0 oy
402 göst.
Aile kategorisinde (550 puan) tarafından
Kizlar sertleşiyor firindan cikinca neden acaba

Bide denedgnz tam tutan tarifleriniz varmi ne olursa olsun sertlesmeyen hem bu akşam hemde yarin icin lazim bana 2 gun dayanan poaca tarifleriniz varmi link falanda olur 

30 Cevaplar

0 oy
(22,070 puan) tarafından
Benimkide kafa yarar o derece 
(22,070 puan) tarafından
Canom 4 senedir hangi tarifi yapsam olmuyo benim elden dusmuyo poğaça bunu anlamış oldum:D
(4,875 puan) tarafından
İlk çıkardığınizda su ile azcik üzerini sula yada bezi islat üzerini kapat :)
tarafından
Yakın olsaydıktA benim yaptığımı yeseydin:-))) niye acaba un mu fazla oluyor Nefis yemek tariflerinden hep yaparm süper olur yumuşacık fırından çıkardıktan sonra üstünü bezle örtüyorm kuzucuk
(22,070 puan) tarafından
Her yolu denedim bebeam olmuyo:D eşim artik yapma mazlemeler boşa gidiyo dedi norsun yiyemeden gidiyo :D
(48,508 puan) tarafından
beceriksiz edos☺️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nefis yemek tariflerinden yapıyorum hep cnm çok güzel oluyor miss gibi yumuşacık 
(550 puan) tarafından
Bende ordan ama bu aralar setlesti
tarafından
Fırından çıkardıktan sonra üstünü bezle örtüyorm soğuduktan sonra da yumuşacık oluyor
(507 puan) tarafından
Bezle bende ortuyom yoksa tas gıbı olur
0 oy
(62 puan) tarafından
Fırındqn çıkınca sıkıntı yok bende soğuyunca bi taş oluyo 50 tane tarif denedim bende burda bekleyem barii 
0 oy
(1,755 puan) tarafından
1 bardak süt

1 bardak su

1 maden suyu

1 bardak sıvıyağ 

1 yemek kaşığı maya

1 tatlı kaşığı şeker 

Yarım tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un. Bırak güzelce mayalansın sonra yoğur tekrar şekil ver bu kez tepside bi 10 dakika mayalansın. Çok çıkıyor at buzluğa da nezaman yemek istersen pamuk gibi 
0 oy
(8,980 puan) tarafından
Ne kadar mayalanirsa o kadar güzel oluyo birde güzelce yoğurma lazım. Ben nefis yemek tariflerinden yapıyorum geçen acam yaptım 3 4 gün aynı yumuşacık durdu. Önce hamuru yoğurup mayalanmaya bıraktım 1 saat sonra bezelere ayırdım 10 dk bekledim sonra şekil verdim tepsi mayasina bıraktım 15 dk da öyle bekledi sonuç mükemmel
(550 puan) tarafından
Bekletmek lazim demekki
(8,980 puan) tarafından
Aynen mayasını iyi alması lazım
0 oy
(12,929 puan) tarafından
 

Ben bunu yapıyorum canım gayet güzel oluyor mikrodalga  da isitinca ilk çıkmış gibi taze :) 
(550 puan) tarafından
Goruntusu bile muhtesem
0 oy
(1,022 puan) tarafından
Süt kullan yaparken ve hamurunu güzel yogur un oranı cok önemli bence hafif ele yapışması daha iyi.. benim yaptigim tarif bu;

1 su bardağı süt (ılık)

1 su bardağı su (ılık)

Yarim paket yas maya

1 su bardağı sıvı yağ

2 yumurta (beyazlar hamursa sarısı uzerine sürülecek)

1 tatlı kaşığı tuz (kendi tuz ihtiyacina gore ayarlayabilirsin)

1 yemek kaşığı şeker

Un

Seker yaş maya ve ılık suyu birlestirip karsitir mayalanmasini bekle 5 dk. İzeri köpük köpük olunca ilik sutu yagi ve yumurtayı ekle tuzu ekle yine karistir en son azar azar un koy yumuşacık hamur elde etmen lazm ben 3 su bardagi koyduktan sonra geri kalani azar azar ekliyorum sert olmasn diye hafif ele yapisinca bırakıyorum 1 saat mayalandiktan sonra sekil verip firina atiyorum icine de ne istersen ekleyebilirsn. Ben vok beğeniyorum yumuşacık oluyo..
(550 puan) tarafından
Saolasin kuzum
0 oy
(1,335 puan) tarafından
1S.Bardagi süt 1S.Bardagi su ile 1cay bardagi sivi yagi kabda iliklandir. Ayri bi kabda mayayi 2yemek kasigi seker koy ustune sut karisimini dok 1pakette margarin koy ve cirpiciyla karistir en sonda ununu ve tuzu ekle yoğur. Hamur ise yumusak bi hamur olsun (pişirdikden sonrada uzerine nemli havlu kapa) 
(550 puan) tarafından
Tmm cbm saol
0 oy
tarafından
  bunu dene canm 
(550 puan) tarafından
Saol kuzum
0 oy
(310 puan) tarafından
Hamur yumuşak olacak bide Bi saat mayalanacak püf noktası bu eyer hamurun ele yapışıyosa.şekil verirken ellerini yağla 
0 oy
(4,698 puan) tarafından
Fırından çıkınca üstünü ört birde hamuru yoğurtla yoğurursan sert olur 
0 oy
tarafından
Fırından çıkarınca üzerine su serpil ve üzerini temiz bir bezle kapat 
0 oy
(2,722 puan) tarafından
Hamurunu sertmi yapyon 
0 oy
(19 puan) tarafından
Annem hep diyor bana un fazla koyma. Hamur civik olmali diyor diyor hem yumsak hemde iyi kabarir diyor. Belki un cok koyuyorsundur. 
0 oy
(2,226 puan) tarafından
bi tarifim var ondan hiç şaşmam diğer tarifler olmuyor bende 

fırından çıkınca üstüne nemli bez örtüyorum bide canm ben 
0 oy
(1,096 puan) tarafından

pamukk gibi oluyor canım denemeni tavsiye ederim

0 oy
(496 puan) tarafından
Hamurun biraz ele yapışması lazım aşırı değil elime yapışmasın diye insn un ekliyo az az ondan oluyo 
0 oy
tarafından
Hayatımda hiç yapmamıştım evlendim yapmaya başladım nefis yemek tariflerinin tarifine göre mükemmel oluyor tam su sıcaklığını falan ayarla canım mayalamayı ben fırında yapmıyorum eski usül yapıyorum
0 oy
(282 puan) tarafından
Eğer maya ile sıcak su ve sütü birde şekeri karıştığında maya aktive olmuyor kabarmiyorsa tutmuyor benimki öyle olunca tutmuyor genelde 
0 oy
(116 puan) tarafından
Çok mu un koyuyorsun

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 270 göst.
15 Temmuz 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Birprensannesiiii (1,156 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 284 göst.
29 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Hayat nesemm (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 130 göst.
24 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aytug (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 122 göst.
28 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,381 soru

11,325,861 cevap

34,778 kullanıcı

...