0 oy
1,037 göst.
Diğer kategorisinde (72 puan) tarafından
Kızlar sizlerle bişey paylaşıcam burda ateşi yüksek olan çocuklarda calpol ve dolvenin dönüşümlü kullanılmasını tavsiye edenler oluyor bunu bende yaptım ama bu doğru değilmiş baya araştırdım doktorlarada sordum öncelikle ateş yükseldiğinde ilk calpol vermek gerekiyor ateş düşmezse dolven veriliyor ve dolven le devam etmek gerekiyor Bi calpol Bi dolven verildiğinde evet ateş düşüyor ama midede rahatsızlık hatta zehirlenme riski gibi sıkıntılar oluyormuş iyileşmeyi geciktiriyormış. bu arada 6. ay öncesi bebekler dolven verilmiyor. Sizle paylaşmak istedim rabbim tüm bebişlere sağlık versin. 

11 Cevaplar

0 oy
(3,159 puan) tarafından
Bilgi için teşekkürler evet ben hiç dönüşümlü vermiyorum kızıma şurup
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben kendim bile 2 ilacı bi günde kullanmam ya 4 saat beklerim geçmesini yada hangisi iyi ise onu veririm onunla devam ederim 
(72 puan) tarafından
Aynen öyle bnde yeni öğrendim hatta tıp kitaplarında dönüşümlü ateş düşürücü vermek yanlıştır yazıyormuş
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Kuzum bizim doktorda 5 saat arayla dönüşümlü verirsen bişey olmaz demişti
(72 puan) tarafından
İşte bende bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım bu benim düşüncem değil yine doktorların eczacıların söylediği bilgiler sizde araştırabilirsiniz
(1,623 puan) tarafından
Ben zaten cok fazla ilac vermemeye calısıyorum düşmediği zaman götürüyorum direk ya serum takıyolar yada iğne yapıyolar rutin kontrol tarihleri varfı ozmanlarda götürüyodum artık götürmüyorum bir liste verdi doktoru o listeye göre belirli aralıklarla bagısıklık güçlendirici multivitamin destegi alıyoruz sadece
0 oy
tarafından
En iyisi doğal yollarla düşürmeye çalışmak son çare ateş düşürücü vermek
0 oy
tarafından
Ay Allah razı olsun cnm ben calpol veriyorum
0 oy
(612 puan) tarafından
Yani burdan tavsiye istiyoruz ama kimse de burda biri tavsiye etti diye gidip araştırmadan denemez diye umuyorum. Ali Fuat serpendi galiba o demişti toksik etki oluşuyor dönüşümlü kullanınca diye. Ateş olan anneler ilk sarımsaklı yag deneyn. İlaç isine girince kısır döngü başlıyor malesef. Sarımsağı güzelce ezin üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin biraz beklesin hatta hemen hazırlayıp atın dolaba iyice sarımsağın etkisi yayılsn. Çocuğun ateşi mi var oksuruyo mu soğuk algınlığı mı var hemen sadece yağ kisminj sürün ayağının altına. Biseyi kalmaz inşallah
(5,273 puan) tarafından
Canm kizimin burnu akıyor sürsem mi yoksa ateş olunca mı
(612 puan) tarafından
Kızımın burnu akıyordu, öyle olunca gecesine de hep burnu tıkanır uyuyamazdi. Bunu sürdüm ilk gece biraz uyandı sonraki geceler normal şekilde uyumaya devam etti. Bence kesinlikle etksii oldu
(5,273 puan) tarafından
Peki sürüp corap giydiriyor musun
(612 puan) tarafından
Evet sadece çorap. Sabaha kadar bı iki kez yenile. ama sadece yağ surulecek. Karışımı hazırlayınca bira beklet ki sarımsağın etkisi iyice geçsin yaga
(5,273 puan) tarafından
Tamam canm çok saol
0 oy
tarafından
Bu doktorlarda Bi tuhaf birinin dediğini öbürü yalanlıyor banada doktor dedi dönüşümlü ver diye şimdi hangisine inanacaz acaba
(72 puan) tarafından
Tamamen teslim olmadan araştırıp (bilimsel bilgi veriler) kendi mantığımızıda kullanarak çocuğumuz için en doğrusunu yapmaya çalışıcaz
0 oy
tarafından
bebeklerde kullanilmaz dogru ama farkli farkli cocuk doktorlariyla calistim donusumlu kullaniliyor .
0 oy
tarafından
Gelde bunu anlat insanlara söyliyoruz inanmıyolar bebek bakım saufasındada paylaşyım kimse inanmadı aşağıladılar beni
0 oy
(3,166 puan) tarafından
Acilde çocugumun ateşini düşüremediklerinde pratisyenin önerdiği tedavi buydu. 4 saat arayla calpol ve dolven vermek teker teker. Yani doktora danışılarak tabiki kullanılabilir. 
0 oy
tarafından
Evet bende hastalandığında doktor tavsiyesiyle dönüsümlü vermistim . Ama baska bi doktor yanlis oldugunu soyledi 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 80 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Linkin (18,542 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 176 göst.
1 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 55 göst.
0 oy
10 cevap 249 göst.

404,081 soru