan) tarafından
Benimki vermeme rağmen içmiyor sadece biberonla su içmek istiyor 
(1,077 puan) tarafından
Bakalım bizde daha denemedik belki alerji olacak ya da sevmeyecek bilmiyorum ama kafam karışık canım
0 oy
(3,063 puan) tarafından
Benimki de 1 yas 10 günlük 11.ayda su ile karistirarak verdim. Doktora da 1 yasindayken gittik. Sut veriyormusun dedi sulandirirak dedim. Sulandirma sadece sut ver dedi. Bende kahvaltida sut veriyorum. Benimki de mama iciyor
(1,077 puan) tarafından
Anladım canim teşekkür ederim bende doktoruna da danışacağım düzenli gittiğimiz doktoru var
0 oy
(6,200 puan) tarafından
Dede,nenelerimiz buyumus olabilir ama gercek tektir.İnek sutu kansizlik yapabiliyor ve kemiklere faydasindan cok zarari var.Keçi sutu ve manda sutu daha saglikli ve daha yararli
(1,077 puan) tarafından
Keçi sütü de verebilirim zaten hiç bi3 zaman o mantıkta yaklaşmadım hep araştırdım ama bu yönde de söylemler var o yönde de insanın aklı karışıyor bu sefer
(6,200 puan) tarafından
Keci sutu kabiz yapabiliyor ama bunu goz onunde bulundurun ama anne sutune de en yakin sut o.Herkes bir sey soyluyor.Normalde yogurt vs tarzi seyleri de evde mayalamamamiz gerekiyor cunku fabrikada sutun psitigi isiyla evdeki ayni degil ve evde yararli bakteri yerine zararli bakteri uretiyor ama iste bazilari ev gibisi yok diyor
0 oy
(9,587 puan) tarafından
Daha 1 olmadık ama bende süt vermeyi düşünüyorum köyden taze taze getirtcem inş 
(1,077 puan) tarafından
Anladım canim şifa olur inşallah
0 oy
(45,051 puan) tarafından
12 ayından beri sut veriyorum ben
(1,077 puan) tarafından
Tamam canim teşekkür ederim
0 oy
(7,441 puan) tarafından
İnek sütünün zerre faydası yok bebeklere sadece midesini doldurmuş oluyor üstüne kabızlık çekmesi de var 
(1,077 puan) tarafından
İşte bu yüzden zaten sordum kafam çok karıştı
0 oy
(9,624 puan) tarafından
Canim süt benim oglumda aşırı kansızlık yapti suan 13 aylik ve mecburen sütü kestim eger mama veriyosan sütü bi süre vermemeyi dene..bide eskilere cok takılma çünkü eskiden hersey cok doğaldı suan arabalarla sokak sokak dolaşıp satılan acik sütlerin içine bile su karistiriyolar saf halini bulmak zor anca bi ineğin olucak günlük olarak sagip taze vermen lazım oda imkansiz ama tabi sen bilirsin 
(1,077 puan) tarafından
Aynen canim zaten verirsemde paket süt veririm çünkü öbür türlüsü daha riskli teşekkü ederim yorum için
0 oy
(2,692 puan) tarafından
11 aylıkken sütten kesmem gerekti. Azar azar süt içirmeye başladım. Hala dolu dolu içmez. Ama kahvaltılarda aralarda bazen veririm. 2 yaşında şuan. Kan değerleri gayet iyi. Sağlık ocağı ve hastanede takipte. Kimse aksi bir şey söylemedi çok şükür. 

Sütten kaçıldığı kadar paketli gıdalardan ilaçlardan falan kaçınılmıyor benim gördüğüm. En ufak şeyde ilaç veriliyor, ağlayınca çikolata vs. Bunlardan daha fazla kaçınılmalı diye düşünüyorum.
(1,077 puan) tarafından
Ben zaten öyle şeyler vermeyi düşünmüyorum o konuda bilinçliyim. Süt olayını da araştırdım ama aklım karıştı açıkçası farklı görüşler var
0 oy
(853 puan) tarafından
15 aylik mama veriyrm sut denedim fena kabiz yaptı 
(1,077 puan) tarafından
Anladım canim teşekküler

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 129 göst.
0 oy
2 cevap 92 göst.
0 oy
21 cevap 462 göst.