Diğer konuda hemen üstüne geldi.
Teyzemin küçük gelini de çeyizi serildigi zaman sadece ben ve görümcesi yani teyzemin kızı oğlan tarafı olarak yardımına gittik.
Ben mutfağı ayarlıyorum ama her koyduğumu gösteriyor ve sen ne dersin diye sora sora yapiyorum.
Bir ara yatak odasına gitti ablasının yanına.10 dk oldu gelmedi.
20 dk oldu gelmedi.
30 dk olunca mutfak tezgahında indim kapının önünde durup seslendim.
X diyeyim adına. X Bi bakar mısın dedim kapının ağzında içeri bile girmedim. Bi dk ben ablamla özel konuşuyorum diyerek kapıyı kapatıp gitti.
...Hicbirsey demedim hatta haklı buldum,olabilir,ablasidir sonuçta.
Evlendiği zaman gelin görmeye bizimkiler gidecekti.
Kızda hizmet etmeyi bilmiyor bende yardıma gittim yine teyzemin kızı yani gorumcesiyle.
Sarması keki böreğini yaptık ve o oturdu ben hizmetini yaptım.
Neyse gün sonunda üç kişi o ben ve gorumcesi kahve içiyoruz. Ben dedim ki bebek düşünüyor musun?
Özel konular bunlar dedi. Başka hiçbiriyle demedi.
Yine haklı buldum. Çünkü özeli ve haklı.
Amaaaaa gelgelelim olaya.
Nişanlı olduğu zaman bize gelmişti.
Misafir odasında kapı kapalı şekilde yarım saat öğle namazını kilmisti.
O namaz kılarken bende teyzemin kızı ,onun gorumcesiyle, mutfakta konuşuyoruz .erkekler salonda.
Kuzenim hamile, ben de hamile kalmak istiyorum tavsiye alıyordum, girdi içeri, özel mi konuşuyorsunuz ben çıkayım mi dedi, ben de birsey daha söyleyeyim hemen salona geliyoruz dedim.
O da çıktı.
Olay bu.
Gelin hanım benim bunu yapmama çok kırılmış, eşine demiş ki, ben bundan sonra onla mesafeli olacağım, sakın bana yakın ol deme, eşi ne oldu demiş bunu anlatmış.
Ben onun yaptıklarına bisey demiyorum aksine haklı özeli olabilir diyorum, onu yaptığına bak.
Akraba mı akbaba mi?
Bunu da gelip babama anlatıyorlar,
Senin kızın bunu yapmış diye,
Kimse tuzum Kuru demiyor