0 oy
509 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (28 puan) tarafından

Gelin de insandır, kayın valide de…
Melek değildirler. 
İkisinin de iyi yanları olabileceği gibi, zaafları ve kusurları da olabilir. 
İkisi de imtihandadır.
Birbirlerini melek gibi değil, şeytan gibi de değil; insan gibi görmeleri iyi iletişim kurmaları lazım.

İletişim dili yargılayıcı değil; bağışlayıcı, şefkatli, merhametli, tatlı dilli, saygılı, sevgi dolu, içten, mütevazı, takdir edici ve yumuşak huylu olur, olmalıdır.
Bunların her biri müstakil olarak sünnettir, Allah’ın ahlâkındandır, yani Allah’ın bir ismine dayanır.  
Bu sebeple, bizim için de güzel ahlâktandır.    
İletişim dili böyle ahlâkî güzelliklerle süslü bir dildir. 
Bu güzelliklerden taviz verilemez.
Muhatabınız suçlu olsa yine verilemez.
Üstelik muhatabınız gelin veya kayınvalide gibi aile içi bir fert ise… 
Bu ahlâkî güzellikler daha bir değer kazanır.

Aslında her iki taraf birbirlerinin kötü niyetli olmadıklarını çok iyi bilirler. 
Bir de iyi iletişim kurmayı becerebilseler, başka bir problem kalmayacak!
İmam-ı Şafii diyor ki: “Dostlarla yapılan sohbetle boy ölçüşecek bir güzel davranış daha yoktur. Onların ayrılığı kadar da keder veren bir şey yoktur.”
Dostların, birbirlerinin değerini ayrılıkta bilmeleri kadar acı bir şey var mıdır

Bu aralar hep kayınvalideler hakkında paylaşımlar yapiliyor bende kendimce bu yaziyi sizinle paylaşmak istedim okuduğunuz için tesekkür ederim..

6 Cevaplar

+1 oy
(2,177 puan) tarafından
iste sorun da burda kaynaklaniyo kayinvalideler bizden her zaman melek olmamizi bekliyolar bizi hala kucuk bi cocuk gibi gorup egitilebilecek oldugumuza inaniyolar.. ne derse he diyeyim sorun cikartmayayim istiyo daha simdiden basladi soyle kundak yapicam boyle tuzlayacam bebegini diye oglunu alir kaciririm bizde yatar siz napiyosaniz yapin diyo.. illaki un kavurmasi yedirecekmis bana nolur yapma yiyemem helva yap daha iyi diyorum yok un kavurmasi yedirecem diyo.. iki hafta oldu geleli ama inan sıkıntıdan sivilce dokuyo vucudum ama sonuc olarak ben kotu vicdansiz gaddar gelinim....
(2,177 puan) tarafından
yok yaa oyle kolay mi anneyle bebegini ayirmak deli mi ne  valla bunlardan cok cekecegimiz var
(2,849 puan) tarafından
Ben cok sert tepki verdim bundan sonra sormaya cesaret edemez esime de dedjm benim cocugumu yok oraya gonderirim eeerim die kimseye soz verme bn gondermm dedim deli misin bnde gonderemem ozlerim dedi ona gore dedim eger gondercem dersen bn kendi anama giderjm evladimi tek basina kimseye yollamam dedim ;)
(2,177 puan) tarafından
iyi neyseki esin yaninda duruyomus bizimki gonderir ben elim koynumda bebemin gelmesini beklerim :/
(2,849 puan) tarafından
Kiz sert yap sakin gonderme o senin evladin bn bunu kucukken cok yasadim hep bizi babaannemlere birakiyolardi ve ben hic mutlu olmuyidum sabahin korunde kalkiyoduk bnm yasadiklarimi bnm cocugum da yasasin istemiyorum
(2,177 puan) tarafından
babam da bizi halama birakiyodu tam bi travma sebebi.. keske elimde olan bisey olsa ama sonuna kadar dik duracam isterlerse kussunler
-Reklam-
0 oy
tarafından
iste bunu kayinvalidelere okutmak lazim canim benimki iyi cok sukur sma burda nelerini okuyoruz onlar gelinlerini seytan gibi gordukleri icin gelinlerde onlari melek gibi goremiyor :) birak bnsan gibi gorsunler:)
(28 puan) tarafından
Gerçekten de öyle canim karşilikli birbirimizi anlayinca herşey çok daha güzel oluyor :))
tarafından
kaynanalar ogullarini kiskaniyor evlendi benden cikti diye dusunmuyor cok az gelin kaynanayla ugrasiyodur :) kaynanalar oğulları evlenince yeni meslek ediniyorlar gelinimi mutsuz etme yontemleri :)
0 oy
tarafından
Karşılıklı yürüyor bu işler malesef . tek taraflı iyi niyet bir süre sonra malesef kendi kabuğuna çekiliyor.  Keşke yazılanlar anlatılanlar gibi iki tarafta koşulsuz sartsiz birbirini sevse saysa değer verse. Olmayınca olmuyor . Çok yazık gerçekten yasayanlardan biri olarak..
(28 puan) tarafından
Haklisin canim herşey karşilikli yapilinca daha güzel
0 oy
(2,849 puan) tarafından
Aslında cok haklisin ama bizi cileden cikaran onlar eger bi kayinvalide ben cektim gelinimde ceksin yapsin derse bn ona iyilikle bakmam 
(28 puan) tarafından
Zaten işi bozan hep kaynanalar oluyor :(
(2,849 puan) tarafından
Aynen oyle su 12 karakter bi kaksin
0 oy
(2,184 puan) tarafından
Herşey karşılıklı. Hem evini çekip cevireyim yemegi ni yapayim saygida kusur etmiyim. O gitsin gezsin bana acimasin laf soksun binbir türlü eziyet etsin. Oğluyla arami bozsun. Yok efendim oyle dünya. Eksik kalsın dostluğu düşmanlığı en iyisi konuşmamak 
(28 puan) tarafından
Haklisin valla canim
0 oy
(28 puan) tarafından
Kizlar bişey diyim mii bu yaziyi yazdigima pişman oldum daha yeni 1 senedir evliyim bugüne kadar kaynanama tek kelime söylemedim saygida kusur etmedim kendi annem gibi görüp söylediklerini yaptim ama az önce bana ağıza alınmayacak kötü bir söz söyledi çok zoruma gitti:((

Hicbirşeyi hak etmiyorlar onu anladim 
(1,468 puan) tarafından
Herşey bir laflarına bakar canım bir lafta yerin dibine sokarlar ödeştirirler konuyu kapatırlar ben aynı evdeyim ama mesafemi korurum kocam da sağolsun asla ezdirmez
(28 puan) tarafından
Benle kaynanam altı üstlü oturuyoruz çoğu zaman iç içteyiz bekar görümcem var 25 yaşında eline 1 bardak su bile vermez ben 1 dedigini 2 etmem ama bir yere kadar ben ne kadar mesafemi korusamda eşim onlarla hep içli dışlı
(1,468 puan) tarafından
Sende o kadar yapma canım senin yararına inan boşver değerini anlamayana sende değer verme zaten herkes farkına varır yaptığının
(28 puan) tarafından
Aynen bundan sonra araya mesafe koymayı düşünüyorum çünkü böyle olmuyor hep ben kırılıp üzülüyorum

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 214 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nagiiiss (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 595 göst.
6 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yusraaa (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 686 göst.
5 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Busra34 (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 536 göst.