0 oy
5,386 göst.
Diğer kategorisinde (26 puan) tarafından
Kizlar dogumunuz nasil basladi?  nasil anladiniz ?kacinci haftadaydiniz ? Anlatinda dinliyim:)

19 Cevaplar

0 oy
(10,046 puan) tarafından
36+2 haftalık hamileyken geceden başlamıştı sancılarım sabaha kadar uyutmamıştı ben yalancı sancılar diye düşünmüştüm. Sabah nişan geldi hastaneye gitmiştim muayene olayım diye nolur nolmaz açıklığım vardı o akşamda doğurdum zaten. Erken doğurdum ama normal doğum oldu şükür:)
(26 puan) tarafından
Ayy suan anlattiklarinin aynisi bende de var herkes  normal diyor ama.  Bi kac gun öncemi basladi o sancilar sende yoksa doguma gecesimi ?
(10,046 puan) tarafından
Doğumdan bir gün önce gecesi başladı kuzum kaç dakikada bir giriyor sancı
(26 puan) tarafından
15-20 dakika  da bir kasilma sanci oluyor canim
(10,046 puan) tarafından
Yarin bir muayeneye git istersen canım
(26 puan) tarafından
Persembe randevuma giderim artik  canim
-Reklam-
0 oy
(154 puan) tarafından
1 ay kala kan geldi su gelmedi dr hemen sezeryana aldı
(26 puan) tarafından
Oyy  baya ani olmus. Insallah bebekte sende iyidir suan
(154 puan) tarafından
İyi geçti sezeryan olmuştum canım geçti gitti
(26 puan) tarafından
Ama kan dedigin  nisanmi yoksa bildigin kanmiydi
0 oy
(119 puan) tarafından
41+6 günlüktü doğum yaptım:) Tabi hiç umudum yoktu suni alirim diye bekliyorsun 41 hafta 5 günlükken akşam sancilarim başladı 10 dakika bir neyse gittin geldin suyun altına girdim saat oldu 1 sancılarım 5 dakika da bir oldu saat 5.30 oldu gittim yolun ortasinda suyum geldi hastaneye wardik saat 7 altan baktılar 10 cm açıklık vardi doğum başlamış dediler baktin suyun rengine bebek kakasini yapmış tabi beklediler doğum başlamış diye saat oldun8.55 oğlum doğdu:)
(26 puan) tarafından
Ne guzel o kadar beklemene ve kakasina ragmen normal yolla dogum yapabilmissin.  Bende 40. Haftadayim cuma günü suni sanci icin randevu vercek Doktor. Sanki hic dogurmayacak gibi hissediyorum :(
(119 puan) tarafından
Vala canim benimde umudun hiç yoktu burdaki doktorlar beklicez dediler 42 haftaya kadar yapmasan öyle verecez sana Ama rabbime bin şükür nasibi dünyaya geldiği gün o günmüş demek ki  Dikişimde olmadı
(26 puan) tarafından
Masallah canim  darisi bana ama 42
 Haftadan önce olsun sabir kalmadi :)
(119 puan) tarafından
Insallh canim zor bi süreç rabbin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallh
0 oy
tarafından

39+5 haftalıktım o zamana kadar hiç sancım falan olmamıştı saba saat 6 uyuyordum bireyin aktığını hissettim tuvalete girişim annemi uyandırdım balsın su mu diye baktı su dedi doktoruma mesaj attım suyum geldi diye 9 da geri yanıt verdi 10 hastanedeyim sancım olmadığı için suni sancı verdiler gece saat 2.06 da kızımı doğurdum:angel:

(26 puan) tarafından
Kendi sancin hic olmadimi
tarafından
Yok hiç olmadı yalancı sancım bile yoktu suni sancı yedim öyle doğurdum hemide epiduralsizz:)))
0 oy
tarafından
Oğlum gelmedi oldu 42 haftalık gittim suni sancıyla getirttik
(26 puan) tarafından
Bakalim 40. Haftadayim daha ne kadar beklerim
0 oy
(6,744 puan) tarafından
Ilk önce suyum geldi hiç beklemediğim bir anda gecenin 1 inde lavaboya gitmiştim birden geldi. Hemen hastaneye gittik sancılarımı bekledik 17.10 da oğlumu kucağıma aldim çok şükür ❣❣☺☺ 39 + 3 günlükken geldi tosunum
(26 puan) tarafından
Oyy masallah aniden gelmesi cok daha guzel ya  sürpriz gibi oluyor
(6,744 puan) tarafından
Evet canim öyle oldu ama çok korktum ellerim ayaklarım titredi☺
0 oy
tarafından
35+6 da suyum geldi çeşme gibi takside bir anda sancim tuttu ikinsam çıkacaktı resmen o derece

