Kuzum ben böyle yapıyorum eşim çok seviyor.
Yaklaşık yarım kilo yaprak için canım.
250 gram minik kuşbaşı et, iki su bardağı pirinç, bir yemek kaşığı dolusu salça,bir tane domates rendesi, bolca nane, sumak, varsa biraz maydonoz ince kiyilmis, irice bir soğan, bir diş rende sarımsak,çok az sıvıyağ, tuz,pul biber. Hepsini ocağa koyup üstüne kaynar su ekleyip pişiriyorum hafif diri kalabilir ama suyu çeksin güzelce. Yaprakları sert ise hasla yumuşayana kadar. Yumuşak ise sıcak suda biraz beklet. Benim eşim iri iri seviyor o yüzden ince sarmiyorum içi dolu daha güzel oluyo. Sıkıca sar. Düdüklüye yerleştiriyorum. Önce düdüklü dibine küçük 4 5 çatal bırakıyorum. Üstüne kötü yırtık yaprak ve sapları üstüne sardiklarimi yerleştiriyorum. Sıcak su kaynatiyorum. Sarmalarin üstüne dilim dilim bir limonu koyuyorum. Sıcak suyun içine biraz sıvı yağ koyuyorum bir de bolca sumak. Sarmaların üstünü geçmeyecek kadar suyu döküyorum. Sudan önce sarma üstüne bir tabak kapat ki acilmasinlar. Sonra düdüklüye koy. Benim düduklum çok iyi değil o yüzden yaklaşık 1 saat suyunu çekene kadar pişiriyorum. Çok güzel oluyor kuzum.