0 oy
1,119 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından
O kadar doldum ki artık şuan o kadar yorgunum ki bebeğimi kaldırıp kucağımda taşıyacak mecalim yok. Evde sadece oturma odam ve mutfağım toplu başka hiç bir şey yapamıyorum. Kimse gelip iki dk çocuğu seveyimde kızda işine gücüne baksın demiyor. Gelen yemeye içmeye gelip dahada beni yoruyor. Hayatımdaki bana yardım edebilecek olup etmeyen herkese çok kızgınım. Eşime çok kızgınım. Heleki kendime... Zamanında eşimi dinlemeyip çalışıp kendimi bir yerlere getirip kenarda köşede birikimi olan biri olsaydım bu kadar yıpranmazdım. Biliyorum ve görüyorum etrafımda çok güçlü anneler kadınlar var her şeyin üstesinden geliyorlar... Ama ben gelemiyorum yapamıyorum. Belkide beceriksizim. Ama bu yine de bana reva mı. Bir şeyleri yanlış yada beceriksiz bir şekilde yürütüyor olmam benden desteğin kesilmesine yeterli bir sebep mi. Nasıl yapıyorsunuz kızlar nasıl her şeye yetiştirebiliyorsunuz. Bana bir şey söyleyin nolur çöktüm artık. Bebeğime yetmek istiyorum. Bugün o kadar halsizdim ki oğlum hep gelip bana kucak açtı ağladı kaç kere alamadım hemen. Ağladı ağladı beşiğinde kalkamadım. Çok kötüyüm çok. 

33 Cevaplar

+6 oy
tarafından
Yetişemiyorum. Yetişmek zorunda değilim. Ben anneyim. Evime hizmetçi değilim. Çocuklarıma bakar karnımızı doyururum o yeter. 

