Canim bi hafta önce sezeryanla doğum yaptım ikinci bebeğim yani ikisi de sezeryandi ama ikinciyi yaşadıktan sonra ilkinde ben resmen ölmüş ölmüş dirilmişim yani her dogumlar aynı olmuyormuş bunu anladım çünkü oğlumun doğumdan sonrasına göre bu seferki dogum sonrasında resmen normal doğum yapmış gibi hemen ayaklandım oglumda yaşadığım agri sizinin hic birini bu sefer yaşamadım..Normal doğum yapmadım sancısını bilemem ama çekenlere Rabbim yardim etsin kesinlikle oda zordur ama 5 dk sancı çekip hemen doğuran da var saatlerce sancı çeken de var bunun hangisini sen yaşarsın bilemeyiz belki sen normal istersin bebegin son dk makat gelisli döner sezeryana alınırsın veya sezeryan istersin aniden suyun sancı gelir normal dogurursun..Rabhim yeterki hayırlısıyla bi avazda kurtarsin..sezeryana göre normal dogumda sonrasında hemen toparlanirsin (tabiki istisna olarak normal doğumdan sonra da bi süre yatanlar var ) ama sezeryanda bakanın olmazsa biraz zor olur ha tabi olmasa bile Rabbim o gücü veriyo ama destek her zaman önemlidir..oglumda 1 hafta da anca dik yürüyebildim hatta ben evimi süpürür yemek yaparım diyenlere imtenirdim acaba sorun bende mi cok mu hantallaştim diye düşünürdüm ama bu sefer ki dogumumda bende öyle oldum hastaneden çıktım ertesi günü dimdik yürümeye başladım yemeğimi de yaptım temizlikte yaptım hee dedim demekki her doğum aynı değilmiş)) aslında yapılmaması gereken şeyler çünkü ani bi harekette dikişlere zarar verilebilir öyle riske atmaktansa evi b.k götürsün daha iyi ..cok uzattım velhasıl kelam NORMAL DOGURMAYA CALIS
Bünye meselesi bu doğum işi ben bunu anladım. Ben normal doğurdum . Sezeryan olmam daha mantikliydi ama direndim. En sonunda vakumla makumla derken doğdu bebişim. Ama ben 20 gün oturamadim. Doğru dürüst yuruyemedim. Ama yine doğum yapsam yine Allah nasip ederse normal doğum yapmak isterim. Doğum bu tabi içinden başka bir insan çıkıyor. Zor bişey. Sezeryani da zor normali de. Ama bazisina daha zor oluyor . Mesela bı tanıdığım sezeryan dogun yapmış. Ertesi gün hicbisey olmamış gibi ayaktaymis. Bir tanıdığımız da hem normal hem sezeryan doğum yapmış normal doğumun gözünü seveyim diyo. O da sezeryanla çok zorlanmış. Annem de hem normal hem sezeryan oldu. Bana onkadar ısrar etti ki sezeryan olayım diye. Zor kurtuldum elinden. Çünkü ona göre de sezeryan daha kolay. Dediğim gibi bu bünye meselesi. Benim bildiğim bu orneklerde bile yüzde 50 çıktı bak
1,492,825 soru
24,392,097 cevap
349,377 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın