7 sene çocuğumuz olmadi . Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım şuanda 4 ayligiz. Ikizlerim olcak Çok şükür sıkıntı görünmüyor şuanda gelişimleri güzel. Hep ikizim olsun saglikli olsun ben bakarim die dua ettim. Ama allah da biliyor kalbimi bakabilirmiyim ikisine nasıl yetişicem. Tek başıma nasıl büyütecem die içim içimi yiyor. Herkez diyor bezini al emzir gazını çıkar bu kadar basit diyorlar. Onlara basit ama bana öylesine zor geliyor ki . Allah korusun bakamazsam olumsuz birşey olur die öylesine korkuyorum ki. Sürekli bebeklerle ilgili bu program sayesinde yazılar okuyorum. Ama ilk 6 ay çok korkuyorum. Siz kendinize guveniyormusunuz. Benim gibi düşünen var mı acaba
Tabiki insan tedirgin oluyor ama Allah kolaylığını veriyor annen falan yanindaysa yardımcı olur sana göz açıp kapayıncaya kdr büyüyo kuzular
Oğlum doğalı 2 ay oldu bende tedirgindim korkma sadece onları zorlayan gaz sancısı onun haricinde hiç bisi yok .. Üstelik benim eşim eline almaya korkuyor hep bende bakım uykusuzluğa bile alisiyosun hiç beklemediğin anda bir gülüyor dünyan değişiyor
canm galiba bu degişen duygudan kaynaklı cunku bende cok istiyordum bılen bilir cok da agladım hatta burda cok sukur rabbım verdı 7 haftalık hamıleyım şimdi ama ne bileyim bende de var bu tedırgınlıkler ama bu bebeklerı sevmedıgımız istemedigimiz anlamına gelmıyor tabı kı annelık duygusu.
Kuzum bundan dolayi ne kendini nede bekelerini strese birakma, zor yanlari oluyordur elbet ama Allah gucunu kuvvetini sabrini veriyor, boyle seyler dusunerek simdiden korkutma gozunu Allah'a dua et, Rabbim insallah saglikla kucagina almayi nasip etsin
35 günlük bebeğim var birine zor bakıyorum ikiz Olsa nPardım bilmiyorum emzir gazını cıkr bırak uysun degil işte ilk günlerde çok zorlandım HttA o agldkca agladım kndmi sucldm bakmyrm dedim sonra alstm zor ama hp bebek klmıcak buyucek soncda en zoru sezeryanlıykn bakmak
Canim korkma aynen dedikleri gibi emzir yatir acikinca altina yapinca aglar bakarsub ama kucagina alma kimseye de izin verme tek basima bakamam kucaga alirsa de
Senin en son korkacağım konu bu olsun. Bende ikiz istiyorum rabbim tek verdi onu da sağlıklı şekilde kucagima verirse gerisi yine rabbimin yardımıyla olur gider. Bulantıydı ağrısıydı kanamasiydi siskinligiydi derken diyorum annelik ne zormuş ikizi kaldıramazdım herhalde. Rabbim bizi bizden iyi biliyor ki sana ikiz vermiş o vermişse bakması da sorun değil biraz hirpalanacaz yorulacaz yaşlanacaz ama onlar da Allah ömür verdikçe büyüyecekler düşünme şimdiden strese kapılma her işte bi kolaylık vardır sen sadece tevekkül et. Allahım evlatlarını size sağlıkla bağışlasın inşallah amin:)
Canım benim bir yakinimn sekiz sene olmadi. Tüp bebeklere ucuz hamile kaldi ucude erkek kocaman oldular ve inanır msn tek basina büyüttü yapamasa o yapamazdı panik atak hastasi arti fazla sinirli birisiydi yani hala inanamiyorm buyutttugune rabbim yardim eder icini ferah tut sen
bak canim simdi dogum yapmadigin icin bu korku tedirginlik cok normal dogum yapioda kucagina aldigin zamn emin ol allah oyle guc kuvvet veriyorki tek basina her seyini yapabiliyorsun. cocuk buyutmek elbette zor hastaligi yaramazligi cesit cesit huylari oluyor ama dua et uysal cocuk olsun yat kalk saglikli hayirli uysal cocuklar olsun die dua et o zamn emin ol duan kabul olur ve kendiliginden buyutursun coccuklari. eşin destek olsun yeter baskalarina hic gerek yok.
Canım annelik çok başka içsel bir duygu bebeklerin ve senin aranda kimsenin anlamaycağı bir dil oluyor öyle ki ağlıyor herkes işte altı deiscek diyor ama mesela acikmistr onu sen anlıyorsun evet ilk bebek tedirgin olursun ki olmalısın da daha iyi bakarsın rahat olsan asıl ondan kork :) ilk birkaç ay adapte süresi olur ama bir bakmıssin ki kollarında buyumusler hiç tedirgin olma anın tadıni çıkar onlar bir daha bebek olmaz sende ilk annelik :) Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Ben doğurduktan hemen sonra nasıl kucağıma alacağımı dusunuyorum kaynanamla aynı avlunun içindeyiz o yardım edecek bana ama ben yinede korkuyorum
Canim Rabbim sana bunca sene beklemeden sonra onun rahatligini verecektir insallahh . Benim cevremdeki ikizleri olan herkesin bebekleri hep sakin oluyor Allah yardimcin olur canim kotu dusunme tabiki zorluklar olucaktir ama bakarsin ins yetersinde kotu dusunme
Valla canim elin saglamsa basini kasiyacaksin kimseden fayda yok cokta guzel bakarsin merak etme sadece faclaca uykusuz kaliyorsun emzir yatir emzik kullan benimde ikizlerim oldu 20 gun oldu nasil gecti diye dusunuyorum allahim kolayligini veriyor yardimcimiz once allah sonra eslerimiz olacak akisina birak sen
410,936 soru
12,366,164 cevap
42,043 kullanıcı