Evin kirli olsun bırak, sen oğluna iyi bak onunla ilgilen yeter. Çocuğuna yetersin,  diğerlerine yetmesen yetişemesen de olur ♡
(1,635 puan) tarafından
Çok şükür güzel meslek tabii. İstediğim şeydi Rabb'im nasip etti.
Okuyup eline ekmeğini almak güzel şey. Evdende bitirebilirsin istedikten sonra üniversiteyi.
İnşallah senin olmasa bile çocuklarının güzel güzel meslekleri olur. Kız çocuklarını okutmak şart bu devirde valla
(37 puan) tarafından
Açıkçası bende ne yemek yaparım ne temizlik bugün kendime kızdım adam aç geldi beb bişey yediremedim diye ama napim çocuk kucağımdan inmek istemiyor hep ilgi istiyor yatağa koysam ya da salona göz yaşı gelene kadar ağlıyor bende onu istemiyorum o yüzden bişey de yapamıyorum. Anca oğlum uyuyunca ne yapabilirsem.
tarafından
Gerçekten de öyle ama ben doğumdan sonra eğer bir sorun çıkmazsa sınava hazirlanmayi düşünüyorum
tarafından
Annelik dünyanın en zor mesleği
Kimse çocuğuma bakıyorum diye kızamaz, söylenemez.
Rabbim anlayışlı eş nasip etsin herkese. Her adam bir değildir. Benimki laf etmez öbürünün ki eder.. Elimden geleni yaparım ama yapamadığım yerde de oturup ağlamam üzülmem kendime kızmam. Dünyanın en zor mesleğini yapıyorum tebrik edilmesi gerekir. Patron da olsa işçi de olsa dili olan, konuşmayı bilen insanlarla muhatap oluyor dışarda çalışanlar. Biz anneler ise derdini söyleyemeyen yavrularla..
(1,635 puan) tarafından
Eşin anlayışı çok önemli Rabb'im herkese nasip etsin.
Çok şükür eşimden razıyım o konuda. Bazen dalgasına der evde ne iş yapıyosun diye. Ben bi başlarım saymaya tamam aşkım şakaydı sus sus der. Şimdi bende çalışıyorum sıkıysa ağzını açsın bak o zaman nasıl herşeyden elimi ayağımı çekiyorum.
Erkeklerin geneli evde napıyosun sanki düşüncesinde ama 1 hafta yapamazlar bizim yaptığımızı işte.
Ev işini geçtim o çocuğun sorumluluğu başlı başına çok zor bişey valla.
Allah'ım sağlık versin yavrularımıza da gerisi yavaş yavaş da olsa yapılır.
Zamanla herşey bi düzene giriyo zaten. Benim oğlan 27 ayını bitirdi eskisi gibi zorlamıyo çok şükür
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Seni o kadar iyi anliyorumki. Oncelikle asla lendini baskalariyla kiyaslama. Cunku herkes herseyin altindan kalkacak güçte olmayabilir. Digerlerini bilmem ama eşininde evin ve cocugun.sorumlulugunu almaso gerek. Bak yardim etmesi demiyorum slrumluluk almasi gerek cunku omumda evi onimda evladi. Calismiyor olman her ise senin kosacagin anlamina gelmez. Benim allaha sukur annem yanimdaydi ama ona ragmen senin bu yaşadığını o kadar cok yasadimki. Ama sunu unutma hepsi gecoyor. Ya bebek.duzeliyor ya biz mi alisiyoruz bilmiyorum ama hersey zamanla rayına oturuyor. Kendine yuklenmeyi birak birak ev pis olsun daginik olsun sen once kendin iyi olki bebegine iyi gelesin. Kendinide suclu hissetme. Baskasinin ev isi yuzunden sana suclu hissettirmesine de izin verme asla. Cok sikayet eden kendisi kalksin yapsin. Sen kendine bak cocuguna bak gerisi bos. Dort dortlukde olsan gelip biri illaki kulp bulur. Yardimi olmayacak kimseyide evine kabul etme
+1 oy
tarafından
Vallahi bacım 15 aylik olcak oğlum sezeryan oldum 2gun sonra herkesi yolladim kendi annem dahi kimseye minnet etmedim madem doğurduk bakicaz bu çocuğa madem bu kadar isyan edicektin çalışsaydın suan eşine kizmanda bisey fayda etmez oglum dogdu dogali kesintisiz 3 saat uyudugumu bilmem surekli meme de bende zorlanıyoruz nice kadinlar var 4 cocuk bakiyorlar tek basina bu kadar da abartmayın. Bir kere bile isyan etmedim neden demedim ben sende toparlanmaya bak ne kadar sürücekji bu durum
(1,896 puan) tarafından
E yani şimdi kendi çocuğun sen yaptın sen bakacan kim bakacak ki cocuguna kim gelip temizliğini yapacak
 Belki bir veya iki kes yani hepimiz kendi işimizi yapıyoruz kim gelmiş yardım etmiş aman etmesinler zaten hemen yüzümüze vururlar
tarafından
Ne kimseye minnet ederim nede isyan ederim. Doğurdum bakicam bakmak zorundayim zorundayiz
(1,896 puan) tarafından
Kız ne isyanı ne zorunda si
İnsanın bebeği evi aşktır candır yaşam sebebidir ben ne mecburiyet ne zorunluk asla öyle görmem yani bu bı is deill bu hayat yaşamak bizim  görevimiz aşkımiz yani
tarafından
Evet öyle bende buna kızıyorum işte de anlatamıyorum Bi türlü ben kimseye köstek olmak için yazmadım bunları bizimde yorulduğumuz zamanlar oluyor ama kalkipda hic bi zaman böyle konuşmadım benim evimde her zaman dort dörtlük olmuyor 3 gundur kahvalti yapamıyorum gidip ekmek alipta yemek yiyemedim ama şükür diyorum kalkipda böyle laflar etmiyorum annelige yakisan sozler degil
(1,896 puan) tarafından
Aynen öyle valla sinir stres doluyor vücudumuz temizlik derken çocuklar psikolojiisi derken
Aman üzülmesin aman sıkılmasın diye diye çürüyor uz hayat böyle napalim :)
0 oy
(52,311 puan) tarafından
oluyo zaman zaman canim boyle yorgunluklar tukenmislikler tuvalete gidemiyosun yemek yiyemiyosun su bile icemiyosun hwp kucak ta tutmaktan Allah kolaylik versin zamanla rahatlarsın
0 oy
tarafından
İnan yetişemediğimiz o kadar çok şey var ki. Birini yapsam biri mıtlaka kalıyo. Ama şükrediyorum yüne de Rabbim bana bi evlat vermiş. Diğer işler yapılır bi şekilde. 
0 oy
tarafından
Oğlun kaç aylık. Mesela benim oğlum 8aylık ve 8haftalık hamileyim ben mide bulantısı halsizlik yorgunluk oglumda diş çıkarma dönemi sürekli kucak istiyor ama yapıyorum ışimi haftada en fazla 2gün kaytarıyorum iş yapmam yemek yapmam ee o kadarda olsun tabi. Oglum öglene kadar sakın ögleden sonra mız mız oluyor onun zamanini bildigim için kendimi ona göre ayarlıyorum. Stres yapma sakın ol sen annesin güçlüsün herşeyin üstesinden gelirsin. Sende işini programini oglunun sakın oldugu saatlere göre ayarla sen ona uyucaksın o sana uymaz çünkü
0 oy
tarafından
 2 bebeğim var biri 18 biri 5 aylık. Kimse ise yetişemiyorum diye bana hiç bir şey diyemez deselerde farketmez ama eşine bende kızdım en azından eşim destekçimdir. Allah yardımcın olsun zor ama işte ne yapacaksın oluyor böyle şeyler 
0 oy
(276 puan) tarafından
Seni cok iyi anlıyorum valla bende tükendim. Heryer heryerde ütüm birikti offffff
0 oy
(14,926 puan) tarafından
Muhtemelen küçük daha bebeğin ben hep düzene koydum yani oyun oynamasına da izin verdim gezmesine de dagitmasina da küçükken pusette her yerde yanımdaydı ne günler gördüm sende böyle yap mesela herşeyi saat koy 9 da kahvaltı hemen sofrayı topla çocukla beraber odayı toplayin sonra onu doyur sonra şupur sil felan akşam olur zaten çok sıkma kendini elini hızlı. Tutmaya çalış ağır iş yaparsan kalabilir 
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Kafaya takmayarak herşeyin üstesinden geliyorum. Hergün 1 odanı hallet sonra düzen kur kendine emin ol kolaylaşır işin
0 oy
(14,154 puan) tarafından
Herşey dört dörtlük olmasa da olur önemli olan oğlumun mutluluğu. Önemsediğim tek şey bu yeri geliyor yemek yapamıyorum yeri geliyor çamaşır asamiyorum bugün nerdeyse 3 4 saat tuvalete gidemedim hem misafir hem oğlum hafta da bir garanti kalabalık misafirim de oluyor hiç bir şey umurunda değil kendimi strese sokmuyorum 
0 oy
tarafından
Ayniy.seninle gun gelicek buyuecrkler biticek bu kadar yorgunluk diye umut etmekden baska carem yok.

Bende 2 kucuk cocuga tek bakiyorum esim bir dakika bile tutmaz 5 dakika tutarsa kacc saatdir ben bakiyorum der .
0 oy
(670 puan) tarafından
Tecrübe ister bebek bakmak da. Yapa yapa alışırsın canimm. Bebeğine bak yeter. Sen annesin evine misafir alma, aldıysan çay çörek koyma önlerine, musaama gösterme. Bı yaparsan iki isterler, kisman gerekenler onlar. Bebek uyudu mu sen de uyu dinlen, daha dinç olursun. Yemeğini o uyuyunca yap ya da onunla yapabileceğin kolay birşey yap. Ev temizliği bitmez bitse de yine kirlenir
0 oy
tarafından
Bız eşimle birlikte bakıyoruz, ona rağmen yetişemiyorum.ev işine yetissem kızımla ilgilenemiyorum, o yüzden artık ev işini olduğu kadar deyip bıraktım. Napayım her yer de sürekli bal dök yala olmasın, çamaşırlar biraz yıkanmayı ve katlanmayi beklesin. Elimden geleni yapıyorum, ben de insanım. Kendime de zaman ayırmak istiyorum. Eşim işlerimi kolaylaştırıyor olmasına rağmen zaman zaman ben de çok bunaliyorum, sanki hayatım kısır döngüye girmiş, bir daha hiç eskisi gibi olmayacak gibi geliyor. Sen desteksiz bakıyorsun, bu bile benim gözümde çok büyük başarı. Hiç yetemiyorum, yetişemiyorum deme yani
0 oy
tarafından
Canim herkes yaşıyor bunlari. Benimde cok oldu tükendim dedigim zamanlar. Kıızm daha 5 aylık. Ve kimsem yok bakacak. Desteğim yok eşimden başka eşimin de vardiyasi uyarsa o da. Ben kendim bakmak istiyorum kaynanam var ama kendi bildigim gibi yetiştirmek istiyorum. 3 4 yaşına girincede krese verip çalışmayi düşünüyorum. En güzel zamanlarini kaçırmak istemiyorum bebeğimin. Ben bebek arabası kullanıyorum evde biraz rahatlatıyo bizi işimi o şekilde görüyorum sen de dene istersen 
0 oy
(3,137 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum 3 buçuk ve 2 yaşında ve ve 13 günlük bebeğim var yarın sezeryan yerim için kontrolm var ve ben gidemiyorm 3 bebeden dolayı elim kolum bağlı inan biri susuyor biri başlıyor arkadsm da bugün aradı arkadaslarla size gelcez açık açık biraz toparlanayim öyle gelin dedim şimdi kimseyi agirlayacak halde deglm  kendim 3 bebeği agirlayamamisken kimseyi agirlayamam ama hep kafamda dagitiyorm geçecek diye sende öyle yap inan geciyor böyle günler takma bırak kirli kalsn bugün yapamadiklarini kafana takma yarın yapacaklarını düşünme tadını geçer hepsi geçer geçmesine de senin send bıraktığın psikolojik izler kalır RABBİM yardmcn olsn
0 oy
tarafından

