0 oy
447 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,516 puan) tarafından
kızlar biri 2.5yasınds subatta 3yas olacak biride 12aylık kızlarım var .. Aralık'ta iş bası görünüyor ücretsiz izin bitiyor ..annem de yan cizmeye baslado bakabildigim kadar bakarım kaynananda gelir ben smdi baktım demeye basladı işe baslamama 4ay var morlaimi bozdu yemek bogazıma tıkandı ondan beklediğim bakarız kızım surda az saat calısıyorsn biri 3yasına gelecek sen baslayana kadar biride 15aylık olacak demiyor ..hala kolay mı iki bebeye bakmak diyor ..yani benm anlamadıgım su neyine telase cekıyor ben evde tek kaldığımda nasl kosturuyorsam onlarda kosturacak yapacak bsey yok bakıcıda gelmez cnku vardiyalıyız ..esim 5gun gunduz 10gun gececi bende 7 3 ,3 11, 11 sabahh 7 mesaine gidicem sürekli böyle dönecek annem bi kalırsa esimle ben sabahcıyken yanlız kalıcak 5gun idare ederm demçyor bakabildigim yere kadar deyip duruyor yanıma ysrdımcı tut diyor ..sizce zorlanır mı ikisine

23 Cevaplar

+1 oy
(3,728 puan) tarafından
Valla 2 çocuğa genç halimle zor yetisiyorum kaldiki anane babanne biraz zor
(2,516 puan) tarafından
e napcam ben :( darılmakta haksızmyım ynaına bakıcı tutmak istiyor yardımcı  sence..bende zor yetişyiorm 2.5senedir annem arada sırada geldi bi bu hfta 5gundur bende giidip geldi
(3,728 puan) tarafından
Yani bence haksizsin tek çocuk bile olsa bakmak zorunda degillerki senin iki çocuk ikiside çok küçük
(2,516 puan) tarafından
biri yine geziniyor cnm vardiyalıym nasl bakıcı tutuyum bide guvenememki of fuygusallk baslado bnde kızım daha az konusuyor cıs rgitimi var nasl basa cıkcam ben hepsiyle
(3,728 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım ama zor imkanın varsa en azından 2-3 yıl daha çalışmayıp çocuklarını büyüt
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Annen haklı bacım bakmak zorunda değil ayrıca iki tanesine bakmak zorunda hiç değil. En azından büyük olanı kreşe ver küçük kalsın evde 
tarafından
Kuzum benim annem bi tanesine zor bakıyo inan ki. Biz genciz o çocukların anasıyız biz üç tane de olsa bakarız ama annelerimiz bakamaz yaşları gelmiş kafaları götürmez. En azından bi yardımcı tut yanına
(2,516 puan) tarafından
senn annen senn bebegne bakıyor mu cnm wlla öyle cnm da ben biraz duygusallastm daha konusmasını geliştiriym cişi ögretiyim diyordum zaten eminim üzecek beni annem yok bakamam yok yoruldum diyecek annem biraz evde oturmak istemez gezmeyi sever keyfine duskun
tarafından
Benimki de akşam eve gidince surat yapıyo iş yerinde defalarca arayıp oğlun durmuyo diyo bakalım ne kadar bakacak şimdilik açık açık söylemedi bişey de belli bakmak istemiyo bi de annem keyfine çok düşkün gece geç saatlere kadar oturur sonra 11-12ye kadar uyur kalkar gezmeye gider bi kap yemek yapar tekrar yatar babam gelene kadar genelde düzeni bu şimdi mecbur erken kalkıyo öğlen çocuk uyuyunca o da uyuyo da bilmiyorum artık ne olut
(2,516 puan) tarafından
peki annen araynca sen ne tepki verşyprsn yo durmuyorsa muhakk ikna edeceği bişeyler vardır seni nye huzursuz ediyor ki aynı benm annemi anlatmadn annemde komsularıyla apartmnda cay içer kafasına göre gec yatar turlarla gezi ayarlar bak Eylül de tatile gıdıcek bakamam derse darılmazmsn
tarafından
Gezmesine bişey diyemem ama gezmez de evde oturur telefon oynar Facebook bakar o zaman darılırım. Aslında yapabilir bakar ama işine gelmiyo bazen
0 oy
(3,458 puan) tarafından
Cani istese bakar yani canm bilemedim..
