0 oy
614 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar Ömrü hayatımda kimseden görmediğim şiddeti oğlumdan görüyorum.1 yaşında bir Aslan parçam var. Ne babası ne ben yanında ses dahi yükseltmeyen insanlarız. Etrafımızda vurma eğilimi olan kimse de yok hani gördü yapıyor diyeyim.

Sabah tokatla uyandırıyor ama öyle böyle değil. Şap şap şap düşmana vurur gibi. Birde gülüyor sıpam. Tepki veremiyorum. Hayır annecim cici cici yapıyorum iki kez cici yapıyorsa 3. De Allah ne verdiyse yapıştırıyor.

Babasına da böyle. Anneanne babaanne dedeler herkese böyle. Ama bunu yaparken suratında hep bir gülümseme var. Bunu kendince sevme yöntemi olarak mı belirledi. Kızarak vazgeçirmek istemiyorum ters tepmesinden ve agresif bir çocuk olmasından korkuyorum. Ne yapabilirim ne olur bir fikir verin Darp raporu alıcam sonunda :D 

17 Cevaplar

0 oy
(3,355 puan) tarafından
Bir yaşındaki bebeklerde oluyor benim oğlumda öyleydi şimdi fazla vurmuyor git gide unutuyor oda unutur merak etme
tarafından
Ne kadar şuan sizin oğlan :) kaç aylık
(3,355 puan) tarafından
15 aylık olacak 2 gün sonra
tarafından
Darısı başımıza inşallah
(3,355 puan) tarafından
Amin inşallah canım benimki kafa bile atıyordu Allah'tan artık yapmıyor
tarafından
Aman Bi o eksik kalsın yavrum ya canları da mı yanmıyor arkadaş
-Reklam-
0 oy
(121 puan) tarafından
Oğlum 29 aylık aynı sorun bizde de var saniye başı gelip vuruyor bide hamileyim bazen karnıma sert şekilde atliyo falan vazgecmiyoda
tarafından
Ne yapıcam şaştım kaldım
(121 puan) tarafından
Aynı bende valla
0 oy
(12,942 puan) tarafından
Kızımda da vardı bş ara gözümüzü kapatmaya korkuyorduk şap diye yapıştırıyor Du kendi kendine bıraktı 
tarafından
Ay hadi inşallah ya. Canım yanıyor vallahi
0 oy
tarafından
Oyun yapıyor kendince benim kızımda yapıyordu hemde gözümüzün içine baka baka :) ilgisini başka yöne çekmeye çalış tepki vermezseniz unutur 
tarafından
Olabildiğince tepki vermemeye çalışıyorum o an hafifçe elini tutuyorum oyunlarını getiriyorum yada hemen boğuşuyoruz, oynaşıyoruz o anlık geçiyor. Ama yakın menzile girince patlatıyor. İnşallah çabucak unutur :)
0 oy
(11,012 puan) tarafından
Vurunca gülüyorsanız devam eder yapmaya. Ama bence şu an için normal küçük daha, sen anlatmaya devam et Bi süre sonra bırakır inşallah. Şimdi oyun olarak gördüğü için böyle söylüyorum, şiddet amaçlı size kızdığı veya istediğini yaptırmak için falan vurursa o zaman yorumum değişir 
tarafından
Hayır yazımda belirttiğim gibi. Vurduğu zaman yüzünde agresif bir ifade olmuyor. Genelde gülüyor. Fakat bize vurunca asla gülmüyoruz, sinirlide bakmıyoruz. İkisininde tehlikeli olduğunu biliyorum. Umarım en kısa zamanda bırakır başka yöne evrilmesinden korkuyorum. Bu yüzden de nasıl tepki vermem gerektiğinden tam emin olamadım
(11,012 puan) tarafından
Tepkisiz nötr olucan canım. Tepki verdiğin an o mimiklerden neler çıkartıyor küçücük çocuklar ayy hepimizden zekiler Vala :D dediğim gibi oyun olarak görüyor zamanla değişir canım korkma sen tavırlarında aynen devam et :) vurmanın yanlış davranış olduğunu da başka zamanlarda mesela masal anlatırken çocuğuna empoze etmeye çalış
tarafından
Tamam kuzum dikkate alıcam dediklerini
0 oy
tarafından
Benim oğlan 23aylik onda da var ya ama başkalarına vurmaz anneyle babaya vuruyor birtek dedigin gibi gülerek vuruyor sakalasir gibi ama eli de ağır canım acıyor vurulmaz diyorum konuşuyorum yok anam 
tarafından
Evet nasıl bir güç varsa bu çocuklarda başkası vursa o kadar canım yanmaz. İnşallah bir an önce geçer kuzum ya
0 oy
(120 puan) tarafından
Bu konuda Süper Dadı adlı programi izlemenizi tavsiye ederim. Eskiden tvlerde çıkardı ben çok izlerdim çok şükür kızımı o şekilde yetiştirdim bı sorun yaşamadım darısı oğluma ins. 
tarafından
İnşallah. Youtube den bir bakayım sağol kuzum
(120 puan) tarafından
Rica ederim ins faydasını görürsünüz. Vakit bulabilirseniz her bölümünü izlemenizi tavsiye ederim kadın pedegog cunku
tarafından
Ay inşallah vaktim olur çünkü ne olursa olsun bizlerinde annelik konusunda içgüdülerimiz dışında eğitim almamız şart oluyor bazı durumlarda
(120 puan) tarafından
Aynen cnm hatamız olmuyor mu oluyor ama neresinden dönsen kâr. Ben bekarken çok bakardım o programa öfkeli çocuklar, yemek yemeyen çocuklar,uyku eğitimleri anne babanın bunlar karşısındaki tutumlarını yanlışlarını falan hep gösteriyordu çok izlerdim o kadını her programıni şimdi kızımı o şekilde egittim çok şükür hiç bir sorun yaşamadım uyku eğitimi, yemek, öfke kontrolü hepsini o kadın sayensinde yendim diyebilirim. İns sende fırsat buldukça bak izle kendi hatalarini falan değerlendir nasıl davranman gerektiğini falan takip et ins faydasını görürsün cnm.
tarafından
İnşallah kuzum Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Benim kızımda 16 aylık öyledir ya. Saçımı başımı yoluyor.

