Bende yurtdışından doğup büyüdüm ve 3 senedir Türkiye'deyim, evlendim buraya geldim eşim için sevdiğim için. Şimdi burda bazıları atıp tutmuş, yok işte havalarından geçilmiyor diye. Ağzımı açsam bi türlü, açmasam bi türlü. Gerçi herkesi bilmem gurbette ben kendi adıma konuşurum, yurtdışında doğup büyüdüğüm halde vatan sevgisi belki Türkiye'de yaşayanlardan çoktur ki öyle kendimce. Nasıl ki Türkiye'de görgüsüz, yobaz varsa, illa ki gurbetcilerdende vardır. Türkiye'de bazılarının evi dökülüyor arabaları sıfır, afedersin sıçmaya arabayla gidecek o derece hava cıva. Yer, mekan fark etmez yaşadığın yer değil, taşıdığın yürektir önemli olan.
Gurbette olduğu kadar, Türkiye'dede görgüsüz çok ve iyi niyetli insanlarda.
O yüzden boş yapmayın.
İnsanlar hakkında atıp tutacağınız biraz ülkemizdeki insanlık hakkında konuşsanız daha iyi olur. Gurbetçi olanlar bile ne zorluklar yaşamış anlayamadan burdan atıp tutuyorsunuz ama sizin içinizdeki insanlık ölmüş. Önce içinizdeki insanı canlandırında sonra böyle konulara değinin. Daha söyleyecek çok şey var ama değmezsiniz. Gerçekten utanılacak durumdasınız..