Evdeydim o an Dr dan gelmiştim TV izliyorduk eşimle kardeşimle
(26 puan) tarafından
Baya ani ve erken  olmus canim peki hastanedeyken acilman varmiydi ne kadardi
tarafından
1 cm di gittiğimde cankm
Öğlen gttm gece yarısı doğum yaptım
18 19 saat full sancı çektim kendi sancim vardı bu arada
0 oy
(100 puan) tarafından
Ben iki doğum yaptım bu üçüncü olcak nasıpse inşallah.  Ilkinde günü geçti kontrole gittik baktık bende tik yok bi gidip bakalım dedik.sabah gittik hiç sanci yoktu 3 cm açılma vardı yatis yapıldı gene tik yok ikindi leyin bi sancı bi ağrı gece 12 ye dek koridorlar la dolandim 1 de doğuma girdim bide suniyi verdiler 5 e dek de onu çektim 6 da doğum oldu çok zordu. Ikinci 37 haftalikti yılbaşı gecesi bi sancı geldi adet gibi geçer diye bekledim gitgide çoğaldı ertesi gün biraz hafifledi gece olunca bidaha geldi sabaha dek uyumadim sabah 8 de gittik acile sancim vardi ama ben doğum sancısı değilde yalancıdir diye düşünüyordum 8 buçuk ta doğuma alindim yarim saat felan biraz dolandim 9 da doğum oldu kendi sancimla. Bu da inşallah bakalım kolay olur hayırlısı ile
(26 puan) tarafından
Insallah ücüncüde kendi sancinla olur canim suni sanci dan cok  korkuyorum ben
(100 puan) tarafından
Inşallah cnm sağol.  Allah herkese yardım etsin.  Umduğumuz gibi olur korktuğumuz gibi olmaz inşallah herşey
0 oy
(3,148 puan) tarafından
34 haftaliktik ara ara agrilar oluyordu haliyle. Bir gece sahura kalkti gece 2 civariydi heralde ev halki ben tutmuyordum. Esim gitti yemeye benim bel agrim vardi biraz dondum durdum yedi geldi gecmemisti gidelim dedi hafif diye istemedim sonra odada turladim gecmedi yattim oturdum döndüm durdum yatakta yok sıklaştı belime giren agrilar en son dk tutmak geldi aklima baktim 5 6 dk bir geliyor 1 2 dk agriyor geciyor 5 6 dk sonra yine geliyor. Sabah 6 gibi artik dayanamafim esime dedim gidelim gecmedi hala agriyor sabah gittik acile baktilar alttan 1 cm acilma vardi yatis verildi durdurmak icin aksama kadar yattim durmadi dogumevinden arastirmaya sevk oldum aksamustu ordada ilaclar vs durmadi geceyi gecirmek istemedim muamele cok kotuydu psikolojim bozulmustu aglaya sizlaya cikardim kendimi ordan ve ozeldeki dr uma gittik normalde kontroller vs oraya gidiyodum yani özele. Gece gittik oraya alttan bakilmadi acilma cogalir diye sabaha kadar takip edildim durdurmaya calistilar artik cocuk yorulmus olacakki sabah 5 te hemsire hazirlan acil sezeryana giriyon dedi kalp atislari yavaslamis 2 gundur dogmaya calisiyodu engelliyorlardi tabi. Sonra hazirlandim dr geldi girdim ameliyata 6.21de kizim dogdu ve direk kuvoze girdi. Bense ertesi gun gorebildim onu. 
(3,148 puan) tarafından
Bayada uzun olmus yahu :)
(26 puan) tarafından
Ay resmen hem normal  dogum sancisi hemde sezeryan sonrasi zorluklarini cekmek zorunda kalmissin. Senin hikayende  zormus. Siradaki dogumlarin daha kolay gecer insallah :)
(3,148 puan) tarafından
Aslinda zor degilsi ya sadece biraz bel agrim vardi olcek gibi değildim ama benim asiri agrim yoktu nst de varmis ama bana hafif vuruyodu belki daha basta diye acilma cogalsa siddeti artabilirdi belkide. Sezeryanda zordu yeni dogum yaotim 40 imiz yarin cikcak. Bi seferki cok kolaydi 37+6 da gittim kontrole diye yattim 38de sezeryana girdim odaya geldim sonda ciktigi gibi ayaklandim hic yatmadim bida da :)
0 oy
tarafından

