0 oy
277 göst.
Aile kategorisinde (1,301 puan) tarafından
Kızlar ben oldum olası aileme hiç yük olmamaya çalıştım. Evlenirken bile neredeyse her şeyimi kendim aldin çalışıp. Şimdi bebeğim oldu şuan 5 aylık. Doğmadan once babam diyordu ki şimdiden çok seviyorum torunumu doğunca bezlerini her zaman ben alcam falan dedi kaç defa. Çocuk doğdu ne bez aldı ne lafını etti. 5 aylık oldu şuana kadar çocuğa sadece bir takım kıyafet bir paket de bez aldılar. Sadece doğum zamanı çocuğun odasıni aldırdım 2500 TL falandı. Bebeğimi aşırı seviyorlar sürekli dillerinde böyle bir sevgi yok diyorlar. Bugün babamla annemin yanında bebeğim için tulum baktım internetten iki tulum 120 TL toplam.dedim ki bunu da dedesi alsın bari sakayla karışık dedim. Babam da lafı değiştirdi şuan alamam başka zaman alırım ise gireyim falan dedi. 5 dk sonra erkek kardeşimin gömlek tadilatı için terziye 65 TL çıkardı verdi o kadar zoruma gitti ki. Ve biz şuan zor geçiniyoruz eşimle. Bebek olduğu için ben çalışmıyorum tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz ev sahibi evden çıkardı suan çok yüksek kirali bir eve geçmek zorunda kaldık nasıl gecinecegimizi bilmiyorum bunları bildikleri halde şuan alamam demesi çok zoruma gitti sizin aileleriniz de böyle mi kızlar.

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben eşimin ailesinden de kendi ailemden de herhangi bir şey beklemiyorum. Kendileri alırsa teşekkür ediyorum. Onun dışında asla kimseye şunu al falan demem. Şöyle bir adet varmış beşiği kız tarafı alırmış. Ben bilmiyordum kaynanam dedi bana. Valla bne karışmam ara anneme de alırsa alır almazsa ben zaten bebeğimin beşiğini alırım dedim. Babam da sağ olsun hemen aldı 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benim ailemde öyle canım yapacak bişey yok. Anneme sorsan gecineniyokar ama ev satıp kardeşimi özel okula yazdırdı. Ben hiç bişey beklemiyorum alsa laf eder şunu aldım bunu aldım diye. Bı altın bikac elbise o kadar bizim gördüğümüzde
0 oy
tarafından
Durumu yok demek ki canım kardeşinin terzi parasını vermek Zorunda ama sen evlenmişsin yani bana biraz gereksiz sitem ediyorsun gibi geldi 
(1,301 puan) tarafından
Bilmiyorum ki cnm oldum olası hep böyle oldu açıkçası kardeşlerime her şey alındı bana gelince zorla alındı belki ondandır sitemim içten içe
tarafından
Doğrudur canım yaşadıklarını birtek sen bilirsin ama boşver bence sıkma canını
0 oy
(1,719 puan) tarafından
Beklenti içine girmedim hiç ama benim ailem çok şey yaptı bu zamana kadar kardeşim falan ama eşimin ailesinin pek bir faydası yok ara sıra para verirler 50 100 faln o kadar 
0 oy
tarafından
Odasını almış bence o bile yeterli belki şuan durumu yok canım biraz abartmissin 
0 oy
tarafından
Yani durumları varsa size el tutmaları iki tarafında güzel olurdu ama bunu da bir beklentiye sokup kendini üzme. Allah bebeğinin rızkıyla beraber evinize bereket versin.

Benim Ailem ellerinde olanı paylaşır özellikle annem ama bende onlara karsi öyle olmaya çalışırım hep. Eşim tarafı pek öyle değil ama bana dokunmasınlar yeter derdindeyim. Herkes kendi yağında zor kavruluyor bi devirde çünkü.
0 oy
(583 puan) tarafından
Bizim ailede t tersi canim kizim oldu kupesi kunyesi besigi her hafta annemlere giderdim her hafta alisveris yaparlardi kiyafet falan bezini hep onlar aldi ben hoc almadim. Sadece kiyafet bez degil emzigin den doktor paralarina ilac paralarina kadar kizima bir kuruş bile kendi paramla almadim kizim 6yasinda halaa da oyle oglum oldu bunda da oyle her seyini benim ailem alır düşün sunnet ettirdik sunnet kiloduna kadar annemgil aldilar. Kizim okula basladi besllenmesinde konulacak sutune kuruyemisine kadar aliyolar. Allah onllardan razi olsun. 
0 oy
(47 puan) tarafından
Benim eşimin ailesi yok anne babası benle evlenmeden vefat etmiş küçükken benim kendi ailem sağolsunlar Allah razı olsun ilk oğlumda bütün herşeyini aldılar A'dan Z ye dizdiler bir çıtçıtlı dahi almadık biz cebimizden oğlum emmedi sütüm gelmedi benim 2 yaşına kadar bezlerini ve mamasını onlar aldı hep daha ekstralarinida aldılar doğum hediyesi de ayrıca doğunca 15 milyar verdi babam o zaman torunuma hesap açın yatırın dedi ki şükür kocamın maaşı iyi alçak durumum var ama asla aldirmadilar  hiç birşey şimdi ikinci bebeğe hamileyim Allah izin verirse 2 ayım kaldı bunada başladılar şimdiden sağolsunlar bebek doğmadan doğum hediyesi yapmış getirmiş takti koluma 20 gram bilezik oğlan kardeşim desen oda bebege yapmış 10 gr bilezik Allah binkere razı olsun ailemden başımdan eşlik etmesin onları haklarını asla ödeyemem 
0 oy
(4,958 puan) tarafından
Ama 2500 liraz para değil ki. Aradan 5 ay geçmiş belki parası yoktur. Bu arada benim ailem de öyle aşırı bisey yapmadı yani.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 257 göst.
15 Nisan 2022 Aile kategorisinde Yusradrc (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 643 göst.
7 Şubat 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 532 göst.
18 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Mavi Rüya (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 286 göst.