0 oy
619 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,737 puan) tarafından
Aşi olup haftasina vefaat edenler duymaya basladik. Bir cok kisi bilmiyor .

Aşı 2 doz olup 2. Doz uzerinden 4 hafta gectikten sonra korumaya başliyor ve bunu bilmeyip hemen asidan öldü diyorlar aşıdan hemen sonra güvendeyim sanilip tedbirleri birakinca korona oluyorlar tabii bana devlet hastanesinde doktor söyledi ben mi yanlis biliyorum .

Aramizda saglik calisani varsa dogru bilgi verebilir mi ?

Aşıdan ölen var mı?

20 Cevaplar

+1 oy
(50,809 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
asi zaten korana olmani engellemiyo hafif atlatmani sagliyo yinede tasiyici oluyosun asi olsanda. millet asi oldum deyip maske takmiyo. ölümlerde asinin yan etkisinden olabilir annemin kuzeni vefat etti beynine kan gitmis sag tarafina felc geldi kadın öldü
(7,613 puan) tarafından
Daha şimdi birisi paylaşmış yengesi aşılı koronadan beyin kanaması geçirmiş ... Tuhaf tuhaf işler
(50,809 puan) tarafından
aşı karşıtı degilim bende iki doz oldum. aslında saglik testi yapildiktan sonra asi yapılmalı. ben alerjili oldugum icin sinovac oldum hic onemsemiyorlar fakulteden kagit var onu gerince acilde yapip beklettiler gidip gelip baktılar. ikinci dozda kendin git acilde beklw dedrile☺️☺️
(7,613 puan) tarafından
Biliyorum canım artık yorumları okuya okuya tanıyorum asi olanları :) alerji konusunda aşıdan çok etkilenen var zaten. Her ilac her insana iyi gelmez böylesine yeni bir aşıyı hiç bir önlem almadan vurulması şaşırtıcı zaman yok deniyor ama olan yine insan sağlığına oluyor hakkımızda hayırlısı..
(50,809 puan) tarafından
bak bu konuda çok haklisin karambole yapiyorlar istege bagli zaten belli bir yasinda ustundelwr bircok saglik sorunu oluyo buna ragmet testsiz bodoslama yapiyorlar
-Reklam-
+5 oy
tarafından
Var tabi medya yansıtmıyo yoksa milleti kobay olarak kullanıyorlar 
(383 puan) tarafından
Ya  bi bunu duymadigimiz kalmisyi...Allah askina asi öldürücu olsa tum dunya niye vurulsun hadi onlari gectim...bizim kndi saglik baksnimiz niye bas bas bagirsin asi olun olun diye...eger bu asilar gercekteb öldürücu  ise dunyada insan kalmicak zatrb hepimuz olup gtcz
(1,664 puan) tarafından
Medya yansıtıyorsa siz nerden bilitrsunuz.. benim ailem sağlıkçı hiçte öyle bir şey yok farklı illerde hemşire doktor laborant dış hekimini ebe ne arasanız var ablalarım hemşire eniştelerim doktor halam ebe yengem laborant kuzenim dış hekimi... yapmayın korkutmayın kendinizi aşı korur
tarafından
Her yıl gribal enfeksiyondan bu kadar hatta daha az kişi ölüyomuş zaten korona virüs 2020 de hortlayan bi grip değil kaç yıldır olan bi hastalık. Ve her yıl verilen ölüm tablosu bu yıl verilmedi fahrettin beyin bi röportajında da söylüyo 2019 yılına bakarak 2020 yılında ölüm oranı azaldı diye bi bak derim 3 5 yıl sonra çok daha fazla olacak diyo yol yapiyo aşının yan etkisi çıkacak kılıf uydurmak lazım.
tarafından
Medya işine geleni paylaşıyo arakadaşım orman yangınlarında bitti diye kestirip atmıştı en yakın örnek canan karatayı görebiliyor musun hiç covitten sonra her programa çağırılan kadın kayboldu çünkü işlerine gelmiyo dinlemek bi çok doktor daha var aynı görüşte olmadığı için medyanın göstermediği
(50,809 puan) tarafından
kiz o degilde butun saglikcilar sizde toplanmis ☺️
+3 oy
(9,625 puan) tarafından
Ben şahsen aşıyı üreten ülkenin kendine kullanmadigı aşıyı kullanmam kobay değilim ben 
(9,625 puan) tarafından
Oldular hala olmayanlar var ve şöyle bi durum var madem aşı öyle hemen bulundu yani hemen bulunma ihtimali madem hemen vardi neden 1 sene bu virüsün yayılmasını sağladılar..aşıyı bulunan demelerine Türkiyeye gelmesi çok uzun sürmedi ve asi bulunurken 3 çeşit birden çıktı..Buda benim aklımda soru işareti bırakır tabi herkesin kendi fikri
(2,267 puan) tarafından
Asiyi bulup faz aşamalarını yaptılar . Sandığınız kadar çabuk olmadi. Tek sıkıntı uzun vadede ne olacagi tam olarak bilinmiyor. Uzun yıllar kullanılan asilarda bile risk faktörü var .
(9,625 puan) tarafından
Tabiki var sadece asilarda değil ilaçlarda bile var ben aşı karşıtı biri değilim ama sadece bu virüs için üretilen asilarda tereddüt yaşıyorum
(2,267 puan) tarafından
Evet hepimiz yaşıyoruz malesef bunu ama bilime de güvenmek zorundayız . Ben bunu toplum görevi olarak görüyorum sağlığımin dışında.
(383 puan) tarafından
Boyle salgin hastaliklarla insanlar fonem donem bogusup mucadele etmis gecmistede simdide ve gelecektede olucak..tek korunma yolu asi malesef..kimse gonul rahatlığıyla  olmadi bu asiyi ama baska yolumuz cikisimiz yok vurdurmak zorundayiz yani er gec
+1 oy
tarafından

Bilmiyorum aşıda olmam olmuyorum olmuycamda

(701 puan) tarafından
Bende olmam diyom ama kisitlama getirceklermis olmayana esim mecbur oldu ikin doz çalıştığı fabrikada ben etraftan duyduklarimdan sonra olmamaya karar verdim :/
tarafından
Getirsinler bakim yok öyle bi dünyaaa
(701 puan) tarafından
Gerirceklermis canım bende onun derdindeyim gerçekten aşı istemiyorum
(937 puan) tarafından
Bende olmam kanıtlanmış kesinleşmiş hiç bir bilgi yok ortada tüm sorumluluk bana ait diye imza atıp asi olamam valla .ben oldum bişey olmadı diyorlarda dur bakalım hemen anında bişey olmaz zsten aspirin bile vücuttan kırk günde atılıyor.
(701 puan) tarafından
Aynen öyle bende olmayacm
+1 oy
(80 puan) tarafından
Cevremde herkes oldu biontec ama 1 tane ne ölen ne korona olan yok.ayni evde asi olmayan 3 kisi korona 1 kisi 60 yasinda amcam korona degil sukur evdekilerin digerleri de agir geciriyor.ben o demis bu demis mahalle dedikodusunu konusmam gordugumu bildigimi ve bilim insanlarinin gorus ve soylediklerini dikkate alirim .
+1 oy
(7,613 puan) tarafından
He tedbiri elden birakmayanlar neden oluyor ne güzel sallıyorlar ya :) ayrıca aşıları korona olmayı engellemiyor güya hastalığı ağır geçirmeyi engelliyor. Bunlar da bir öyle konuşuyor bir böyle konuşuyor donekler
+1 oy
(2,092 puan) tarafından

Bu aşı iyi birşey olsa eminim parayla satılırdı ;)

0 oy
tarafından
Aynen bilgisi olan var mıdır beklim
0 oy
(701 puan) tarafından
Bende duydum valla asi olacaktm vazgectim napacagimida bilmiyorum ,
0 oy
(1,928 puan) tarafından

