+4 oy
659 göst.
Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından

Evet arkadaşlar öncelikle yazan herkese teşekkür ederim. Tabi her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgi sahibi olan da yorum yaptı olmayan da. Bilgi sahibi olmayanların bu konuda beni cahillikle suçlamış, bu konunun saçmalık olduğunu belirtmiş. İşi o kadar farklı bir boyuta taşıyanlar olmuş ki vay neymiş maddi durumum yoksa ben neden ikinci çocuğu yapmışmışım. Hatta ve hatta İnternete verecek param var olduğuna göre çocuğuma da bez alacak param varmışcasına kadar. Daha neler neler. 

Şimdi size güzel bir açıklama yapayım arkadaşlar. 1. Postumu güzelce okumuş olsaydınız maddi durumum olmadığını yazmadım bunu anlamış olmanız gerekirdi. Sadece bez fiyatları çok yüksek, bunu başka türlü de değerlendirebilirim diye düşündüm. 

2. Bu konuda ben tek değilim. Bu konu hakkında ınternette videolar var, hatta ve hatta bununla ilgili çok güzel bir kitap dahi yazılmış. Bir de alıntı paylaşayım.

Bezsiz Bebek

Beze para harcamayan yeni anne-babaları, acılı bez pişiklerinden kurtulmuş bebekleri, tamamen doğal ve baskıcı olmayan bir tuvalet eğitimini, en önemlisi daha mutlu bebekleri ve ebeveynleri hayal edin!

Christine Gross-Loh'un akıcı bir üslupla kaleme aldığı ve bizi aydınlatan kitabında gösterdiği gibi tüm bunlar ve daha fazlası mümkün. Bebekler, acıktıklarını ve uykuları geldiğini nasıl ses ve hareketlerle belli ediyorlarsa tuvalet ihtiyaçlarını da aynı şekilde anlatırlar. Çünkü bu kabiliyetle doğarlar. Bu önemli tespitten hareketle iki çocuk yetiştiren Gross-Loh'un geliştirdiği, Tuvalet iletişimi"; yani Tİ yönlemi tüm anne-babalar için önemli bir çığır açmış bulunuyor. Çocuklarından birini on beş, diğerini on sekizinci aya kadar bezsiz yetiştiren Gross-Loh, bu deneyimlerinden hareketle tüm ebeveynlere bebeklerinin veya yürüme çağında olan çocuklarının vermiş oldukları doğal işaretleri nasıl tanımlayacaklarını ve bu işaretlere nasıl karşılık vereceklerini öğretiyor.

3. Ben 31 yaşında Almanya'da doğup büyümüş, yine Almanya'da açık öğretim ile Türkiye'nin lisesini bitirmiş, evlendikten sonra Türkiye şartlarına ayak uydurmuş, geçirdiğim yumurtalık kanserini yenmiş ve her şeye rağmen ilk çocuğumu doğurup, ikinciye hamile kalarak (yanımda kimse olmadan tek başıma onları büyütürek ve güzel eğitim vererek), annelik hakkında bir çok şeyi araştırıp doğru düzgün uygulayan, eve giren helal paranın tek kuruşuna kadar hesabını yapıp fuzuli masraf yapmak istemeyen ben.

SİZE BİR SORU. BÜTÜN BUNLARDAN HABERDARSINIZ ŞİMDİ.

BÜTÜN BUNLARI YAPAN BEN CAHİL İSEM SİZ NESİNİZ??? 

