0 oy
263 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (393 puan) tarafından
Ben yaptiramadim detayliya randevu aldığım gün 2 defa sözlü tacize uğradım yeni taşındık şehire eşimde gorevdeydi randevuya gidemedim korktum şeker yuklemesinde 15 temmuza denk geldi nöbetçi eczanede içecek yoktu diğerlerini kendim yaptırmadım arada aklıma geliyor ya bişey varsa diye var mı yaptırmayan 

18 Cevaplar

+2 oy
(849 puan) tarafından
Yaptırmayan varsa bile bu sizim bebeğinizin sağlıkşı ya da sağlıksız olduğunu göstermez ki. Keşke erteleyip baktırsanız... 
(393 puan) tarafından
Sadece sormak istedim canm
-Reklam-
+2 oy
(1,697 puan) tarafından

Canım ürkütmek istemem ama testler senin ve bebeğinin sağlığı için yapılıyor. Kaç haftaliksin bilmiyorum .

Şeker yüklemesi  sende yükseldikçe bebeğinin kalbini ve karaciğerini yorar buda ilerde sorunlara neden olur. Ayrıca ani kalp durmalarına neden olduğu için sezeryanla erken alınması gerekebiliyor. Benim öyle oldu. 

Detaylı ultrasonda bebeğinin tüm organlarına bakılıyor. Diyelim bebeğinde bı sorun var ve bu doğum anında  anlaşılması belki bebeğin için zararlı olabilir. Belki bebeğinde bı sorun olup normal dofuma uygun olmayabilirsin. 

Tabi bunlar ihtimaller ama yüzde 1bile olsa sana denk gelse dünyan başına yıkılır.

En azından bu durumu doktorunla paylaş o seni yönlendirir. Burada ben yaptırmadım bişey olmadı diyenlere bakma sen herkesin hamileliği kendine
0 oy
(3,464 puan) tarafından
Sadece detaylı ultrason yaptırdım, ikili üçlü şeker yuklemesi yaptırmadım. Keşke sende bir şekilde detayliyi yaptırabilseydin, inşallah hiç bir şeyi yoktur bebişinin
(393 puan) tarafından
Çok korktum canm yeni geldik eşim olmadan ilk defa dışarı cikiyordum
0 oy
tarafından
ne 2li 3lü testler ne şeker yüklemesi hiçbirini yaptırmadım.sadece kontrollere giderdim 2 tane de sağlıklı kızım var
(393 puan) tarafından
Anladım canm
0 oy
(12,708 puan) tarafından
İlk çocuğum da hiç birini yaptırmadım 2.de sadece 2. Tarama yaptırdım 
(393 puan) tarafından
Anladm cnm
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Detaylı ultrason çektirdim ne 2 li tarama ne 3lu tarama ne de seker yüklemesi yaptırmadım
0 oy
(4,958 puan) tarafından
2 li ve 3 lü testi yaptırmadım. Çünkü onların sonucunu öğrensem de hamilelelikte müdahale edemiyorlar boşuna stres çekmiş oluyorsun. Ama detaylı ve şeker yüklenmesini yaptirttim. Onlarda bi sıkıntı çıktığında müdahale edilebiliyor.
0 oy
(6,200 puan) tarafından
Gizli şekeriniz ve bebeğinizde sorun oluşursa ya da bebeğinizin önemli bir durumu varsa doğduğunda,erken doğum yaparsanız doktorunuz sorumlu değil umarım biliyorsunuz dur Ayriyeten sözlü tacize uğradığı iz zaman bagirsaydiniz ve polis cagirsaydiniz
0 oy
tarafından
Tarama testleri hariç çünkü ne olursa kabulumdu  ve o testlerin yanılma payı çok çok yüksek

Onun dışında hepsini yaptırdım 
0 oy
tarafından
Hicbirini yaptırmadım kuzum kücüğünde hamileyken çarpıntım oluyordu tahlil yaptılar gebelik şekeri çıktı  sadece o  Rabbim ne derse odur dedim  Allah a şükürler olsun 3 evladımında sağlığı yerinde çok şükür
0 oy
(3,282 puan) tarafından
Ben hiç bişey yaptırmadım
0 oy
(2,383 puan) tarafından
Hic birini yaptirmadim çok şükür sıkıntı olmadi elhamdülillah 
0 oy
(9 puan) tarafından
Sadece detaylı ultrasonu yaptırdım.
0 oy
tarafından
ben hiç birini yapmadım detayliyi istiyordum ama ilçedeyim burda olmadı imkanim da olmadı merkeze gitmeye. nasip sağlıkla gelirler inşallah
0 oy
(2,458 puan) tarafından
Hiçbirini yaptırmadım. Kızımda da şimdiki hamileliğimde de. Sadece kan tahlillerimi yaptırdım o da sağlık ocağında zaten
0 oy
(1,071 puan) tarafından

2 gebelikte de yaptırmadım. Sebebi de bir sorun varsa öğrenip de bütün hamileligimi kendime zehir etmemk içindi

Takıntılı bir yapım var çünkü. Rabbim çok şükür sıkıntısız verdi. 
0 oy
(1,073 puan) tarafından
Kaç haftalık sin detayliyi bende yaptırmadım ikiliyi de 
0 oy
tarafından
Ben yaptırmadım hiç birini 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 415 göst.
10 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Mnguuu (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 498 göst.
8 Mayıs 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aminenin annesi ❤❤ (2,110 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 172 göst.
13 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Buketsutas (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 449 göst.
4 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

406,027 soru

12,171,423 cevap

36,638 kullanıcı

...