Tokat atıyor,kafa atıyor.

Sanırsın malına konmusum
tarafından
Hah işte bu lafın çok doğru, karnında taşı, uyku uyuma , ne eziyet varsa çek , buyusunler ilk işleri bizleri dövmek olsun :))
tarafından
Hahahah canları sağ olsun be kuzum. Ama insanın zoruna da gitmiyor değil :) Şuan gayet keyif alarak yapıyor. Korkum bunu tamamen alışkanlık haline getirip artık istediklerini yaptırmak için yapması olur. Umarım en kısa sürede bu huyunu bırakır. İçten içe endişe ediyorum :(
tarafından
Ya inan ki bende bundan korkuyorum, kızımın yanında şiddet icerikli dizi dahi izlemiyorum.

Ve kızım artık etrafında ki insanları dahi dövüyor .
Gecen gün yassa gittim , gitti kadının önünde durdu , yüzünün ortasına birtane yapıştırdı geldi :(

Çok rahatsızim bu durumda
tarafından
Ben büyüklere vurmasından ziyade arkadaşlarımın bebekleri ile yan yana gelince vurmasından çok rahatsızım. ALLAHIM onların sesi çıkmıyor bizimdi köyün ağası gibi onun arkasından gidiyor pat pat pat. Birde gülüyor. Bunun arkasından gidiyor parmağını çocuğun gözüne sokuyor ne yapıcam hiç bilmiyorum :(
(11,234 puan) tarafından
Ayyy.ya bu yoruma çok güldüm Allah affetsin yaaaaa ;))))kadın napti öyle yapınca
0 oy
tarafından
Asilimee bak sennn :))) 
tarafından
Ya sorma kuzum ya :) :) Başımıza gelenler yeni adetlerimiz. Birde nasıl kahkaha atıyor zevk alıyor resmen :D
0 oy
(651 puan) tarafından
Bizimkide öyleydi. Anne dövülmez sevilir. Babası ben diye diye dışardaki çocuğa bile sarılıyor artık. Sırtımı omzumu yüzümü hep öpüyor. İsteklerini de o şekilde yaptıryor. Siz söyleyin. Baba iyi baba güzel eşinizin yanağını falan sevin. Oda sizin. Git gide oda size çevreye o şekilde yaklaşacktır
tarafından
2 gündür böyle yapıyorum sizce tam olarak ne zaman işe yarar
(651 puan) tarafından
Devamlı yapın. Yavaş yavaş terk edecektir. Bizmki 19 aylık. Kaç aydır öyle. 2 3 aya tamamiyle düzelir sizinde
tarafından
Ay inşallah kuzum dediklerine dikkat edicem çok sağol
0 oy
(1,656 puan) tarafından