notu ile kapatıldı: Tartışmaya açık

13 Cevaplar

+2 oy
(547 puan) tarafından
Ya bakma sen burdakilere.youtube'da bir suru video var bu konuyla ilgili.bebekleriyle ilgili azicik arastirma yapan zaten denk geliyor bunlara.
(13,618 puan) tarafından
Burdakiler böyle şeyler araştırmak yerine genelde gelip dedikodu okumayı tercih ediyor canım
-Reklam-
+2 oy
(1,855 puan) tarafından
Kusura bakma elektirikten sudan kısılır ama bezden kisilmaz cimrilik bu bir bez olmuş kaç tl diyirsun madem öyle git normal yıkanabilir bez kullan ha sonra sağlıktan bahsediyorsun pisigin çeşitli sebepleri var bezler pişik yapıyor lafı hiç de doğru değil anlamadığım bebekten kusacagina kendinden neden kismiyorsun  hadi mama içse çocuk Fuzuli diye onu da mı almayacaksin millet muhallebiyle besliyor diye hoş bir şey değil çocuk bir insan insanlar kakalarin içinde yasamamali kakaya gelinceye kadar o kadar çok şey var ki gerçekten aklım etmiyor bir de durumum iyi yazmissin iyi anne olmak kakayla alakalı degil değer verecek seveceksin 
+2 oy
(775 puan) tarafından
Bacım böyle şeyleri buraya yazma lütfen bizimkiler ne anlar tuvalet iletişiminden gördüğün gibi bebek altına yapar erinip az daha yapsın birazdan değiştiririm derler bir bez daha kar etmeye çalışırlar bebek pişik olur 
(25 puan) tarafından
Ne bileyim canım. Anne olan araştırır diye düşünürdüm. Ama öyle değilmiş. Hazıra konmasını pek seviyorlarmış onu gördüm
(25,193 puan) tarafından
Kusura bakma da ne halin varsa gör ama sen bi haddini bil anne olan araştırır nasıl bi cümle sen kimsin böyle bir laf ediyorsun annelere haddini bil heeyy sen kendini nasıl bir anneden sanıyosun acaba hadsiz. Bi sen mi araştırıyosun herşeyi bildiğini sanıyosun bi araştırma yaptın diye şak şak mı bekliyosın
(775 puan) tarafından
Sen bana sor 5 aydır uyguluyorum 9 aylıkken keşfettim
+2 oy
(29 puan) tarafından
Canım sabahki postu da okudum bunu da okudum. Evet gayet açıklayıcı makaleler bulup detaylı bilgiler paylaşmışsın ben de daha önce araştırdım. Ancak bunlar maalesef ki herkesin yapabileceği şeyler değil. Yapıp memnun olanlar kesin sonuç alanlar var ama oran olarak çok düşük 1, ikincisi bizim alışılagelmiş bir durumumuz var. Çocuk bezlenir, böyle geldi böyle gidecek. Senin tutumun çok yanlış, burda post açıyorsan olumluya da olumsuza da katlanman lazım 1, ikincisi de insanlara cahil muamelesi yapman kat kat yanlış. Şahsen ben de ayda 300 tl bez parasını çok görmüyorum. Uğraştığına deymez ki 100de 100 sonuç da vermiyor zaten. Biraz mantıklı baktığında gündelik yaşamı çok zorlayan bi yöntem herkes bunu anlatmaya çalışmış. Benim de onayladğım bir yöntem değil.
(29 puan) tarafından
Ayrıca masraf olayı bence eşit oluyor yani çocuktan önce 60 tl gelen su çocuktan sonra 120 geldi, elektrik 90dan 210a çıktı abartmıyorum ve bebeğim henüz 2.5 aylık bir de bunu kirlettiği çamaşırları eklendiğini düşün her gün 1 posta çamaşır yıkasan bebeğe kendin 1 posta atsan yani sen hesapla hemen hemen aynı fiyata geliyo. Bir çocuk ayda max 3 paket bez tüketir yani idareli kullandıktan sonra yıkanabilir bezler var sadece masraftan dolayı bu yöntemi tercih edeceksen onu seçmen daha mantıklı
+2 oy
(607 puan) tarafından
Aman geç kalma anne karnındayken başlat. 
+1 oy
tarafından
Ben birsey merak ediyorum 

Şimdi bu bebe gece uykuda çişini , büyük tuvaletini falan yapınca nooluyo?
(7,786 puan) tarafından
Gecede tetikte olcaksin ilklerde harekt ediyo ya yatakta hemn alip tuvalete giturcen cnm zaten hic bez takmadigin icin kisa surede tutmaya alisiyo vs bide bikac inceligi videoda anlatiyor izleyin bnce tavsiye ederim :)
(775 puan) tarafından
Merakını gidereyim bebek annesinin onu tuvalete tutmasına alışıyor ve gece altın yapmıyor belli bi zman sonra sinyal vermeye başlıyor ve onu annesi anlıyor
Uyguluyorum ordan bilşyorum
(7,786 puan) tarafından
3 çocuk aferi  kiz ben bi saat içinde pes ettim :D ama dogrusu o benimki usengeclik yani biz tembeliz..
(775 puan) tarafından
Ben 3. Çocukta keşfettim keşke daha erken farketseydim kız çocuğu bide pişik ve gaz sorunu sıfır
(7,786 puan) tarafından
Yaa ne güzel zaten daha saglikliymis normali buymus
+1 oy
(1,860 puan) tarafından
Eve giren parayı düşünüyorsan yıkanabilir bebek bezi kullanabilirsin, dünyaya gözünü yeni açmış bebeğe böyle bir eğitim vermek psikolojik açıdan ne kadar doğru 
0 oy
(2,460 puan) tarafından
Benim ananem çocukların hepsini 40ı çıktıktan sonra tuvalete tuttum derdi. Ben de kitap almıştım hatta bununla ilgili tuvalet iletişimi diye. Denenebilir neden olmasın. Bunu yapan başaran çok anne var.
(13,618 puan) tarafından
Benim kuzenimde kırkından sonra alışmış halam o şekilde eğitim vermiş
(2,460 puan) tarafından
Hâla da var böyle yapan aslında
(13,618 puan) tarafından
Var tabii canım olmaz mı bir sürü örneği var hem de
0 oy
(775 puan) tarafından
Ben o postu gördüm 2 tane post almıştın ama benim cevap yazdığım postuna az yorum aldı

