0 oy
328 göst.
Diğer kategorisinde (3,551 puan) tarafından
İki kızım var biri 9 diğeri 7 yasında Bana cin ve şeytan ı sordular. Önce ne diyecegim bilemedim. Nerden duydular bilmiyorum İnt yada vs çok girmelerine izin vermem.. TV de sadece benim seçtiğim şeyleri izlerler ki bende bu konuda çok titizim. Apartmandan ve okuldan belli başlı arkadaşları var ama hiç duymadım bu konu üzerinde konustuklarını.. Bir yerde bir açık mı verdim bilemiyorum. Cin ve şeytan varmı dediler yalan söylemek istemedim evet var dedim ama şimdi ne olduklarını nasıl olduklarını anlatacağım ama nasıl yapacagım yanlış kelime kullanmak istemiyorum.. Bana dini açıdan nasıl hareket etmem gerektiğini söylermisiniz. Hem korksunlar istemiyorum hemde var olduklarını gizleyip o şekilde bilinçsiz büyütmek istemiyorum.. Şaştım kaldım. Gece boyu arastırma yapacagım. Sizlerde fikir verirseniz sevinirim. Şimdiki nesil çok fazla meraklı. Biz hiç böyle şeyler sormszdık. Allah nedir diye bile sormadık haşa. Öyle büyüdükçe öğrendik. Ama hep de var oldugunu bildik.. 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
düzenlendi

image

Senin icin arastirdim ☺️❤️


Kuzu burda 4-6 yas diyor ama mutlaka bir cozum yolu bulur diye dusunuyorum.Bulamazsa da yonlendirir ☺️❤️



Şeytan ile ilgili hikaye hadiste olduğu gibi verilebilir. İçimizde hissettiğimiz iyi duygu ve düşüncelerin bize Allah tarafından meleklerin yardımıyla hissettirildiği anlatılmalı, bunun mukabilinde şayet olumsuz ve kötü şeyler düşünüyorsak bunda şeytanın payı olduğu, bunda bir an evvel kurtulmak için çaba sarfedilmesi gerektiği anlatılmalıdır. Besmelenin fazileti, böyle zamanlarda çekmenin önemi ve her işe başlarken bizi koruyacağına dair meseleler izah edilmelidir. Küçük yaşta Allah’a sığınmayı alışkanlık haline getire, besmeleyi vird edinen bir gönül hayatının hiçbir döneminde küçük dünya telaşeleriyle ürpermeyecektir.

(3,551 puan) tarafından
Evet onu çok söylerim. Besmele çek diye dilerim dönmez bismillah de şimdilik derim.. 9 yasındaki aynı zamanda genç kızlık adet olma vs ile de ilgileniyor.. Bir sene evvel banyoya cat diye girip orkidi değiştirirken gördü beni.. Aklında öyle yer edinmiş ki. Yine o konular kolay geliyor ama bu konu çok daha önemli. Din fazla sorgulamaya gelmeyen bir durum. Allah bana doğru yolu ilham etsin Rabbim.
(3,551 puan) tarafından
Hay sağolasın valla Allah razı olsun. Hemen yazayım kadına hiç bilmiyordum..
tarafından
Kuzum" banadinimisevdir " bu sayfaya bak mutlaka .cozum bulacagini dusunuyorum ❤️❤️❤️
Evet dedigin gibi dini konular hassas .Cok hassas
tarafından
Aynen yaz kuzum .bak resmini atayim yorumuma  ❤️
(3,551 puan) tarafından
Evet hemen buldum hemen yazdım şimdi. İnşallah dönüş yapar. Çok teşekkür ederim. Cevap verirse gündüz korkutmadan anlatmayı düşünüyorum.. Umarım başarılı olurum. Ben kendim o konulardan çok çekmiş biri olarak Allah a emanet ediyorum. Çok zor gerçekten
-Reklam-
0 oy
(3,027 puan) tarafından
Önce iyi ve kötü ayrımını anlatarak başlaya bilirsin canım. Sonrasında kötü şeylerde şeytanın payı vardir diye devam edersin. Cin konusuna çok girme bence. Allah cinleri ve insanları yalnızca ibadet etsinler diye yarattı. Ama cinlerin bir kısmı yoldan çıkıp şeytanla birlik oldu diyebilirsin. En azından merakı gider. Cin konusuna detaylı girersen içlerinde korku oluşa bilir. Her adımımızda besmele çekersek evimizin odamızın kapısını besmele ile açarsak şeytan bize yaklaşmaz. Besmele bizim seytana karşı koruma kalkanımız diye bilirsin. Böylece her kötü düşüncede aman yanımızda seytan var diye korkmazlar. Cümlelerini önceden düşünüp dikkatli seç ki onların korkacaklari bir durum olmasın. 
(3,551 puan) tarafından
Evet teşekkür ederim. Daha şimdiden belirsizlik üzerine korkuları var. Yani gözleri görmüyor kulakları duymuyor ya ne olduklarını bilmiyorlar ya o yüzden korku var. Küçük olan tek olsa haberi olamazdı henz ama meraklı bir abla varken duymaması imkansız. O yüzden birlikte alıp karşıma konusacagım. Tavsiyen için teşekkür ederim canım.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,128 göst.
0 oy
7 cevap 231 göst.
15 Mart 2022 Diğer kategorisinde Mehmetcan Emir (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 350 göst.
0 oy
7 cevap 427 göst.

377,811 soru

11,308,062 cevap

34,739 kullanıcı

...