(2,516 puan) tarafından
bakar tabi yani biraz naz yapıyor cektirecek bana ayvayı yedim sanki kundakta bebe yemeklerini yedirip uyutup oynucak buyuk kızım zaten evin içinde gezip duruyor. bi zararı yokki ablamın bebelerime baktın dedim sennkı kadar yas aralıgı yoktu 7 yas vardı aralarında diyor
0 oy
(3,997 puan) tarafından
annen ya da kayinvaliden , bakici ile beraber baksin. bakicinin tek basina 2 bebege bakmasi zor olabilir
(2,516 puan) tarafından
işte annemde öyle diyor yanıma senin komsunu cagırırm olmazsa diyor 5gun yanlız kalıp idare edip kosturmak istemyr sinir bozucu kayınvldeme göre bakıcı olayını hıc acmaz o tek baksın ama annem iki kişi ..idare edemezler mi ya sizce ben sabahcıyken 3de cıkıcam annemi gönderirim .. gececiyken 3de işe gitcem 3e kadar gelmicek esim 6da işe gittginde gelecek 6dan 11e kadar bende olacak
0 oy
tarafından
Ben kendimden örnek vereyim oğlum 19 aylık olucak açıkçası 4 kişi zor bakıyoruz iş kurucaktım hamileyim doğumuma az kaldı iptal ettik doğumdan sonra biri 1 yaşında diğeri 2,5 yaşında olucak fakat genede bakımı annem için zor olur haklılarda çocukların enerjilerine yetişmek zor 
0 oy
(1,704 puan) tarafından
Canım kusura bakma ama darilmakta biraz haksizsin. İki çocuğa genç halimizle biz zor yetisiriz. Onlarında kendilerine göre bı yaşantısı var sonuçta çocuk demek kısıtlanmak demek bu yaşta kısıtlanmak istemeyebilir.

Sen birini bulmaya çalış annende kadın bakarken arada dolanmaya gelir bakan insanda  ayağını denk alır 
0 oy
(192 puan) tarafından
Benim annem hiç bakmadı ama hep gelir ilgilenir. Kayınvalidem desen evin yolunu unuttu bebek olunca. Ben tek başıma kalmıştım. Çalışıp bebeğe bakıcı tutsam ne alıcam ki bakıcıya ne vereyim. Ayrıca artık dövmeyen vurmayan bakıcı mı kaldı. Kreşler bile çocuklara eziyet eder oldu. Anneniz haklı. 2 saniye kafasını çevirdi çocuk gidiyor düz yolda duvara kafa atıyor kırılmayın annenize. 
0 oy
(51,320 puan) tarafından
yanina yardimci sart tabiki senin enerjinle onunki bir değil ikiside ufak kucugununde en zor zamanı olacak yurucek kesfedecek 
0 oy
tarafından
Çok zor. Benim annemde 3 yaşına kadar baktı. Ondan sonra ikinci çocuğu yaptım. Bakacak kimsem yoktu çünkü. Uzaktaydim. Şimdi iki çocuğa ben bakıyorum. Büyügu kreşe gidiyor. 3 yaş olanı kreşe vermelisin yoksa annenin işi çok zor. İki çocuğa ben bile yetişemiyorum. Annen nasil yapsın. Yazik kadın çok yorulur. 
(1,602 puan) tarafından
Helena çocukların kız mı ikiside canm
tarafından
Hayır canım büyüğü erkek
0 oy
tarafından
Bu devirde bakıcıya güvenilmez tabiki annen yada kaynanan bakabiliyorsa baksın 
0 oy
(80 puan) tarafından
3 yasindaki cocugunu krese ver birak cocukta sosyallessin ozguveni olsun beyni gelissin canm.annene cok yukleniyorsun herkes buyutecegini buyutmus birde bizimkileri buyutmek zorunda degiller onlarinkide hayat sonucta omur boyunca bize ve dogurduklarimiza bakarak mi omur bitirecekler.bir yardimci tut.biz hep kendi acimizdan dusunuyoruz hem param cebimde kalsin hem cocuk buyuteyim olmaz malesef
(1,602 puan) tarafından
Helena çocukların kız mı ikiside
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Benim annemde yap kızım ben bakarım diyip durdu ise başlama vaktim yaklaşınca bilmiyorum ki bakabilirmiyim falan demeye başladı eşim de bakıcıya razı olmayınca gül gibi isimden çıktım mecbur imkanın varsa ver bakıcıya kimseye minnet etme çalış canım yani herkes dicek bakıcı parası falan ama en azından geleceğine katkın olur emekliliğini yaşarsın çocuklarına istediklerini alirsin
0 oy
(11,816 puan) tarafından
Ne iş yapıyorsun bacım? Yani işi bıraksan 
0 oy
tarafından