:ermm:bende bugun ilk dozu oldum

0 oy
(7,961 puan) tarafından
Akrabalarim, esimin akrabalari komple oldu vefat yok şükür eşim de oldu aşı 
0 oy
(1,293 puan) tarafından
Direkt aşı değil de aşının yan etkilerinden duyduk. Genelde pıhtı atarak kalbe ya da beyne yüksek tansiyon eşliğinde insanların ölmesine ya da felç geçirmelerini sebep olduğunu gördük. Bazı, doktorlar aşıdan diyor bazıları aşıyla alakası, yok diyor ama çevremde birkaç, kişi var
(701 puan) tarafından
Napmak lazim bilmiyorum
(1,737 puan) tarafından
Bende verilen haplar pihti yapiyor diye biliyorum
(1,293 puan) tarafından
Kan sulandırıcı kullanmak lazım diyorlar ama hem aşı olmuş, hem de senelerdir kan sulandırıcı kullanan birini biliyorum ölen. Açıkcası bem de 2 doz aşı oldum annem babam 3 doz oldu ve bir çok kişi gibi 3. Alman aşısıydı ama korkarak bekliyoruz
0 oy
tarafından
Mutant virusunden asi asla korumuyo bu bir ikincisi asi olup  mutant virusune yakalanan ve olen  insan daha fazla olumle karsilasiyo ve bu asilar ilk gelen covid19virusu icin imal edilmis bi asi evet asi olup olen insanlar var yakin sahidiyim 
(2,267 puan) tarafından
Asiyi bulanlar mutant virüsü de koruduğunu söylüyorlar
tarafından
Yurt dusindakilerin cogu asili ve mutant virusunden ölenler bunu biliyomuydun
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Etrafımda herkes aşı oldu sayılı kişi olmadı ama çok şükür hepsi sağlıklı hatta 85 yaşında babanem 3. Doz oldu neden bu kadar aşı karşıtısınız çözemedim ben hamilelikte covid geçiren birir olarak ve bu kadar ağrı ömrümde yaşamadım ne grip olduğunda nede zatürre bademcik iltihabı yok böyle bir ağrı o yüzden doğuma az kaldı ve bekleme sürem dolmadı doğumdan sonra aşımıda oluyorum mümkünse olmayanlarıda bebeğime yaklaştırmam 
(3,275 puan) tarafından
Olmayanlari bebeğine yaklastirmamakla iyi birşey yaptığını sanma cnm asıl aşılilar biz nasıl olsa aşı olduk bize birşey olmaz havasıyla maske mesafe ne varsa salıyor gitsin aşılilar da taşıyıcı unutma asi olmak sadece kendisini koruma altına almak demek virüslü olmadigi anlamına gelmiyor yaklaşımın yanlış
(1,023 puan) tarafından
Zaten mümkünse aşılılarda minicik bebek yaklaşmasın dikkat etsin ama inatla aşı olmayıp şuan hastanede hem bebeği hem kendi yaşam savaşı veren ve eşi aşı olduğu içinmi bilemem gayet sağlıklı olan 2 tsne arkadaşım var belki yanlış birşey sma neden onların inadı yüzünden kendimi ve bebeğimi tehlikeye atayım milyonlarca kişi aşı olmuş oldu oluyor bu kadar insan saf bi onlar akıllı içtikleri ilaçlar antibiyotikler ne zarar veriyor kimse düşünmüyor yaşlılarımız tansiyon kolestrol ağrı kesici altında bir sürü ilaç içiyor oysaki düzgün sağlıklı beslenirsen ve bitkileri incelersen çoğunun ilaçsız tedavisi var
(3,275 puan) tarafından
Aşısızları elletmem dediğin için ona dayanarak yazdım diğer konular beni ilgilendirmez herkesin özgür iradesi ben aşılıyım ama aşısız insanlara da herzaman saygım sonsuz onlarda kendilerince hakli
0 oy
(569 puan) tarafından
Aşı olsak da ölüyoruz olmasak da ölüyoruz hıc bısey anlamadım 
0 oy
tarafından
Ben aşı olmadım ama etrafımda , yakınlarım da çok olan oldu hiç kimseye bir şey olmadı.  
0 oy
tarafından
Normalde bağışıklığım kuvvetli benim aşı olmadan covide yakalandım eşim ise bağışıklığı çok güçsüz aşı olmuştu diye o ayakta geçirirken ben yataktan kalkamadım 10 gün boyunca o yüzden artık ikna oldum aşı olacam
tarafından
Bu virüs çok zeki seni bilerek yere yıkmış:)))
0 oy
tarafından
Onu bunu bilmem de canim valla benim tanıdığım 2 kişi aşıdan sonra vefat etti
(937 puan) tarafından
Dün eşimin iş arkadaşı gündüz olmuş gece işyerinde fenalasmis acile atmışlar
tarafından
İste bu yuzden ben yaptırmayı dusunmuyorum
(937 puan) tarafından
Benim de hiç niyetim yok insan vücuduna böyle bir kötülük yapmamalı
0 oy
(3,832 puan) tarafından
Şöyle düşün arabaya biniyosun emniyet kemerini takıyorsun sonra bi kaza oluyo ve bum öldün ama emniyet kemerin vardı ölmemen gerekiyordu değilmi yani takdiri ilahi her ölümün bi bahanesi olmalı 
tarafından
ben de korunma yöntemlerine benzetiyorum yüzde 99 korurken bile hamile kalınaniliyor Allah'tan diyoruz.hiç korunmamak daha mı iyi yüzde 99 mu diye düşünürüm.
0 oy
(14,080 puan) tarafından
Ben bu işten hic bisey anlamadım bende aşı oldum ama asiya rağmen malesef korona oldum 
tarafından
Demekki ise yaramıyor hepsi fasa fisu en açık ornegisin simdi sen

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 975 göst.
6 Eylül 2020 Aile kategorisinde Miss.Berna (4,174 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 97 göst.
22 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Ö.B❤️A.C.A (582 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 375 göst.
3 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 417 göst.
5 Nisan 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatma kayra (112 puan) tarafından soruldu

404,166 soru

12,107,808 cevap

36,425 kullanıcı

...