Tuvalet iletişimi kitabını okumalısın
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Sen niye masrafi actin ki konu olarak böylesi saglik aciisndan da doğru anlayana.. viaver sen takma birayi cogu at gozluklu..
(25 puan) tarafından
Aman ne bileyim anlarlar sandım. Meğerse herkes uçmuş beyin olarak
tarafından
Çok seviyesiz yorumların var post açıyorsan olumlu olumsuz yorumları göze alarak aç ne demek anne olan araştırır yok beyinleri uçmuş bi siz mi annesiniz bu dünyada
(25 puan) tarafından
Sizin gibi anne olmadığım kesin de bir tek ben değilim tabiki de
tarafından
Hiç güleceğim yoktu akşam akşam ne değişiksin ya       
(7,786 puan) tarafından
Yani peki benim cevabimla derdiniz nedir?
Evet yenidogandan itibaren bezsiz buyutmek daha saglikkidir çünkü normali bu ama yapmak g*t ister bende o g*t yok mesela...
Ama yaparim diyenr de destek olurum en güzeli o çünkü...
(25 puan) tarafından
Seni güldürebildiysem ne mutlu bana şekerim. Bak akşam akşam seni güldürerek bir de sevap işlemiş oldum. Çok sağol
tarafından
Rose98 sana bir yorum yapmadım yanlış anlaşılmak istemem
(25 puan) tarafından
Rose bana mı soruyorsun bilmiyorum ama sana cevap yazdım ya canım. Ya ben çok sabırlı bir insanımdır aslında. Yapabilir miyim bunu da bilmiyorum. Bu postu açma sebebim hani yapan varsa bi fikir alayım diye düşünmüştüm ama post postluktan çıktı başka bir şeye dönüştü
tarafından
Nslhn38 sabah açtığın postta yorum yapmıştım canım böyle birşey olabileceğine dair eskilerde bez kullanmamış diye senin kararına hala birşey demiyorum sadece verdiğin cevaplara dikkat edersen daha iyi olur yapan vardır olabilir herkesin kendi kararı ilk defa duyanda vardır saygı sınırını geçenede teşekkür eder geçersin ama kimsenin anneliğine bilmeden laf etmemelisin rose arkadaşın dediği gibi yürek ister çocuğu alıpta tuvalete tutmak yapabilirsen hella olsun başka diyecek birşeyim yok
(7,786 puan) tarafından
Cocugu tutmak degil yurek isteyen gece falan saat basi tuvalete goturcen ilk aylarda sonradan cok rahat edersin o ilk aylar zorlar yaa ..
Gulsah oyle yazinca bana laf attin sandim ne bileyim :)
(25 puan) tarafından
Gülşah bi siz misiniz anne diyen sensin. Ben kimsenin anneliğine laf etmedim. Sadece o kadar yorum yapılmış ki ben cahilmisim, ne kadar sacmalikmis, kocama yaranmak için yapıyormuşum, sağlık ocağı süt veriyormuş sorsam belki bez de veririlermis falan filan diye. Yazdığım posta cevap yazmadan ne demek istiyor bu kadın bi araştıralım öyle bir şey gerçekten var mı diyen olmadı. Herkesin aklı başka yerlere gitmiş ne yazık ki
tarafından
Ya gece illaki kalkıyorsun saat başı mesela emzirmek için alışırsın bir zaman sonra ama ben oğlumu ilk zamanlar korka korka alıyordum kucağıma bırak tuvalete tutmayı biri alınca bile yüreğim ağzıma gelirdi yapamam yani ben şahsen sanada demedim canım nslhn üstte Anne olan araştırır falan diyince ona yazdım yanlış bir cümle yani bana göre çocuğu doğurup çöpün kenarına atan yada çocuğunu bırakıp giden kadın demeye bin şahit insanlarla aynı kefeye konulmak istemem
(25 puan) tarafından
Gülşah evladını çöpe atan birine biz zaten anne demiyoruz. Ben kimseyi de o şahıslarla aynı kefeye koymadım kiii burda bu uygulama da heralde çocuğunu doğurup çöp kenarına atan biri yoktur inşallah.
tarafından
