0 oy
172 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (845 puan) tarafından
Kızlar ben ablamdan istedim tarifini bana diyor ki pirinç baharat karıştır saprağa sar oldu bitti sinir oldum ya öbür ablam sordum oda ben yapmasını biliyorum herşeyi göz kararı koyuyorum diyor Allah için bana tam tarif verecek biri var mı içinin şöyle 3 4 kişilik bahar atına kadar yani ne kadar baharat koyulması gerekiyor onuda yazarsanız beni çok mutlu edersiniz şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için 

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Valla bende göz kararı yapıyorum canım ne desem.yalan olur
(845 puan) tarafından
Ne belalı bir yemek iş yaa
-Reklam-
0 oy
tarafından
Soslu Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? https://www.nefisyemektarifleri.com/video/soslu-yaprak-sarmasi-tarifi-nasil-yapilir/ al canım kimseye sorup kimseyi havalandırma
(3,100 puan) tarafından
Kim havalancak kız :D
tarafından
Sprdum söylemediler demiş ya :D
(845 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ben kavurmalı yapmasam bu tarifi çiğden yapsam olur mu acaba
tarafından
Oluyor ya vaktim yoksa kavurmuyorum ben ama kavurunca lezzetli oluyor
0 oy
tarafından
Ben yaptığım bütün yemeklerde göz kararı yaparım sende göz kararı yap iç harcı atarsa buzluğa at bidahaki yapısına çıkart 
0 oy
(3,100 puan) tarafından
Bende göz kararı yaparım hep içini 3 4 kişiye bence bir buçuk su bardağı pirinç yeter canım iç hazırlamak kolay zaten yetmezse bidaha yaparsın içine Baharatlarını atarım maydanoz doğradım ince ince  sarimsak dograrim içine 
0 oy
(93 puan) tarafından

Kuzum ben böyle yapıyorum eşim çok seviyor. 

Yaklaşık yarım kilo yaprak için canım.

250 gram minik kuşbaşı et, iki su bardağı pirinç, bir yemek kaşığı dolusu salça,bir tane domates rendesi, bolca nane, sumak, varsa biraz maydonoz ince kiyilmis, irice bir soğan, bir diş rende sarımsak,çok az sıvıyağ, tuz,pul biber. Hepsini ocağa koyup üstüne kaynar su ekleyip pişiriyorum hafif diri kalabilir ama suyu çeksin güzelce. Yaprakları sert ise hasla yumuşayana kadar. Yumuşak ise sıcak suda biraz beklet. Benim eşim iri iri seviyor o yüzden ince sarmiyorum içi dolu daha güzel oluyo. Sıkıca sar. Düdüklüye yerleştiriyorum. Önce düdüklü dibine küçük 4 5 çatal bırakıyorum. Üstüne kötü yırtık yaprak ve sapları üstüne sardiklarimi yerleştiriyorum. Sıcak su kaynatiyorum. Sarmalarin üstüne dilim dilim bir limonu koyuyorum. Sıcak suyun içine biraz sıvı yağ koyuyorum bir de bolca sumak. Sarmaların üstünü geçmeyecek kadar suyu döküyorum. Sudan önce sarma üstüne bir tabak kapat ki acilmasinlar. Sonra düdüklüye koy. Benim düduklum çok iyi değil o yüzden yaklaşık 1 saat suyunu çekene kadar pişiriyorum. Çok güzel oluyor kuzum. 

0 oy
(5,330 puan) tarafından

1,5sb pirinç 

1sb zeytin veya ayçiçek yağı

1yemek kaşığı domates veya biber salçası

2 domates rendesi

1bağ maydanoz 

1 kuru soğan 

1 diş sarımsak 

Yarım limon 

1 çk karabiber

1çk kşmyon 

2 çay tuz

Malzemwler bunalr hepsini harmanılyorum  sonra sarıyorum 
(845 puan) tarafından
İşte aradığım yorum çok iyi çok teşekkür ederim canım
(5,330 puan) tarafından
Rica ederim şimdiden ellerine sağlık
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Soğan koy ince ince kıyıp.. baharatlar .. kuru nane .. maydonaz dereotu ... Salça iyice yoğur çiğden böyle ben kiymada koyarim harika olr
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Kıymalı mı yapcan zeytinyağlı mı. İkisi ççok farklı. İç harcı. Benim sarmalarım da lezzetli olur. 
0 oy
(7,126 puan) tarafından

Bak kiz bende bugun sardim amaa bende goz karari koyuyorum yarin birdaha yapcam insallah

image

(133 puan) tarafından
Bu ne kiz boyle tüfek gibi upuzun
(7,126 puan) tarafından
Begenmedin mi kzi
(133 puan) tarafından
Malesef hayır :)))))
0 oy
(8,086 puan) tarafından

Eğer içine nar ekşisi yaparsan damak tadına göre tabi azar azar yapıp bak bir tadına harika lezzetli bir şey oluyor demedi deme ;)

0 oy
(133 puan) tarafından
3 bardak pirinç yıka süz bi kaba al göz kararı maydonoz dereotu taze soğan salça tozbiberi yağ tuz koy sar kolay ne var tarifte

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 107 göst.
24 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Aysegul&20 (5,436 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 206 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (701 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 408 göst.
21 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Yeliz45 (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 352 göst.
25 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,059 soru

12,329,332 cevap

39,180 kullanıcı