Her cocukta bireysel farkliliklar vardir .Cocugun bir sorunu varsa ,zihinsel, psikomotor vs .O zaman uzmanlardan tabi ki yardim alinarak yapilabilir.Ancak normal bir cocuga sahipseniz , sirf orda eglensin ve sosyallesin mantigiyla gondermek yanlis .Biz bunu bilir ,bunu savunuruz.3,4 yas ayrilip birlesme yasidir .2 yastan sonra cocugun kademeli olarak anneyle arasindaki bagi hafif hafif azaltip , ozerk olmasini desteklemek durumundayiz ancak bu kres icin uygun oldugunu gostermez.Cok zorunlu durumda 3 yasindaki bir cocugu yari zamanli verebilirsiniz .Ama bir bebek tam olarak ,her anlamda 4 yasinda bir krese hazir olur.Tabii normal gelisim gosteren bir bebekse.4 yasinda bir cocuk anneyle bagini kuvvetlendirmis ve artik onun terkedecegi kaygisi yok olmustur (.Eger annesiyle guzel bag kurduysa) kreste aglamak yerine keyif alir , kaygi yasamaz .Annesinin gelmesini 4 gozle beklemek yerine anin tadini cikarir ve aktivitelerden son derece keyif alir.Sosyallesir , konusma becerilerini ilerletir , akran iliskilerini gelistirir.Aciklanan her seyi anlama , kendini ifade etme becerileri de bu yasta artik oturmaya baslamistir.Kreste bir sorun yasadiginda bunu ailesine anlatir .vs vs daha bir cok nedeni var ama .Doktora sorarak asla yardim alamaz ancak dediginiz gibi bir pedagoga danisabilir.Bu durumda pedagoglar en saglikli bilgiyi verir .Arkadas sormus, fikir danismis .Biz de fikrimizi verdik sadece.Karisamayiz tabi ki.Dogrulari yazarim sadece.Siz faydalanmak istemeseniz de baskalari faydalanabilir diye yazdim .Bir pedagojik egitiminiz olsaydi kime neye gore yanlis oldugunu anlardiniz.Benim var da o yuzden soyluyorum.Kanitlanmis bilgilere , deneylere dayanarak.Sevgilerimle ❤️