37 .haftaydi sanırım her gece sancim geliyordu hafif hafif.aha diyordum bu gece gelecek sanırım .bekleme moduna girdim ben ha oldu ha olacak.esim de gece calisiyo sancı muhabbetini duyan annem babam bırakır mı beni aldılar eve.bi hafta annemlerde bı hafta kendi evimde annem yanımda taaa 41.haftaya kadar gelmedi oğlum:)hergun hastane nst falan hiç sancim da yoktu bı 37 de yalancilar dışında sonra azıcık bile sancim olmadi...en son gittigimde 40+6 iken doktor sabah gel yatisini yapalım suni sancı ile dogurtcaz.o ana kadar sanki uzak gibi geliyordu bekliyorum ama hiç de doğmayacak gibi sanki başkası dogurcak gibi:)doktor öyle diyince benim gözümden yaşlar sarıl sarıl aktı...sonra hastaneden eve yürüyerek gittik ...henüz cibinlik vs almamistim onları aldım yavrumun beşiğini ayarladım.aksam ailem geldi babamlar falan .oturdular biraz .ben de yatıcam uyuycam ,sabah erken kalkcam ya babamlar gidince ben wc girdim afedersin Nisan gelmiş.bu uygulama da da görüyorum Nisan gelince 2-3 gün doğurmayanlar bile oluyor mus ... doktoruma sordum .iyi güzel dedi .gelir ozaman bebek dedi.bi saat geçti benim sırtımda agri başladı 5 dk bir geliyordu ama hafifti .dualarimi yapmaya baslaidm Meryem Ana otunu suya koydum...sonra bı saat kadar sonra 2 dk bire indi sancim ama ağır değildi .az bı zaman sonra ağırlaştı .saat 3 gibi hastaneye gittik .05.55 de yavrum dunyaya geldi:)

(26 puan) tarafından
Ohh ne guzel suni sanciya kalmamissin. Doltorun da iyi ki beklemis yani.  Ben 40. Haftadayim bakalim doktor cuma gunu suni sanci icin randevu vercem dedi
tarafından
41 e kadar bekledik canım.beklesem ben 42 ye kadar da beklerdi doktorum çünkü hergun kontorl nst ultrason falan giriyordim.ama ben çok tedirdindim kaka muhabbetine doktor da ben tedirgin olunca sorumluluğa giremedi...ama doktorum.yabanciydi kendisi 43 hafta da doğurmuş:)
0 oy
tarafından
40+3de sabah suyum geldi bi anda kirli suydu herhalde bebek kakasini yapmisti hastaneye gittim islermleri utrasondn falan bakmak derken oglen 12de yatisim yapildi ama hic sancm ve acilmam yoktu suni sanci verdiler aksam 7 bucukta normal dogum yaptim 
(26 puan) tarafından
Suni sanci alinca hemen acilman oldumu peki
tarafından
Evet canm yavas yavas acilmam oldu
0 oy
(20 puan) tarafından

39+6 da sabaha karşı akıntı hissiyle uyandım baktım kanama var. Sabah olmasını bekleyip doktora gittim 3 4 cm açıklık var doğum başladı dedi ama doktorun ısrarına rağmen yatış istemedim ben eve geldim hiç sancım yoktu zaten duş aldım günü geçirdim akşam 5te tekrar gidip yatış yaptım 7 8 cm olmuştu açıklık sonra doktor suyumu kendi açtı. Ozaman artık sancım gelmeye başladı toplamda sadece 1 saat sancı çekip 10 cm ulaşınca akşam 7 buçukta kucağıma aldım oğluşumu çok şükür :)