Tek çocukla iki kişi peşinde koşuyoruz. Yedirip içirip uyuyacak diyosun ama öyle olmuyor hem de iki tane. E yaşı da vardır annenin nasıl kostursun
(2,516 puan) tarafından
annem 55küsür tmm ayakta kalınca yorulup sinir oluyor lafları sayfırıyor baktıgı zmanad yapacagı o herşeye müdahale mecnur kalamsam istemyrm bile
tarafından
İnşallah hayırlısıyla bı orta yol bulunur. Sen de baya zor durumda kalmışsın belli ama bakamam derse de yapacak bişey yok ne yazık ki
tarafından
Yaa isme hiç bakmadan yazmıştım yorumu. Senin annen bakmasa daha iyi galiba senin için ya. Baksa da beynini yer senin, hele bir de sizin evde bakacaksa
0 oy
(2,516 puan) tarafından
sen hiç evden cıkma ikisiyle evde otur daha rahat olursun diyo bana  iyi hiç gezmesin mi bu bebe
0 oy
tarafından
Bakmak zorunda degıl annenız cocuklara. Bakmadı dıyede tavır alamazsınız. Sonucta ona guvenerek dogurmadınız o cocukları. İş hayatınızı bı kac sene erteleyebılırsınız. En azndan kres yası gelene kadr 
(2,516 puan) tarafından
ben işe yeni baslamıcam devam eden bir iş hayatım var zaten 11yıldor calsyrm blmyrm ben sizin gibi dısınemyrm acaba bakmak zorunda degıl diye dusunenlerin anneleri gercekten bakmayı reddedip burdakılerde anlayısla karsılıyor mu ben karssılaysmıyorm ablamn 2bebegini büyüttü ben yuklenmeyim diyorm olan bana oluyor benmki de pekala idare edilir 8saat ve bazen 8sastten de az olacak cnku esim ve ben eve gelince annem i gönderecek cnku laf yapar surat asar benm annem fena bir kadın bi parka gpturdugumde kücügü bıraktgmda ypruldum halsizim mahvoldum die susmaz
tarafından
Eee o zaman . Madem annen fena bı kadın laf eder sureklı yoruldum öldüm bittim der sen smdıden kadından duyacagın laflara hazırlamıssın kendını. Ama annen sızı buyutup evlendırmıs bıde sızın cocuklarınızı mı buyutecek. Artık yaslanıyolar onlar genclesmıyolar. Bırakında bıraz hayatlarını yasasınlar
(2,516 puan) tarafından
annem bebelere bakmasa bile bu itici lafları söyler ki cok fena kadın oldu sogudum komsuları ışe gezmek için istemyr ve benı mahvedecek her gun sinir stres olacam belki de  ama mecbrm kaynanam bakmazsa vardiyalı calsyz herkeste eve istiyor bizim evde bakmam diyor annemde yanlsrında duruyum bana yardımcı olsun birileri diyor keske sizin gibi ılımlı duusnup bakmazsa bakmasın deyip takmasam ama olmuyor. :(
tarafından
Kayınvalıdenızı de mecbur tutuyomusunuz pekı bakacaksın dıye sonuda oda babanne o zaman oda mecbur bakacak
0 oy
(693 puan) tarafından
Yanlış anlamada adama demezler mi bizim için mi yaptın da bizden bekliyorsun şikayet etmeye hakkın mı var diye :) umarım çözüm bulursun ablam annemin yanına yarım saat bırakıp kuaföre gitse annem kıyamet koparıyor bakarlarsa helal ne diyim
0 oy
tarafından
Güzel düzgün bir bakıcı en temizi canım 
0 oy
(256 puan) tarafından
Ogluma bakici bakiyor . babamin soyledigi soz şuydu kimse bize güvenip cocuk dogurmadi dedi. Cok hakli aslinda. Zaten onlara hic güvenmedim kendim bakacak olmasam zaten yapmazdim canim sende kendi göbeğini kendin kesmelisin. Evet baksalar cok guzel olur ama bakmak zorunda dgiller. 
0 oy
tarafından
Ben düşünceni doğru bulmuyorum canım onlar ununu elemiş eleğini asmış senin çocuğuna bakmak zorunda değiller annen olmasaydı napacaktın pekii 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 176 göst.
8 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Alyakus (2,516 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,230 göst.
15 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Alyakus (2,516 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 366 göst.
8 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Alyakus (2,516 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 476 göst.