0 oy
581 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,289 puan) tarafından
Oglum 26 aylik ama hicbsyini paylasmak istemiyo kmseyle ve gttigimiz yerdede aldigi oyuncaklari vermiyo soyluyom anlatiyom ama nasl yapacam bn bilmiyom bide kendini savunsun ama ezmesinde istiyom onu nasl yapac ** dengeyi nasl kuracam 

11 Cevaplar

0 oy
(613 puan) tarafından

En İyi Cevap
Çocuk bu paylaşmayi bilmez ki zateb, ben merkezci. Daha kızım onaltı aylık şimdiden  eline bişeyler alıp benim benim diyor. Normal yani, kıskanç diye etiketleme lütfen. Ve sadece sözlü olarak anlat, sakin elinden çekiştirip hadi kardeşin oynasın biraz da deme. Bana göre çocuklar arasında öfke duygusu daha da alevlenir. Kendini onun yerine koyup o sekilde düşün, sana nasıl anlatılsn isterdin, nasıl muamele görmek isterdin. 
(1,289 puan) tarafından
Sanirim denemedigim yol kalmadi aslinda korkum hep boyle gtmesi
(613 puan) tarafından
Tabi ki böyle gitmeyecek. Paylaşmanin ne demek olduğunu öğrendiği zamanlar da gelecek. Ama şuan buna hazır değil. Yani istersen internetten arastir, oku. Instagram'da pedagoglar var onları takip et gönderilerini oku. Eminim işine yarayacak biseyler bulursun.
(1,289 puan) tarafından
Onerdigin dr var mi instagramdan
(613 puan) tarafından
Ebubekir Ertem var. Bazen soru cevap yapıyor onu mutlka takip et derim. Ve söylediği şeyler de hem çok mantıklı geliyor hem de sorunun köküne inmekle alakalı güzel şeyler söylüyor.
-Reklam-
0 oy
(7,619 puan) tarafından
Çocuklarda kiskanclik nedeni nelerdir arastirdin mi
(1,289 puan) tarafından
Hic bakmadm google üzüyo genelde beni
(7,619 puan) tarafından
Pedagoglarin videolarını izlemeni tavsiye ederim
(1,289 puan) tarafından
Bakm bi ara tsk ederm
0 oy
tarafından
Çocuklar genelde öyle olurlar canım özellikle ilk ve tek cocuksa daha fazla herşeyi benimsedikleri için benim yeğenim de öyle hayatta oyuncağını kimseye elletmez bu çocuklarda genelde olan bı durum bende size bişey sorsam biraz alakasız ama benim kızımda 23 aylık ama hala konuşamıyor neden acaba sizin çocuğunuz konusuyormu konuşması için özellikle bişey yaptınız mı 
(1,289 puan) tarafından
Konusuyo cok sukur mesela cevremizdeki herkes dikkat ediyo konusmasina herseyini anlatiyo diyo ama bi gunde konusmaya basladi desem oyle oldu yani hatta saglik ocagimda artik cumle kurmasi lazm demislerdi bize surekli konustm bn yemk yaparkn bile tezgaha oturtup yaptigim yemegi anlattim ondandr diye dusunuyom
tarafından
Isallah benim kızımda konuşur bende çok istiyorum konuşmasını ama hep bağırıyor bir buçuk yaşında çoğu kelimeyi söylüyordu şuan sadece baba diyor neden acaba çok kafama takıyorum dediğin gibi herşeyi anlayıp isimlerini söylüyorum ama sabah akşam sadece baba diyor
(613 puan) tarafından
Kendini ifade edemedigi için hırçınlık yapıyordur. Anlat ona herşeyi, anlamaz diye düşünme ya da amann kim anlatacak diye bosverme. Ağacın hışırtısini ne bileyim kuşları bulutları gördüğü herşeyi anlat. Bize basit gelen şeyleri onlar bilmiyor,bu da söylenir mi falan deme. Gerçekten çok faydasını goreceksin
(1,289 puan) tarafından
Yani bnmkide oyleydi dedigim gbi sanki bi gunde konustu gbi geliyo ama herseyi anlattim makinanin dugmesi var buraya basnca calisir bulasiklarimiz temiz olsun filn filn gbi konusur ama sıknti etme
tarafından
Isallah canım hayırlısıyla konusur çok şükür herşeyi erken oldu belki ondan bu kadar aceleciyim
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Bikmadan usanmadan anlatacaksiniz gerekirse elinden alip o da kardesinin diceksin biraz mizildancak ama yapacak bi sey yok yada beraber oynicaklar o ana atacak topu o da dogerine... gibi gibi. 

Oyle oyle ogrenecek
(7,786 puan) tarafından
Aglayinca veriyosan da yapar aglayinca baska sey yapin dikkatini kaydirin hadi o zmn kovalac oynayalim fln.
Çünkü aglarsam her istedigim olur diye kodlar kendini
(1,289 puan) tarafından
Valla sasrdm
tarafından
Çok yanlış yönlerdiriyorsunuz bence, elinden alıp o da kardeşin diyeceksiniz falan.. Nasıl biz telefonumuzu paylaşmak istemiyorsak oyıncaklarda çocuğun ve paylaşmak istememesi gayet normal. https://bupampsi.boun.edu.tr/hepsi-benim-paylasmam okumanızı tavsiye ederim
(7,786 puan) tarafından
Cocugu baskasinin elinden aniden bi oyuncagi alirsa almamasi gerektigini anlamali.
Yoksa durduk yere bunu yapsin demiyorum.
Teşekkür ederim fikrimi sormus fikrimde bu sizde farkli bi yorumla fikrinizi beyan edersiniz iyi geceler :)
(7,786 puan) tarafından
Paylasiminizi da okudum benim kastim cocuk baskasinin oyuncagini baska xocugu aglatarak aniden aliyorsa o senin degil imaji vermek  
Soz konusu kendi oyuncagi ise bunu yapmamali. O zmn da hadi beraber oynayin vs denebilir.
0 oy
tarafından
İlk çocuk mu 
(1,289 puan) tarafından
Evet ilk cocuk ama ablamin ogluyla buyudu diyebilirim
tarafından
Bende ilk çocuktum halamın kızı vardı benle yaşıt birlikte büyüdük halamlar gelince ağlardım kuzenim gitmesin diye halam bırakır giderdi birazoynar oyuncaklarını toplarmisim koliye doldurur üstüne otururmusum çok dovmusum kızı valla :)
0 oy
(2,497 puan) tarafından
Benim oğlan da öyle canım oyuncak konusunda. O oyuncak karşısındaki çocuğun da olsa kendinin gibi davranıp vermek istemez hepsiyle kendisi oynar. Galiba tek ve ilk oldukları için evde sadece kendileri oynadığı için öyle alisiyorlar. İnşallah zamanla düzelir sürekli bız de gösterelim, anlatalım tabiki
(1,289 puan) tarafından
Ins duzelir
0 oy
tarafından
2 yaşında byle olması çok normal Adem güneşin videolarını ınstagram gönderilerini incele biraz canım.2 yaşında çok normal byle olması sen nasıl telefonunu insanlarla paylaşmıyosan oda oyuncaklarını aynı şekilde paylaşmak istemiyo. Zorla alıp elinden başkasına verme sakın bu onu psikolojik olarak kötü etkiler yanlış bi yaklaşım olur. 
(1,289 puan) tarafından
Takip edim tsk ederm
0 oy
(98 puan) tarafından
O yaşlarda normal diye biliyorum önce ben demeyi öğrenecek sonra sen demeyi
(1,289 puan) tarafından
Ins gecer zamnla
0 oy
tarafından
O aydaki cocuuk zaten daha paylaşımcı değildir cnm ben merkezidir herşey benim dir.hayiri kabul etmediği zamanlar .bnim ohlanda öyleydi..3 yaşına girdi arkadaşlarıyla paslasmayi çok seviyo..kardeşiyle hariç ama..kıskançlığı yok kardeşine ama oyuncak konusunda bazen vermek istemiyo..bahaneside hazır o küçük oynamazki..zamanla ortama girdikçe öğrenir.
(1,289 puan) tarafından
Ins hep boyle kalmz
0 oy
tarafından

2 yaş sendromu o kıskanç değil benimde oğlum 21 aylik 8 aylık kızım var hangi oyuncağı tutsa onu alır elinden. Ondan 15 ay büyük yeğenim var aynısını o da oğluma yapıyordu.

image

(1,289 puan) tarafından
Aslinda buyuyuncede boyle olur diye korkuyom
0 oy
(603 puan) tarafından
Önce sizden görsün. Mesela çok sevdiğiniz bir eşyayı çok sevdiğinizi belli edin. Gel senle oynayalım deyin. Zaten siz ilgisini çekince çok saçma birşey bile olsa merak edecek isteyecek. Ona uzatın beraber oynayın sonra geri isteyin. Kızım bebekken böyle oynardık. Bir kazak vardı canım kazağım seni çok seviyorum derdim. Yanjma gelir bakardı. Kızım bak bu benim kazağım onu çok seviyorum beraber oynayalım mı derdim. Oynardık. Sonra tamam  hadi oynadık bunu bana ver başka birşeyle oynayalım der isterdim. Saf saf bakardı ama işe yaramıştı :)
(1,289 puan) tarafından
Bide bunu deneyim bakm

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 342 göst.
4 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Blaablaa (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 858 göst.
19 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 536 göst.
12 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 347 göst.

413,156 soru

12,438,843 cevap

45,911 kullanıcı

Kategoriler