0 oy
140 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (133 puan) tarafından
Anneler yardim

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Çok sarma ama bi örtü at üstüne yine 
(133 puan) tarafından
Kavonozun kapagini kapatcam dimi
tarafından
Ben herzmaan kapağı kapatmadan önce ince bi tülbent gibi bişey bırakıp kapağı öyle kapatıyorum ki nemlenince o nemi çeksin yoğurda damlamasın diye yoksa sulu oluyo. Sonra kapağı kapatıp sarıyorum 4 saat sonra falan açıyorum üstündeki azıcık suyu alıyorum o çok faydalı içiyorum :) ağzı açık şekilde 15 dk bekletip dolaba koyuyorum
-Reklam-
0 oy
(28,819 puan) tarafından

Şimdi yap ancak akşama mayalanır üstüne bir bez at .

Dursun bak tutmaya dönmüşse at dolaba .

Sıkıntı olmaz

(28,819 puan) tarafından
Evet kapat tutmaya dönsün bı 4 saat sonra aç bak tutmuşsa üstüne suyu çıkar hafif kaşıkla al onu koy dolaba güzel oluyor
(133 puan) tarafından
Geçen yaptım ayran gibi oldu
(28,819 puan) tarafından
Bak cnm sütu 40 dkka güzelce kısık ateste kaynat  sonra kavanoza yada yapacağın birseye koy ben kayanttigim tencerede mayalarim.
 Sogusun iyice boyle serçe parmağını bandir hiç bir yanma hissetmeyecek kıvamda olacak ılık.
Bir dolu yemek kaşığı yoğurtu kayattigin iki kaşık sütle bir kapta karıştır tencereye dök onuda karıştır sonra istediğin kaba köy kapat ağzını 4 saat mayalanmaya bırak ben üstünü iyi ortuyorum güzelce takip et tutsun sonra aç ağzını gelen suyunu al hafice kaşıkla ağzını kapa koy dolaba bir gün sonra al kullan hemen kullanırsan ayaran gibi olur.
(133 puan) tarafından
Sütümu migrostan aldim içimin günlük sütü onuda mi kaynatmam gerek
(28,819 puan) tarafından
Kuzu onu bilmiyorum hiç hazır sütle yapmadım ama kaynatmadan yoğurt olmaz
0 oy
(10,043 puan) tarafından
Sofra beziyle sar bence ben öyle yapıyorum
(133 puan) tarafından
Kavonozda yapacagim kavonozun kapagini kapatcam dimi
(10,043 puan) tarafından
Ben tencerede mayaliyorum kavanozda hiç mayalamadim tencerenin kapağını kapatip sofra beziyle sariyorum 3 4 saat öyle sarılı kaliyo yerinden oynatmadan sonra açıp 1 2 saatte dışarda bekletip buzdolabına atıyorum taş gibi tutar benim yoğurdum maşallah
0 oy
tarafından
Hiçbir şey örtmene gerek yok 4 en geç 5 saate mayalanır 
(133 puan) tarafından
Kavonozun kapagini kapatcam dimi
0 oy
(5,329 puan) tarafından
Kavanozlara pecete koy kapagini kapat ince bi ortuyle sar 3 saat falan sarili dursun, sonra ortuyu kaldir 2-3 saatte oyle dursun, sonrada koy dolaba
(133 puan) tarafından
Pecete niye koyiyim
(5,329 puan) tarafından
Canim kapagini kapayinca buharlasma oluyo sicaktan, o su damlalari yogurda damliyo ve sulandiriyo biraz civik bi kivam oluyo, ben tencerede yapinca temiz bi bez orterim kavanozda yapinca pecete koyarim sulanmadigi icin taş gibi oluyo yogurt :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 316 göst.
20 Ocak 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 88 göst.
0 oy
3 cevap 114 göst.
0 oy
2 cevap 130 göst.
15 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikii (666 puan) tarafından soruldu

405,932 soru

12,167,391 cevap

36,630 kullanıcı

...