0 oy
170 göst.
Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar 35haftalik olduk ve dün aniden korku başladı nefes alamadım doğum anını düşündüm panik olunca nefes alamıyorum napicam bu durumu yaşayan var mı genel yaparlar mı ya da sakinleştirici versele işe yarar mı 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sezeryan mısın
(3 puan) tarafından
Belli değil daha nasıl olacağı ilk gebeligim ama bu panik atak beni korkutuyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kolay değildi doğum bnmnki kolau dgl di
0 oy
(135,301 puan) tarafından
elidural al korkcak hic bisi yok epiduralle agrisiz sancisiz normal dogum yap
(3 puan) tarafından
Doktor randevum var haftaya bu zamana kada korkum yoktu bı anda oldu konuşucam bu durumu
0 oy
(13,304 puan) tarafından
Ben epidural korkusundan panik atak oldum nefes alamıyorum diye söyledim sakinleştirici vurdular sezeryandı benim ama doktor girecekse değerlendirir diye düşünüyorum 
(3 puan) tarafından
Peki sakinleştirici vurunca geçti mi bu durum. Özel de olcak doktorum girer bakalım ne diyecek konuşcam
(13,304 puan) tarafından
Evet kuzum ondan sonrası sarhoşluk gibi duygusuz hemen sakinledim ama
(3 puan) tarafından
Vala içim rahatladı ya
(13,304 puan) tarafından
Bir avazda canım girmem çıkmam yarım saat anca sürdü
0 oy
(3,896 puan) tarafından
Bu kadarda tatli canınız olmasin.Bol sancılı agrili epiduralsiz 2 tane normal dogum yaptim olmedim korkmayin olmezsiniz.
(3,896 puan) tarafından
Psikoloji tamamen kafada bitiyor kendini yapamam diye şartlandirma insan isterse her şeyi yapar.Ayrica ben küçük gordugumden demiyorum insanlar bahanelerin ardina sığınmaya alışmış yeni dogum yaptim inanin oyle cok dikisim var ki hemoroid hastaligim var birde bazen dayanamiyorum acidan ama katlaniyorsun işte insan istese her şeye katlanir.
(3,896 puan) tarafından
Ölmeden doguran ilk kadin oldugu iddia etmedim madalya da istemedim ayrica.
(3 puan) tarafından
Siz anlamadınız ben canım acıycak falan diye panik olmuyorum şükür ki acı eşiğim yüksek sadece nefes alamama sorunum var bu durumu aşamıyorum
(3,896 puan) tarafından
Sende beni anlamadin kafanda panik atagim nefes alamam diye kendini sartlandirma tüm bunlar psikolojik.İstesen kendin bunu aşabilirsin.
(3 puan) tarafından
İnsaAllah ya aşıcam ya aşıcam
0 oy
tarafından
Canım bende o dediğini karnım büyüyüp cocuk yukarı cıkıp nefesimi daraltınca yasadım. Nefes almadıkça su içince bile ölcem sanıyordum. Eskisi gibi 1 bardak suyu tak diye içemezdim boğulcam sanardım. Doğum günü gelip çattığında nasıl olcak nasıl olcak diye düşünüp durdum sedyede. Titremeye basladım. Bir de doktor geldi baktı acılma yok suyum yok çocuk kilolu bir de içerde pisliğini yapmış mecbur sezeryan dedi. Allahım yok böyle korku. Doktora nolur normal olsun suni verin bende panik atak var sezeryan olmz dedim. Nst'ye bak çocuğunun kalp atışları yavaslıyor panik atak mı çocuğun mu sec deyince içim gitti. Sezeryan kabul ettim. Sırtımdan uyusturup da doğum bitene kadar titredim ama çocuğum için sabrettim gececek dedim. Doğum bitti oh dedim. Odaya aldılar yavrumu getirince hersey gecti gitti. Merak etme senin de gecip gidecek. Hersey bebeğinin saglığı için
(3 puan) tarafından
Ne güzel atlatmışsın nefes alabilsem sıkıntı değil hiç oksijen maskesi falan takıyorlarsa o bile beni sakinleştirir
tarafından
Ah keske doktorlar biraz anlayışlı olsalar bu konuda ama malesef. Benim doğum sırasında panık ataktan dolayı tansiyonum düştü. 7/5ti. Gidip gelip serumu kontrol ediyorlar. Boşuna kontrol etmeyin panik atak gecmeden düzelmez dedim. O zaman biraz sakinleş korkulacak bişey yok deyip cıktı odadan. Ona sinirden atağım gecti. Sonra arayan soran çok oldu kafam dagıldı gecti gitti kendiliğinden. Senin senden Baska yardımcın yok kuzum Allah yardımcın olsun. Olabildiğince sakin ol. Ben seni suan o kadar cok iyi anlıyormki. Ayıptır söylemesi E.şekten düşenin halini e.şekten düşen anlarmış. Sen yine de sakin olmaya çalış canım
(3 puan) tarafından
Çok kötüler yaa umarım iyi insanlar denk gelir
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Zıkkım bende de var. Normal yaparsan senin için daha iyi olur. İlk gevelikte bişi anlamıyorsun ama ikinci ve üçüncüde sezeryan daha fazla paniğe sebebiyet veriyor. Keşkee normal doğurabilsem ama şu sakinleştirici baya işe yarıyormuş. Bende şidmdien basladı 24 haftayı bitirdik. 
(3 puan) tarafından
Bakalım normal mi olur onu da bilmiyorum bebeğim iriydi biraz ama insaAllah sağ sağlim kavusuruz yavrularımıza

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 55 göst.
20 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Papatya35 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 104 göst.
17 Haziran 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde Sevilremzi (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 351 göst.
25 Ocak 2021 Diğer kategorisinde RedWomen (175 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 33 göst.

411,009 soru

12,369,266 cevap

42,268 kullanıcı

Kategoriler

...