Oğlumda aynısını yaşadım o vurduğunda ağlıyormuş gibi yapıp acıdı çok acıdı diyordum zamanla bıraktı her vurduğunda ağlıyomuş gibi yaptım:D

tarafından
Denedim kuzum oda ağlayınca bir daha yapmadım korktum açıkcası. Şuan cici cici yapıyorum ama 2 dk sonra gözümü oyuyor :)
(1,656 puan) tarafından
Eli sopalı olacak desene:D
tarafından
Vallahi öyle çok korkuyorum bu durumdan ama fena olacak orası kesin
0 oy
(1,841 puan) tarafından
Bende bugün aynı şeyi kafama taktım . 14 aylık bugün vurmaya başladı yüzüme yüzüme ama öyle bir tokat attı ki sanki büyük bir insan bana tokat atarmış gibi yüzüm kızardı izi çıktı resmen ben şaşırdım kaldım bunu gün içinde bir kaç kez yaptı hayır , cici cici falan yaptım ama inatla yaptı . Umarım yarına unutur ya . Yada bu zamanlarda yapabiliyorlar herhalde yeni mi farkına varıyolar anlamadım. . 
tarafından
Bizde de bir süredir bu durum başladı kuzum. Dediğin gibi öyle bir vuruyor ki insanın canı yanıyor bugün bu durum fazla olduğu için artık sizlerden fikir almak istedim çünkü artık hem canım yanıyor hemde bu durumun ileride tamamen şiddete dönmesinden kortuğum için endişe etmeye başladım
(1,841 puan) tarafından
Tepki vermemek gerekiyor sanırım hiç . Ara ara oluyor demek ki zamanla unuttursun ya kafana takma üzülme ,herşeyi yeni keşfediyolsr belki de onlar o şekilde sevgi gösteriyor suanlik tabi ki ama unuttursun , zamanla öğrenir .
tarafından
İnşallah kuzum inşallah
0 oy
(11,234 puan) tarafından
Yaaaa yerimmm çok güldüm kız;))) ne kadar da tatlıdır canını sevdiğim;) kız benim oğlum da 1  yaşını 9 gün geçti oda aynı 
(11,234 puan) tarafından
Kız benim kizimda öyle idi unuttu şimdi sadece kardeşine vuruyor oda kıskançlıktan;))) yaaa sevesim geldi bi anda öyle hayal edince
tarafından
Sağol kuzum şimdi uyutmaya çalışıyorum yarın senin içinde sevicem paşamı inşallah ❤️❤️
(11,234 puan) tarafından
Oh keyifli uykuları olsun cnm
tarafından
İnşallah kuzum sağolasın ❤️
(11,234 puan) tarafından
❣❣❣❣❣
0 oy
(2,265 puan) tarafından
Ayni benimki yapma dedikce yapiyor
tarafından
Olmaz annecim cici diyorum 3 saniye yüzüme bakıp patlatıyor. Ama düşmana vurur gibi. Bende kalıyorum öyle ne yapıcam bilmiyorum
(2,265 puan) tarafından
Benim de oyle malesef canim dedigin gibi uyanir uyanmaz da gelir bir babasına bir bana vurur. Kucagina alip sevenlere vurur
0 oy
(53,298 puan) tarafından
basligi gorunce sende ona cak iki tane diye saka yapacaktim☺️ daha küçük unutur inşallah
tarafından
Çok küçük kuzum ya endişe ediyorum bunu ileride şiddet amaçlı yapacak diye inşallah unutur inşallah
(53,298 puan) tarafından
kizim uc yasinda iki uc gundur basladi sesimi cikarmazsam abartiyo kızınca bırakıyor ☺️
tarafından
3 yaş yine anlar ama 1 yaşında daha şuan tamamen oyun onun için :)
(53,298 puan) tarafından
sist yapınca falan durmuyo mu
0 oy
tarafından
