+2 oy
442 göst.
Diğer kategorisinde (3,761 puan) tarafından
ÖRNEK AİLE - Bir adam Resûlullah’a geldi, “Ey Allah’ın elçisi, açlıktan dermansız kaldım” dedi. Hz. Peygamber hanımlarına haber gönderdi, ancak onların yanında hiçbir şey bulamadığı bildirildi. Bunun üzerine Allah Resûlü ashabına: “Bu adamı bu gece kim misafir etmek ister ki, Allah ona rahmet buyursun?” dedi. Ensardan biri kalkıp: “Ben, Ey Allah’ın elçisi” diye karşılık verdi. Ve adamı alıp evine götürdü. Sonra da hanımına “Bu, Allah Elçisi’nin misafiridir, yarına bir şey saklama, ne varsa getir buna ikram edelim” dedi. Hanımı: “Vallahi çocukların yiyeceklerinden başka bir şey yok” dedi. Kocası da ona “O halde sen çocukları oyala, akşam yemeğini istedikleri zaman onları uyut, sonra gel kandili söndür. Sofrada biz de yiyormuş gibi yapalım. Biz bu geceyi aç geçirelim” dedi. Kadın da öyle yaptı. Bu adam, ertesi gün Hz. Peygamber’in yanına gittiğinde Resulullah (s.a.s) ona: “Bu gece misafirinize yaptıklarınızdan Allah Teâlâ memnun oldu.” dedi. Bunun üzerine Yüce Allah: “Kendi ihtiyaçları dahi olsa kardeşlerini kendi öz canlarına tercih ederler” (Haşr 59/9) ayetini indirdi. (Buhârî, Menâkıbû’l-ensâr, 10; Tefsîr, 6)

8 Cevaplar

0 oy
(16,580 puan) tarafından
Teşekkürler canım
(3,761 puan) tarafından
♥️♥️♥️❤️
-Reklam-
0 oy
(14,913 puan) tarafından
Sağol canım :)      
(3,761 puan) tarafından
♥️♥️♥️❤️
0 oy
(1,175 puan) tarafından
Allah razı olsun 
(3,761 puan) tarafından
Amin amin inşallah cancağızim Allah sende de razı olsun ♥️
0 oy
(137 puan) tarafından
Ne guzel di simdiki insanlar bolluk icinde yasadiklari halde ne misafir seviyorlar nede ikram etmeyi
(3,761 puan) tarafından
Maalesef cancağızim
Misafiri severim misafir eve bereket bolluk katar neşe katar ama benimde şansıma gelenim gidenim yok
(137 puan) tarafından
Hep.oyle olur zaten iyiye iyi denk gelmez
(3,761 puan) tarafından
Maalesef valla komşumz fln da yok eski evde iken gelirdiler bazen komşulrm burda birkere eski evimdeki komşum geldi bide yan komşum var ama oda gelemiyor genelde ccklri var ev sahibi üstümde rhtsz oluolr seslerndn bide eism de evde olabiliyor oyzfn cagiramiyorm.s
0 oy
(374 puan) tarafından
Eline saglik canim rabbim her zaman iyi olanlardan eylesin insallah 
(3,761 puan) tarafından
Teşekkür ederim cancağızim amin inşallah ♥️
0 oy
(675 puan) tarafından

Ne kadar güzel örnekler var Rabbım herkese hayırlı bir yuva kurmayı nasip eder inşallah :)

(3,761 puan) tarafından
Amin amin amin inşallah cancağızim
0 oy
(7,627 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️❤️hoş geldin sevda 
(3,761 puan) tarafından
Hoş buldum güzel arkadaşım ❤️❤️❤️❤️
(7,627 puan) tarafından
Nasılsın inşallah iyisindir yoktun bayadir
(3,761 puan) tarafından
Yok olduğum da iyidim koşturmaca neblm eş ev vs
Ama dünden beri berbatm es den kaynaklı ama inşallah nrmlde döner içimdeki duygular çok kırık dökük iicm
(7,627 puan) tarafından
İnşallah canım  Rabbim yardımcı olsun inşallah
(3,761 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim Allah razı olsun ♥️
0 oy
(14,065 puan) tarafından
Paylaşım için teşekkürler☺
(3,761 puan) tarafından
Rica ederim cancağızım ❤️ nasılsın
(14,065 puan) tarafından
Şükür elhamdülillah iyi diyelim RABBİM iyi etsin inşaallah
Sen nasılsın kuzum ❤
(3,761 puan) tarafından
Seni görmek beni iyi hissettiriyor ❤️
Onun dışında biraz sıkıntıli geçiyor gnlerm ama inşallah geçip gidick en azndn çabalıyorum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 659 göst.
+1 oy
6 cevap 224 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde ipek4161 (3,944 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 174 göst.
0 oy
4 cevap 248 göst.
17 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Almilayla (1,311 puan) tarafından soruldu

412,346 soru