0 oy
tarafından
27 ekim de sabah 7 gibi tuvalete gittim çıktım bacaklarımdan aşağı su akiyirdu dedim tutamıyorum herhalde tekrar gittimbaktim çeşmeden akar gibi su boşaldı bitmek bilmedi hastahaneye gittik hemen 2 cm açılma var dediler doğum başlamış önce nst ye bağladılar normal sancimin gelmesini beklediler olmayınca suni sanciyi basti lar 14 saat sancı çektim 8 cm açılma olmuş akşam saat 9u 5 gece oğlumu doğurdum çok şükür çok zordu ama şuan ona baktıkça iyiki diyorum birde babasıyla aynı gün doğdu denk geldi yani ;))
0 oy
tarafından
38 +4 niaşnım geldi hastaneye gittim 2 cm açıklığım vardı eve gönderdi sonra o gün sancılarım artmaya başladı gece 12 ye kadar evde çektim sancımı sonra da 12 de hastaneye gittim buçukta yatışım yapıldı 2 buçukta normal doğum oldu çok şükür. 
0 oy
tarafından
Bayramin son gunuydu gezmeler bitti evimize geldik ben tam uyuycam uyuyamiyorum biraz bekledim sonra mahallede ev yangini oldu kaynanam bagirdi assagidan ev yaniyor kalkin diye bende bizim ev sandim hemen esimi kaldirdim assagiya indik tabi baktim ilik ilik ageilarim olugo sabah 5.30a kadar cektim evde sonra hastaneye gittik oglum oglen 12.30da dogdu
0 oy
tarafından
39+2 de kontrolden eve geldim 2 sm acikligim vardi hic bi sancim falan yokdu 2 saat sonra belimden hafif sancilar geldi ve asiri artmaya basladi amma aklima gelmedi doguracagim uzandim kalktim yine durmadi 1 saat falan sonra karnimdan sancilar geldi arttiktan sonra hastaneye gittim 2 saat falan sonra dogurdum 
0 oy
(6,135 puan) tarafından

Ben yazayım sen oku :D hafta 39 gün 3 günlerden salı gece 1.30 fln kasiklarim yavaş yavaş ağrıyor kendimi kabız sanıyorum. Açılma olsun diye plates topuyla oynuyorum perşembe günü de yatışım var suni sancı verecekler. Nys kasiklarimin ağrısı artmaya başladı bende plates topuyla oynamaya başladım. Sonra dayanamadım bıraktım saat 2 oldu esimi uyandırdım beni dur aldır hastaneye gidelim diye sağolsun duş aldırdı eşyalarımızı aldik meryem ana eli otunuda suya koyduk aldik elimize çıktık yola kasik ağrım arttı hastaneye geldik ebe 2 cm açıklığın var dogum baslamis dedi saat 2.30. Yürüdüm yürüdüm yurudum nts de sancim yok sonra ama kasik agrim var saat 5 oldu 5 cm aciklik oldu uskufra ettim yürüdüm yatırmaya çalıştılar zorla yattım saat 7 nst ye bağlayıp acilmama baktılar 8 cm olmuş sancimda basladiiiiii ama ebe de suyumu patlattı yada muayenede patladı orayı bilmiyorum hemen çatala aldılar 3 ikinmayla 7.15 de bebeğim dünyaya geldiiiiii <3 hamilelik serüveni de burada bittiiiiiiii

0 oy
tarafından
1 haftadır adet sancısı gibi vardı ama azcik ti Çarşamba günü biraz daha artti o adet ağrısı ama hala doğum olduğunu düşünmedim 38+4 tüm ezan okundu sanki büyük tubaletim varmiscasina ağrı oldu tuvalete gittim yok geri geldim  1 0dk sonra yine yine gittim yok bı dH girdi o zaman anladım sancı olduğunu kaginvalidemls yemek yiyecektimyedim hala skylemsxjm evime indim 8 den 10 a kadar çektim sancı ve kayinvLidemk aradım hastajanehe gittik 11:50 de doğum yaotim
0 oy
(1,422 puan) tarafından
40 + 3 te evde otururken sancilarim.basladi saga dondum sola dondum uzandim hic gecmedi esime hastaneye gidelim ddm cikmadan lavaboya gittim nisanim geldi doktorumu arayip dogumhaneye gectim 1 cm acikligim vardi gece 11 den sabah 9 a kadar kendi sancimi cektim 9 da epidural nirmal dogum icin igne oldum 12 ye kadar bekledik 10 cm acilmam oldu ama bebegim doguma uygun bi sekilde inmedigi icin acil sezeryana alindim yani 1 dogumla 2 cesit dogum tecrube edindim 23 agustosta dogdu iglum cok sukur o saglikli ama ben hala iyi olmaya calisiyorum

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 473 göst.
3 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,226 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 498 göst.
31 Ekim 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hayalperestbirealist (3,036 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 144 göst.
17 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (214 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 297 göst.
21 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Humaninannesi (1,120 puan) tarafından soruldu

403,723 soru

12,095,722 cevap

36,396 kullanıcı

...