Valla cnm benim oğlan 6 aylıkken kendine vurarak başladı ..geçiciymis falan filan yazıyordu çok okudum..snra.malesef devam etti..baya bildiğin şiddet görüyordum yaa..ama hep hayır dediğimde ve istediği olmadığında..tabi inatciyim ben asla pes etmem yinede yapmıyordum..ilk zamanlar umursamadım öfkesini dışarı atsın dedim ses etmedim.ama canımın yanmadigini görünce dozunu arttırmaya başladı..sonra vurduğunda ahh çok acıdı cnm dediğim zaman birakiyodu vurmayı kesiyodu..sarılıyordu..bir.sure.boyle devam ettm.ses etmzsem.hep vurmaya devam ediyordu..aciyo dediğim anda birakiyodu.. şuan 3 yaşında..şuan öfkesini oyuncaklardan cikartiyo onları atiyo vurma.isi azaldı iyice.bizimkide öyleydi ama genetik bizimki babası sınırlı kavgacı yapısı var..oglumuzun yanında ses dahi.yuksetmeyiz..
tarafından
Yazdıklarını dikkatle okudum kuzum öncelikle sağol. Bizim babamızda sinirli ve inatçı bir yapıya sahip ama aslaaaa oğlum buna şahit olmadı. Eşim evde asla aksi davranmaz. Onun siniri dışarıdır çok şükür ama genetik mi diyorsun. Birde dediğin gibi deneyeyim inşallah anlarda bırakır ya
tarafından
Aynı şekilde eşim de öyle dışarı aksidir evde.muhatmeti.hos oğlumla güzel vakit geçirir.bizim ki 6 aylıkken kendine vurarak başladı yani. .kafasını duvara vururdu..tak tak ..ama dışarı arkadaş ortamında aşırı sakiň sosyal bir çocuk.. bana sınırı..özelikle istemediği olduğunda maskesini çıkarır elini yere sürüp ağzına götürmeye çalışır. Kizcam şeyleri yapmaya çalışiyo..öyle böyle azaldi vurmaları ama tam  bitti diye en.en azından eskisi gibi şiddet görmüyorum
tarafından
O minicik parmağı ya gözümde ya ağzımda ya burnumda. Hele ağzıma sokunca parmağını kanca gibi yapıyor damağımı yırtıyor. Dediklerini dikkate alıcam kuzum
tarafından
Dene bakalım cnm.ama vurma deme öyle dedikçe daha çok vuruyolar..
0 oy
(68 puan) tarafından
Ah canım benim oğlan da 18 aylık olucak yakında ısırma huyu var saç yolma ve sıkma kollarım çürük içinde mesela Sabah babanı uyandır diyorum yanına gider gitmez omuzunu sırtını neresi gelirse ısırıyor hemen nasıl unutacak bilmiyorum birde gülüyor hoşuna gidiyor yaramazın.
(68 puan) tarafından
Bizimki de öyle valla abisini falan hiç rahat bırakmıyor 9 yaşında bir oğlum daha var misafirliğe gittiğim zaman da çocuk görse öyle yapıyor sürekli peşindeyim gidersem yani can yakıyor ya
(68 puan) tarafından
Büyük oğlumda da vardı ısırmak ama bunun gibi değil nadir yani bu sürekli ısırma peşinde oyun oynamaz fazla koltuk tepesinde bir bakmışsın masanın üzerine çıkmış büyük oğlumu çok rahat büyüttüm oyuncaklarla falan oynamayı çok severdi bu başka biraz huyu suyu değişik
tarafından
Yeni nesil böyle galiba :D
(68 puan) tarafından
Hm olabilir canları sağolsun unuturlar zamanla inşallah
tarafından
İnşallah kuzumm

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 158 göst.
22 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 168 göst.
21 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 175 göst.
21 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 166 göst.
19 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Can_su (220 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,447,572 soru

23,778,257 cevap

316,281 kullanıcı

...