0 oy
2,199 göst.
Diğer kategorisinde (290 puan) tarafından
Anne baba mi takar künyeyi genelde dede babanne falan mı 

29 Cevaplar

0 oy
(848 puan) tarafından
Anneanne  ve dede :) 
-Reklam-
0 oy
(1,829 puan) tarafından
Benim kayinvalidemlerin durumu yok hem benim kızım onların 16. Torunu önceki 15 toruna bişey takmamislar ama yine de kayinbabam para biriktirip bir çeyrek almış Allah razı olsun şimdi o adamlardan künye bekleyemem ki. Kendi anne babam yaptırdılar çünkü ablamın iki çocuğuna da künye yaptırdılar 
(290 puan) tarafından
16. Mi oo maşallah :))
(1,829 puan) tarafından
Evet canım daha da gelir :D
0 oy
tarafından
Kim isterse o takar. Benim bebeğime takan olmadı biz de alamadık 
0 oy
tarafından
Dedesi taktı bizde
0 oy
(5,134 puan) tarafından
Annem aldı ogluma
0 oy
(3,546 puan) tarafından
Yani benim çocuguma kimse birşey yapmak zorunda değil ama insan ister istemez her iki taraf dede ve anane Babanne den bekliyor. Yani hem torun veriyorsun hemde ne bileyim onlardan bir hatıra bir hediye bekliyorsun.. İlla künye falan da değil ama değeri olan bişi şöyle saklayıp büyünce bak bunu da sana deden yapmıştı demek istiyor insan... Ben kendi anne babamdan görmedim kaynanam da bir küpe taktı ilk kızıma 2 yasında.. O kadar bişi de demedim diyemem de kimseye. Ama ben kendim çalışırken herşeylerinide aldım. Ama zaman gecince takamıyırjsn. Parka falan gidince o minicik altın için kulağı koparılan bebeler duydum... Küpesi kaç kere düştü kayboldu tekrar aldım derken köşede bekliyorlar. İmitasyon aldım secenek secenek onları takıyorlar. Altınlar beklesin dursun.. İlk cocuga takılır biizm oralarda da.. İkinciye genelde kıyafet falan alınır. 
(290 puan) tarafından
İlk çocuk bizim hem de ilk torun herkes çok heyecanlı :)
0 oy
(12,022 puan) tarafından
Kimse almaz. Cok ıstıyorsa ana baba alır cocuguna. Cunku kımseye ne takacak diye guvenip cocuk yapmıyoruz 
(290 puan) tarafından
Çocuk yapmak için neden güvence aransin ki etraftan. Ayrıca kimse takmaz diye bir şey yok yorumları okuyun lütfen gorursunuz kimlerin taktığını.
0 oy
(308 puan) tarafından
Bizde eltim önce doğum yaptı kaynanamlar felan normal altın taktılar bizde değişiklik olsun diye künye yaptırdık dönüşler de o şekilde olacak sanırım ama bu söylenebilir bir durum değil düşünülmesi gerek , sen künye istiyorsan baktın herkkes altın vs takıyor sen alırsın künyesini 
(290 puan) tarafından
Aynen öyle yapmayı düşünüyorum
0 oy
tarafından
Benim abimle babam yaptı 1er tane künye oğluma 2 künyesi var kuzumun babaannesi dedesi altin takmışlardi
(290 puan) tarafından
O da güzel :)
tarafından
Oyle valla alsinlarda kim alırsa alsın

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 504 göst.
4 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,975 göst.
5 Ocak 2023 Diğer kategorisinde -anne- (14,945 puan) tarafından soruldu
0 oy