Oğlunla ilgilen napican evi eşi işi:angel: gelecek olanada evet az gelinde evi toparlayin de zaten gelmezler en azından onlara hizmetten yirtmis olursun:ninja:  benim 2.5 aylık kolik bir bebeğim var gece gündüz agliyo hiç uyumuyo:'( bırak işi uyku sıfır kahvaltı yapamıyorum onu da geçtim tuvalete bile gidemiyorum:angel: eşim gelecek ondan sonra yemek tuvalete gidecem:pinch: akşama kadar neler yaş8yorum Allah biliyo<3 ama eşim hariç kimseden medet ummuyorum:P oda mecbur zaten oğluna bakmakta:ermm: ev işini temizlikçi çağırıyorum o yapıyo:ermm:günlük işleride eşim eve gelince biraz o yapar biraz ben biter gider:ermm: ha iki hafta yapmadığım da olur umursamam:ermm: eşim hep söyler oğluma iyi bak ikiniz iyi olun ben yemek temizlik istemiyorum der Allah razı olsun ❤️ şuan zor bir pisikoloji yaşıyosun anlıyorum seni çok bunaliyo bazen insan:( ama oğlun için güçlü olman lazım unutma cnm❤️

0 oy
(29 puan) tarafından
Yetişemiyorum hafta bir evi süpürüp siliyorum oda oğlum izin verirse oğlum herşeyden önemli onu ihmal edemem temizlik yapacam diye eşim çok titiz sürekli laf söylüyor al bak bende yapım diyorum çamaşır bile makine yıkanır sermeye fırsat bulamam 
0 oy
(1,106 puan) tarafından
Olduğu kadar tatlım başlarda bende zorlanıyordum şimdi alıştım. Bide destekleyici vitamin kullan tatlım iyi geliyor güç veriyor
0 oy
tarafından
2.5 yaşında kızım var ve dığdugundan beri doğru bir gece uyudugunu bilmem hündüz bıraktıgım yerde durmazdı kucak kucak kendimi düzene koyana kadar o kadar upraştım ki videolar izledim tavsiyeler aldım vs. Şimdi ben kendimi düzene koydum ama kızım hala aynı şimdi bir de hamileyim 6 aylık sabah erkenden kalkıyorum eşimi yolladıktan snnra yatmıyorum evi bi toparlıyorum bulaşık varsa onları hallediyorum çamaşr varsa katlıyorum kızım uyanıyo karnını doyur snr süpürge açıyorum yemeğimi yapıyorum bibde benm balkonum yok çamaşırlarım 3 gnde kurumazdı bu hafta aldım asıcagım tıplıcağım vakti çocuguma ayırıyorum veya başka işimi yapıyorum en büyğk dağınıklık tezgah üstü ve çamaşırda oluyo eğer ortada çamaşırın yoksa evinde kolay dağılmıyormuş bunu anladım sana tavsiyem bulaşık çıkar çıkmaz hemen makineye koy birikince çalştır bitince spnra yaparım deme hemen yerleştir çamaşırda da böyle biriktirmeden yıka kurut birikmeden katla koy çok xor seni o kadar iyi anlıyorum ki Allah yardımcın olsn ama bu yükün altından kalkarsın ben ki uyku hastası biriydim ve uykumu alamadıgm zaman ateş püskürürdüm biyerden başla ve erteleme gördüğünü al yerden salondan giderken götür gelirken getir zamanla oturuyor .

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 565 göst.
26 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Mryss (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 266 göst.
18 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Kevokimmm (817 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 262 göst.
0 oy
6 cevap 443 göst.

413,578 soru