Nslhn yukarıda birine yapmıştın o yorumu Anne olan araştırır diye benim takıldığım o başkasının ne dediği beni ilgilendirmez ha kötü yorumlar var onlar haklı demiyorum seviyesiz yorum yapanların kendi terbiyesizlikleri benim sende tek takıldığım anneliğe laf etmen yoksa banane canım kime ne yorum yaptığından
(7,786 puan) tarafından
Kiz ben kızımı tufek yapip ta ta ta milelti tariyodum gitar yapip satki acip oynuyodum falan...
Ne bel batmasi oldu ne bi sikintisi masallah 2.5 aylik oturmeya basladi kucakta...  Her cocuk bir degik tabi ama
Asla korkan urkek biri olmadim cunku ben hep bebeklerle hasir nesirdim bilgiliydim zaten kiz kardesim var 5 yasonda daha keza teyzemin dogumuna bile ben gittim yani profesyonel basladim :D  hatta klozete faln tuttum ben kizimi ama yapmadi yani ... bende zorlamadim ama yapsan yapilir... Cok da sakinmak dogru gelmiyor bana cnm
tarafından
Laf etmek bize düşmez kim nasıl istiyorsa o şekilde büyütür bebeğini canım dediğim gibi çirkin yorumlara he de geç millet burda genellikle sinir atma derdinde
tarafından
Bende yeğenlerime çok baktım canım doğduklarından beri 1 ayın 2 haftası gider ablamlarda kalırdım bir emzirmedim yanş o kadar ama kendi çocuğum olunca kucağıma almaya korkardım ama şimdi öyle mi 9 aylık dana gibi oldu hoplatmalar ısırmalar hepsi var bende hoşuna gidiyor sıpanın :)
(25 puan) tarafından
Neyse gece gece kalp kırdıysam hakkınızı helal edin. Niyetim kötü değildi gerçekten. Allah herkese rahatlık versin. Hayırlı geceler
tarafından
Benden yana helal olsun kırılmadım canım ben hayırlı geceler
0 oy
tarafından
Ben bunu çok önceden duymuştum bezden daha sağlıklı olduğunu vs demişler lakin benim yine de aklıma yatmıyor doğumdan itibaren tuvalet eğitimine başlamak çok meşakkatli ve özveri isteyen bir iş başarabilirsen süreci bizimlede paylaş 
tarafından
Ben ne dedim de bana cikisiyosun başarırsan sureci anlat dedim çok bilmekten herhalde sizde okumadan aynı yorumu herkese yapıp geciyosunuz
(12,767 puan) tarafından
Tmm bayanda senden fikir istemiş iste nslhn gayet duzgun okumus ve fikirini soylemis
Ne bu milleti tersleme anne olan araştırır beynen ucmus vs vs laflari keske sende biraz uslup arastirsan
tarafından
Arkadaş illâ kendi dediklerine katılalım istiyor galiba
(25 puan) tarafından
He aynen onu istiyorum nasıl anladın bunu ya hayretler içinde seni ayakta alkışlıyorum şu an :)
tarafından
Bende seni alkışlıyorum aferin böyle devam et
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Bende görmüştüm yabancı ülkede bir bayan yapıyordu YouTube den daha hijyenik ve sağlıklı diye 
0 oy
(4,658 puan) tarafından
Ben yapamam ya eğer ki uygularım dersen zor olcak ama olur yani inşaallah bebegin seni yormaz gazlı bir bebek kolik olmaz dahada zorlanirsin 
(25 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım cevabın için

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 252 göst.
10 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Nilay07 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 138 göst.
2 Ocak 2023 Diğer kategorisinde 175766 (365 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 69 göst.
0 oy
17 cevap 871 göst.
17 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Balbazar (913 puan) tarafından soruldu

412,634 soru

12,422,940 cevap

45,311 kullanıcı

Kategoriler

...