Kızlar esimin ailesi dogum icin geldiler memleketten ilk torunları ama bir takım elbise bile almamıslar doguma 1 hafta kaldı belki burdan alalım diye teklif ederler dedim ama yok yani elbisesinde falan degilim ama bi babane dede olarak insan torununa hic bisey mi almaz ya üstelik dedesinin adını veriyoruz ogluma tek aldıkları sey kumdak bohcası onuda ben kumdak yapmak istemiyorum dedigim icin inadına almıs kaynanam bence baska sebep olamaz sasırdım yani esim kendi annanesini cok seviyo oda geldi memlekettten oda hic bisey almamıs ustelik surekli diger torunumu ozledim diyo yemek yemiyo koye gitmek istiyorum ozledim torunumu diyo koseye geciyo hic konusmuyo resmen trip atiyo geldim diye ama tekde gidemiyo yol 17 saatlik yol cunku surekli diger torununa aldigi seylerden verdigi paralardan bahsediyo onada ayrı sinir oldum hasta evine gelmis gibi surat ifadesi var esimde kör hala göremiyo ananesi icin caninı vercek durumda sizce ben mi yanlis dusunuyorum
Evet yanlis düşünüyorsunuz kimse birsey almak.zorunda değil. Neden bir beklenti içine giriyorsunuz içlerinden geçse alirlardi zaten siz çocuğu onlara güvenerek yapmadınız Keza ve daha doğum da olmamış belki çantasinda herkesin doğum sonrası çıkarıp verecek herseyi maddi yönden bakmayın bence bir de manevi olarak bakın ne güzel çocuğunuz bir babaanne si dedesi ve büyük babaannesi var onemli olan ona manevi Sevgi vermeleri
O zaman neye gelmisler hic gelmeseydiler
Canım insan en azından bir patik yelek tarzı bir şey bekliyor anliyorum seni. Benim kayinvalidem de Allah razı olsun yelek patik tarzı bir şeyler hazırlamış el emeği göz nuru annemde öyle insan mutlu oluyor çocuğu için değer görecek sevilecek diye ;) Yoksa kendin için bir beklentin yok hamilelik zamanı insan ilgi istiyor çocuğun sevildiğini bilmek istiyor ben de üzülürdüm. Teyzem tülbent yapmış yüzünü örtmek için çok hoşuma gitti çok mutlu oldum maddi bir değeri var mı yok ama düşünülmek çok güzel bir duygu. Malesef herkes aynı incelikte olmuyor düşünemiyorlar ya da. Sen moralini bozma son zamanların stres yapıp doğumu etkilemesin boşver.
Anliyorm sni cnm , cok iyi hmde insan ille bekliuo getrckleri hcbirseye ihtyacn elbet yok ama baskalarinin torununa yaotgni gorunce insan imreniyor , bnm kaynanam da iki dk lik mesafde oturuyo okadar fesat kotu birisi ki , ben boyle olcagni tahmn edemedm , 7 ayi gectik 1 kez olsn ne gozaydini verdi nede torunu sordu , hamile oldgmu ogrenincede kavga etti bizle . Konusmuyorz âma oglu iste gidip geliyo yeni yeni bnde mecbr kaldm kocamn zoruyla gittim bir iki kez ne yuzme bakti ne sordu insan nolursa olsn bir sorsun istyo , bekliyo ne torunum diyo ne birsey yapiyo ordukleri vardi onlari bile vermedi dusun , baskalarindan gorunce okdar imreniyo ki insan ama cok sukur onn ne getrdigne ne de aldgna muhtac dglm birseyni de artk beklemiyorm sende bosver icinden glmio demekki bebegini saglkla kucagna al da gerisi bosssss
belki doğumdan sonra alacaklardır yada altın takacaklardır canım herkesin huyu adeti baska oluyor
Sukur valla esimin annanesi en kalin ve yumusagindan battaniye aldi kaynanam ise 5 li hastane cikisi aldi esimin teyzesi kanadada gecen bi dunya kiyafet ceket zibin falan yolladi insanin hic mi icinden gelmez ya
Niye doğumuna bir hafta kala toplanıp gelmişler öyle ... İnsanın sakinliğe en çok ihtiyacı olduğu zamanda ....hey Allah'ım ne insanlar var toplanıpta gelmişler bir de haaa bebek görmeye gelen 40 ı çıktıktan sonra gelmeli ...
Canım sen bunlara yorma kendini . Bu durumda rahatsız olması gereken biri varsa da onlar. Hem kalabalik gelmişler hem eli boş gelmişler. Durumlari yoksa o ayrı tabi. Ama sen bu durumdan rahatsiz olan taraf olmamalisin. Herkes kendi yaptığından sorumlu.
Bosuna kendini strese sokuyosun diger arkadasin dedigi gibi almak yapmak zorunda degiller ama sen bekledigin icin baya sorun olmus senin icin anane olcak kadininda torununu ozlemesi fln hikaye sirf laf edilmesin diye kalkip gelmisler iste sende ona gore davran..kizimin her ihtiyacini ablam kuzenlerim arkadaslarim ksrsiladi kaynanam 1 igne bile almadi hic dert etmedim kalkipta neden diye sormadim bile hatta dun ablam geldi memlelketten bana bakicak dogum icin kaynanam aradi ablan geldiyse ben gelmim yol uzak dedi sen bilirsin sorun degil dedim kaldiki ztn gelip tepemde durup beni sinir etcene gelmemesi daha iyi...kadinda heves yok torunum oolcakmis yok oglumun ilk bebegiymis fln hikaye icinde hissetmiyoki kadin bende bise beklemiyorum...sende bekleme canim ne kadar.az beklenti okadar cok huzur ;)
Almasınlar beninmkilerde ikisinide almadılar almalarını beklemiyorum ilk oğlumun adını dedesinin adını koyduk oda sünnet törenini yaptı allah razı olsun yeter beklentim yok
Icinden gelmeyen gelmez seni anlayabiliyorum benm eltimin senelerce cocugu olmamis ben de torun hasreti cekiyorlar herseyi dort dortluk yaparlar diye dusunuyordm ama malesef istedgm gibi olmadi 1 hastane cikisi anca aldilar oda detayli olanlardan degl pantolon bluz şeklinde olanlardan benm herseyimi saolsun annem babam aliyor onlara muhtac etmiyorlar beni ama bu benm cok zoruma gidiyor kizim 2 bucuk yasinda bugun3 kdr hic bisi aldiklarini gormedm...
Bi bakıma haklısın canım. Dogumuma 20 günden az kaldı benim de kayınvalidem en basiti bi patik ya da bi yelek örmedi de ördürmedi de. Kaynanamı genel anlamda severim. Hatta biz de kızımın adını kayınvalidemle annemin adını koyacağız nasipse. Şahsen beklerdim de minik bi hediye. Benim de bazen kendi kendime yakındıgım oluyor. En ufağından örnek vereyim bi tanecik toka da almış olsa babaannemiz de toka aldı demeyi isterdim. Bazen beklentilerimiz fazla mı oluyor diyim karşılanmıyor mu diyim bilemedim ama her içimizden geçirdiğimiz gerçekleşiyor maalesef.
Ayrıca bi şey söylemek istiyorum anneanneyle kayınvalideyi anlarım da kayınpederin size gelmekle biraz acele etmiş bana göre :) belki de o da merak ediyordur torununu ama ne kadar merak da etse sonuçta yeni doğum yapmış olacaksın rahat edemeyebilirsin kuzum. Lakin gelmişler artık yapacak bir şey de yok yani..
Yapabilcek buseyin yok al djyemezsin sonucta . Ama tavur yapiyosa hos degil tabi. Ama sende bi beklenti icine girmek yanlis belki yaparlar bi dur bekle ama yapmazlarsada bisey demeye hakkin yok sadece birgun sorulursa yapmadi kimse bisey der gecersin
Aman hayatım almasin napcan onlara bakarak mi sanki dogurcan çocuğu valla ben eşime diyorum kimseden aman aman bişey istemiyorum elimizden geldiği kadar yaparız Allah izniyle kimseye muhtaç değiliz. Lazimda değil yapıp konuscaklarsa çünkü eşim ailesi öyle sana şunu aldikya böyle yaptıkya yemin ederim hicbirsey yapmadilar eskilerini verip kendine yeni almıştı ilk evlendigimde hep birde veriyorum ya sana diodu ya komik.ne takcan salla boşver lazım değil evlat senin evladın onalr için doğur muyorsun
1,498,607 soru
24,479,471 cevap
356,359 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın