Ben de gorumceyim, bizimde gelinlerimiz var.Ama gelinlerden hiç bir beklenti içinde değiliz.Hic de eyvallahim yok Dinen de mecbur değiller zaten Yaparlarsa sevabını alırlar, gonlumuzu hoş tutarlar o ayri.yapmazlarsa da Allah selamet versin hiç sıkıntı değil Erkek kardeslerime de bunun için baskı yapmam.Aile huzurlarını bozacak ne bir eylem içinde ben bulurum ne de annem..Zorbalikla bakım yaptırmak söz dinletmek aldığımız kültürde yok bizim en azından öyle bir çaba içinde degiliz .Gonul rızasının olmadığı işten hayır gelmez biliriz biz.O nedenle de sesleri yükselen gürültülü bir aile değiliz
Burda hep görümce kayinvalide sorunlariyla karsilasiyoruz.Peki bu şikayet ettiğimiz erkek evlatları kimler yetiştiriyor? Hangi kültürle yetiştiriyor? Gene bizler değil mi? Nasıl yetiştiriyoruz kendimize bağlı mi bağımlı mi,?Bağımli evlat nasıl mı yetiştirilir? "Sizi bu yasa kadar ben büyüttüm ben baktım siz de beni bakacak gezdireceksiniz" İnsan doğurduğu evladını bakmakla yükümlü değil mi? Bu bir lütuf mu? Bunu dile getirmenin anlami nedir? Bir baskı bir zorunluluk! Bu gibi valideler gelinleriyle sorun yaşıyor haliyle Gelinler de kocalariyla.Gelinleri kendine kusturuyor nasıl mi?Bunun örneklerini çok gördüm .Gelin valideye gitmeyince hemen oğlunu arayıp şikayet ediyor."Bugun gelmedi sonra gelin dayak! " Görümceler, "annemi davet etmemissin " ordan da bir skandal! Bu adalet mi? Bu insanlık mi? Bu mecburiyet mi? Bunun hangi kitapta yeri var? Kadınlar Allah'ın emaneti diyen güzel resulumuzun güzel hadisleri var Tabiki ana baba duası alacaksın, silayi rahim yapacaksin yaslina vicdanen bakacaksın bakarsinda.Ben inanıyorum ki geliniyle sorun yaşamayan valideler daha kıymetli daha sevimli daha bir içten bakilasicalar.
Tabi ki evlat kolay yetismiyor.Kiz evladi anası el bebek gül bebek yetiştirmiş evlendirmis çile çekmek için değil, gün görmek için!! aynı şekilde erkek evlatta.İki insan evlenince ailelerde evleniyor Bu yadsınamaz bir gerçektir Formül şu ki saygida mecbur sevgide özgürüz Saygısızlığı asla kabullenmem kalp kırma yada ağız kavgasından yana asla değilim ama kimseyi zorla sevmek zorunda da değilim anlatmak istediğim dengeyi kurmada büyüklere büyük rol düşüyor küçüğüne sevgi hoşgörü anlayış olduğu sürece gelin valide sorunsallari yaşanmaz kanaatindeyim.Ama hepimizin aldığı terbiye, yetişme tarzı, kültürü farklı olduğu için yeri geliyor zorlanıyor bir şekilde sinaniyoruz sabrımız sınırımız hududumuz bir şekilde olçülüyor.Geldigim en son nokta şu ki; Sabreden dinen kazanıyor belki ama ruhen de çöküyor.
Çok post okudum gelin valide sorunlarıyla ilgili kendi düşünce ve görüşümü yazmak istedim Rabbim hepimizin imtihanını kolay ve layıkıyla verenlerden eylesin.Slm ve dua ile..