Evet arkadaşlar öncelikle yazan herkese teşekkür ederim. Tabi her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgi sahibi olan da yorum yaptı olmayan da. Bilgi sahibi olmayanların bu konuda beni cahillikle suçlamış, bu konunun saçmalık olduğunu belirtmiş. İşi o kadar farklı bir boyuta taşıyanlar olmuş ki vay neymiş maddi durumum yoksa ben neden ikinci çocuğu yapmışmışım. Hatta ve hatta İnternete verecek param var olduğuna göre çocuğuma da bez alacak param varmışcasına kadar. Daha neler neler.
Şimdi size güzel bir açıklama yapayım arkadaşlar. 1. Postumu güzelce okumuş olsaydınız maddi durumum olmadığını yazmadım bunu anlamış olmanız gerekirdi. Sadece bez fiyatları çok yüksek, bunu başka türlü de değerlendirebilirim diye düşündüm.
2. Bu konuda ben tek değilim. Bu konu hakkında ınternette videolar var, hatta ve hatta bununla ilgili çok güzel bir kitap dahi yazılmış. Bir de alıntı paylaşayım.
Christine Gross-Loh'un akıcı bir üslupla kaleme aldığı ve bizi aydınlatan kitabında gösterdiği gibi tüm bunlar ve daha fazlası mümkün. Bebekler, acıktıklarını ve uykuları geldiğini nasıl ses ve hareketlerle belli ediyorlarsa tuvalet ihtiyaçlarını da aynı şekilde anlatırlar. Çünkü bu kabiliyetle doğarlar. Bu önemli tespitten hareketle iki çocuk yetiştiren Gross-Loh'un geliştirdiği, Tuvalet iletişimi"; yani Tİ yönlemi tüm anne-babalar için önemli bir çığır açmış bulunuyor. Çocuklarından birini on beş, diğerini on sekizinci aya kadar bezsiz yetiştiren Gross-Loh, bu deneyimlerinden hareketle tüm ebeveynlere bebeklerinin veya yürüme çağında olan çocuklarının vermiş oldukları doğal işaretleri nasıl tanımlayacaklarını ve bu işaretlere nasıl karşılık vereceklerini öğretiyor.
3. Ben 31 yaşında Almanya'da doğup büyümüş, yine Almanya'da açık öğretim ile Türkiye'nin lisesini bitirmiş, evlendikten sonra Türkiye şartlarına ayak uydurmuş, geçirdiğim yumurtalık kanserini yenmiş ve her şeye rağmen ilk çocuğumu doğurup, ikinciye hamile kalarak (yanımda kimse olmadan tek başıma onları büyütürek ve güzel eğitim vererek), annelik hakkında bir çok şeyi araştırıp doğru düzgün uygulayan, eve giren helal paranın tek kuruşuna kadar hesabını yapıp fuzuli masraf yapmak istemeyen ben.
SİZE BİR SORU. BÜTÜN BUNLARDAN HABERDARSINIZ ŞİMDİ.
BÜTÜN BUNLARI YAPAN BEN CAHİL İSEM SİZ NESİNİZ???
1,495,416 soru
24,429,511 cevap
352,363 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın