Trileçe
Malzemeler:
5 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı un
Sütlü sosu için:
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
200 ml krema
Üzerine:
Kremşanti
Karamel
Yapılışı:
Yumurtaların beyazınu ve sarısını ayrı kaplara alıyoruz. Yumurtanın beyazına 1 çay bardağı toz şekerin yarısını döküp mikserle 7-10 dakika çırpıyoruz. Kar gibi ve Kaşıktan düşmeyecek kıvama geldiğinde olmuş demektir. Daha sonra sarısına toz şekerinin diğer yarısını döküp çırpıyoruz. Rengi açık sarı krema kıvamında olunca vanilya, kabartma tozu, un ve ılık suyu ekleyip çırpıyoruz. Katı hamur olması gerekiyor. Daha sonra yumurta beyazını 4 seferde hamura ekleyip spatula ile karıştıralım. Dıştan içe doğru havasını söndürmeden dikkatli karıştırılmalı. Hazır olunca büyük boy borcama dökelim. 170° fırında 20-30 dakika pişir. Üzeri pembeleşince piştiğinden emin olunca fırından alalım
Sütlü sosunu bi tencereye sütü şekeri ve kremayı ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım. Ilıyınca ve kekte ılıkken kekin üzerine dökelim. 3 saat sütünü çekmesi için bekleyelim.
2 paket kremşantiyi tarifine göre hazırlayalım. Sütünü çeken kekin üzerine sürelim. Karameli hazır yada kendin yapabilirsin.