0 oy
157 göst.
Diğer kategorisinde (508 puan) tarafından
Bebegim 15 aylik daha anne diyebiliyor babayi bazen soyleyemiyor pek birsey diyemiyor yemegini ben yediriyorum kasik tutamiyor daha bazende eliyle kendi yiyor ama bardagi kesinlikle kendi tutmuyor bardak kullanacagi zaman icmek istese bile benim icirmemi istiyor bende alissin diye icirmiyorum sonra agliyor kendisi daha 1-2 defa tuttu icti hep benden bekliyor kelimeleri soyluyorum gosteriyor ama soyleyemiyor cogunu ve en sinir oldugum olay etrafimdakiler ailemde dahil kardesimin bizimkinden kucuk olan bebegiyle kiyasliyorlar cocugumu biraz gelistirmek istiyorum ne yapabilirim ve sizlerin bebegi ne zaman konusmaya kendi yemek yiyip bardak tutmaya alisti

4 Cevaplar

0 oy
(544 puan) tarafından
Benim oğlum da 15 aylık pek çok kelime soyluyor dediklerinin çoğunu yapıyor kıyaslamak için söylemiyorum çok fazla diyalog kuruyorum ben gün içinde dizlerimin ustunde onun göz hizasında konusurum sürekli sende öyle yap pes peşe şöyle neyin ne olduğunu örneğin eline elma verirken bu elma bu senin elman bunu yemelisin bu elma çok tatlı falan diye konuşuyorum ben :)) 
-Reklam-
0 oy
(1,031 puan) tarafından

Benim kızımda 15 aylık olucak Anne baba dede teyze gel al gibi kelimeler kullanıyor bazende anlamsz kelimeler yani konuşma istegi var  . Yemeği ben yediriyorum ancak eline verilecek bişey olsa kendi yer. Bol bol konuşabilirsin bebeğinle. Skma canını her çocuk aynı dönem konuşacak ,yürüyecek diye bişey yok zamanla herşeyi yapar zaten sen yardımcı olucaksin sadce 

0 oy
(862 puan) tarafından
Benimki 14 aylık daha ne anne ne baba demiyor bir ara baba diyordu artık oda yok yemeğini ben yediriyorum önüne koyunca yemiyor tutmalı suluk varya onda iciyo suyunu bardakta değil bu 1 aydır tv önünde asla alamıyorum bende çok üzülüyorum ne yapsam ne etsem 
0 oy
(13,235 puan) tarafından
Kitap oku şarkı söyleyin ona yetişkin gibi sorular sor ve düzeltme. Asla bebek gibi çıkarma kelimeleri. Kızım 16 aylık tüm ****** seslerini çıkarıyor meme mama baba dede teyze ananne anne (nadiren diyor niyeyse :)) ip su peynir zeytin kedi tatan(tavşan) no no hayır evet net söyledikleri aklıma gelenler. Ama birçok kelimenin ilk hecesini söylemeye çalışıyor. Ben bunu şarkı söylememize kitap okumamıza ve sürekli konuşmamıza bağlıyorum açıkçası canım. Çok daha iyi konuşan da var arkadaşın kızı abisi var onun 3 yaşında onla beraber olduğu için maşallah çok güzel konuşuyor 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 192 göst.
0 oy
2 cevap 119 göst.
11 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Glcnm (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 185 göst.
13 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Toprakinannesi (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 804 göst.
28 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Pasaninannesi44 (498 puan) tarafından soruldu

409,868 soru

12,322,858 cevap

39,014 kullanıcı

Kategoriler

...