0 oy
239 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Merhaba Hanımlar size akıl danışıcaktım yardımcı olur musunuz lütfen Namaz kılmak istiyorum Bi kaç sene önce de kılıyodum ama secdeye vardığım an olmucak şeyler geçiyodu içimden korkuyodum şeytan vesvesesi sanırım ama oyle böyle şeyler değil Korkuyodum Korkumdan bıraktım namazı Yıne kılmak istiyorum ama aynısı olur diye çok korkuyorum Acaba oturarak kılsam ne olur ki 

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Secde ederek kıl ki şeytan kudursun sen elini Allaha aç şeytan değil Rabbimin dediği önemli sen namazını kılmaya devam et bende başka bir odada tek başıma asla kılamazdım sonra dedim ki niye şeytanın vesvesesi daha mı önemli dedim sende öyle düşün şimdi tek başıma odada kılıyorum akşam sabah fark etmez 
-Reklam-
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Valla o bendede çok oldu en sonunda kalbim hızlı hızlı çarpıyordu bayilcak gibi oluyordum bazen bozdurup oldu allah affetsin ne diyim niye öyle oluyorsa artık kalbi boş olana şeytan gelmez derler demekki imanımız kuvvetli deyip kendimizi kandırcaz ben çareyi namazı bırakmakta buldum sana tavsiyem kafanı iyice boşalt geri devam et bi boşlarsan bida dönemiyorsun 
(5,406 puan) tarafından
Çareyi namazi bırakmakta mi buldun?
Kendin hata etmişsin böyle yaparak bari başka birine sebep olma
(1,862 puan) tarafından
Aynen çok sorunlarım vardı zaten iki sene kıldım ama devam edemedim geçmedi o vesvesemi neyse işte bende zaten ona sende bırakma diyorum
tarafından
Kuzeyyim geri dön inşallah  abdesi eksik olanın namazda çok zorlukları olurmuş önce abdesine dikkat et canım o zaman namaz inşallah kolaylaşır
(1,862 puan) tarafından
Üç kere abdest alıyordum bir namaza başlamadan icime sinmedigi yer olursa diye bide asla teheccüd aksatmazdım bide gündüzleri salavat ve teşbih çekerdim boş kalınca ama olmuyor böyle de olmuyor öylede olmuyor
tarafından
Abdeste şeye dikkkat et kadın kırık testi gibidir sizdirir der hocam bende bilmiyodum ama şimdi yapiyomm pamuk koy alıntı filan olmaması için abdes bozan diye bişey var işte ooo abdesi bozuyomus
(1,862 puan) tarafından
Ha ben peçete öneririm:) öyle abdestli gezsem bile gidip abdest alırdım tekrar ben icime sinmezdi işte diyorum ya dünya sıkıntısı ne yasatiyo ne öldürüyo
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Bunu ancak namazını kılarak önüne geçebilirsin bence 
0 oy
tarafından
Kuzum hiccccc korkma .Ben de kiliyorum ve surekli seytan vesvese veriyor.

Asla gecmedi ama pes etmiyorum.

Cok arastirdim nedenini ilk zamanlar ama artik biliyorum  .maalesef bunu seytan yapiyor

Sen devam edeceksin ve takmayacaksin .

Aklina her sey gelebilir namazda .Odaklanmaya calis ve yolundan dönme .devam et namazina .

Namaz dinin diregidir cunku.❤️☺️
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Oturarak kilınca fark ne olacak ki?

Yine secdeye gitmen lazım.

Zaruri durumlar olmadıkça namazi ayakta eda etmelisin.

Efendimiz aleyhisselatu vesselam döneminde sahabelerde akıllarına çok kötü vesveseler geldiğini bir uçurumdan aşağı düşmek bu düşüncelerden daha az canlarını açıtacağını söylerlerdi efendimiz aleyhisselatu vesselam onlara düşüncelerinizi dile dökmediğiniz surece onlardan meshul değilsiniz buyurmuştur.

O yüzden korkma nefis ve şeytani yenmek senin elinde seni koruyan bir  Rabbin var o istemedikçe kula bela gelmez hadi sen bismillah deyip bu vaktin namazını kıl erteleme sakin

Ahh Erteleyenler helak oldu !!
0 oy
(15 puan) tarafından
Namazdayken aklına kötü düşünceler gelirse bikaç saniyeliğine olsa gözünü kapatıp aç gözünün önünde çiçek bahçesi varmış gibi hayal ederek kıl ve odaklanabilmek için okuduğun ayetleri kelime kelime düşünerek kurandan okuyup takip edermiş gibi oku . Bende bu şekil başa çıkmaya çalşyorm ama sakın namazı bırakma yoksa biz kaybederiz. Her zamanda Allahım sana sığınıyorum diye dua et Allaha sığındık daha ne olsun ki ondan güçlü kudretli ne olabilir..
0 oy
(14,420 puan) tarafından
Namazda aklımıza herşey gelir kuzum şeytan vesvese veriyo

Sen kılmaya başla tam bağlilıkla inş

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 422 göst.
14 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Turkkk (872 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 273 göst.
22 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde yigitinannesi0 (1,301 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 141 göst.
27 Kasım 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,319 göst.
1 Eylül 2020 Diğer kategorisinde nisan cicegi (10,070 puan) tarafından soruldu

409,868 soru

12,322,819 cevap

39,012 kullanıcı

Kategoriler

...