0 oy
201 göst.
Diğer kategorisinde (698 puan) tarafından
Yarın kızlar hayatım da ilk defa patlıcan yemeği yapacağım hatta bebeğimde yedirmeyi düşünüyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum tarif baktım bir kaç tane emin olamadım asıl soru kızartmam gerekiyor mu patlıcanları çok yağ çekmez mi öyle yapsam. Birde kıymalı yapacağım fırına mı atmalıyım sizce tencerede mi yapayım cevap için şimdiden teşekkürler 

10 Cevaplar

0 oy
(13,582 puan) tarafından
Kuru soğanı kavur sonra kıymayı ekle birlikte kavrulsunlar arkasından salça ekle patlıcan ve patatesleri ekle kavur sonra suyunu ekle kırmızı toz biber ve tuz ekle 

Patlıcanları tuzlu suda beklet acılığı varsa gitsin 
-Reklam-
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Patlıcanları yuvarlak kalın doğra tuzlu suda beklet sonra yağda kizart havlu kağıt a koy yağını emsin sonra fırın kabına diz bı tavada kıyma soğan baharat domates köy kavur patlıcanların üzerine yerlestir salçalı su yap üstüne gezdir fırına ver 20 dakika sonra pişer 
0 oy
(3,169 puan) tarafından
Patlıcanı patatesi biberi kizart tepsiye yay. Ocakta kıyma soğan biber salça domates baharat yağ pişir. Onuda tepsinin üstüne ser fırına ver 20 dk pissin çıkar.
(3,169 puan) tarafından
Bu arada patlicanlari dogradiktan sonra leğene köy içine bı tatlı kaşığı tuz koy üstüne gelicek kadar su koy 15-20 dk beklet öyle kizart.
0 oy
tarafından
Bebeğine çok patlican yedirme içinde nikotin var iyi değil 
0 oy
(4,088 puan) tarafından
Canım nefis yemek tariflerine bak hangi yemeği yapacağına göre değişir patlıcanla bi sürü farklı yemek var
0 oy
tarafından
Sakın verme bebegine doktor bize 4 yasa kadar yasak dedi patlican verme 
(698 puan) tarafından
Tadımlık vereceğim öyle doya doya vermeyeceğim yinede etkiler mi ya
tarafından
Patlıcan  mantar karalahana bakla sucuk salam sosis  yedirme
tarafından
Gerek yok tatsa nolacak neden riske atiyosun
0 oy
(4,378 puan) tarafından
Canım daha bugün yaptım bak ben şöyle yapıyorum patlıcanları dilim dilim kesip borcama koyuyorum üstüne yağ gezdiriyorum biraz her yerine gelecek şekilde ve tuz atıyorum veriyorum fırına sonra kıyma kavuruyorum içine soğan kırmızı biber yeşil biber bunları kavurup tuz karabiber pulbiber atıyorum yumuşayan patlıcanların üzerine kıyma harcını döküp her yerine yayıyorum üstüne de salçayı biraz kavurup su döküp sos yapıyorum onu döküyorum fırında sosunu çekene kadar pişiriyorum kızarmadığı için çok ağır olmuyor ama çok lezzetli oluyor bu şekilde tavsiye ederim :) 
(698 puan) tarafından
Süper geldi tarif çok teşekkürler
(4,378 puan) tarafından
Rica ederim valla üşenmedim yazdım insallah işine yarar kuzum :D
0 oy
(13,313 puan) tarafından
Karnıyarık yapacaksan soy fırına koy kızartmadan hafif salınca kıymasını ve sosunu koy 15 dk daha tut al sana karnıyarık 
0 oy
(853 puan) tarafından
Yesil fasulye yani bakla ve patlıcan yasak çocuklara 
(698 puan) tarafından
Tadımlık vereceğim
0 oy
(2,692 puan) tarafından

İsmin gurme ama hiç patlıcan yapmamışsın, o nasıl oluyo, derler adama :D


Şaka bi yana da harbiden nasıl durabildin bu kadar zaman, ben nerdeyse her hafta yaparım bayılırız patlıcana :) Her türlüsünü severim de, favorim şu, patlıcanları yuvarlak şekilde orta kalınlıkta kes, kızart, havlu kağıda koy, yağı gidince borcama diz. Kıymalı soğanlı biberli salçalı domatesli karışımı hazırla üstüne yay patlıcanların. Beşamel sos yap yay. En üste kaşar rendele, at fırına. Dehşetül vahşet bi lezzet, afiyet olsun <3

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 118 göst.
1 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde sweetlady (815 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 139 göst.
28 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 212 göst.
21 Temmuz 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Miss.namaless (1,471 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 117 göst.
15 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde AlpereninAnnesi (1,029 puan) tarafından soruldu

409,530 soru

12,309,452 cevap

38,661 kullanıcı

Kategoriler

...