0 oy
488 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar ilk bebeğimi 2018 de erken doğurup kaybettim. Yavrum sadece 10 gün yaşayabildi küvezde:'(  mezar taşını yaptıramamıştık. Eşim geçen gün yaptıralım dedi çok sevindim. Kaç senedir bı tahta parçası dikiliydi başında çok üzülüyordum şükür şimdi yaptircaz. Sizce ne yazdırayım taşına?

10 Cevaplar

+1 oy
(29,205 puan) tarafından

Kuzum beni yanlış anlama ama böyle sözler yazdırmak doğru değil 

Cinsiyeti ne işe kızım oğlum yazdırabilirsin.

Ama dünyavi sözler doğru değilmis hocadan dinlemiştim

(7,620 puan) tarafından
Bende öyle biliyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Allah sabırlar versin canım :( benimde ablamın 5.5 aylık doğdu mezar taşında kalbimizdesin güzel bebeğimiz yazıyor . İlla bı yazı.olmasina gerek yok bence. 
tarafından
Benimkide 5-6 ay arasındaydı :(( uygun değil yazmış çoğu kişi
tarafından
Yani bilemiyorum annemin mezarını yaptırdık ondada canım annemiz yazıyor sonuçta şiir mani biseu değil ki
0 oy
tarafından
Basin sagolsun minik melegin cennette bekleyecek annesini...

Beni yanlis anlama ne olur ama mezar tasina yazi dinimiz acisindan dogru degil diye biliyorum. İslami acidan daha bilgili arkadaslar yorum yapacaklardir sana.

Rabbim size sabirlar versin.
tarafından
Yani ben öyle olduğunu bilmiyordum teşekkürler
0 oy
tarafından

Buna karşın kabirlerin yükseltilmesi, üzerine kubbeli binalar yapılması, taşına övücü veya kaderden şikayet edici sözler yazılması dinimizce yasaklanmıştır. ... Peygamberimiz kabirler üzerine bina yapmayı, onları çiğnemeyi ve üzerlerine yazı yazmayı yasaklamıştır" denildi. Yani iyi değilmiş kuzum Rabbim cennet de şefaatçi etsin 

tarafından
Teşekkürler canım uygun olmadığını bilmiyordum. Hep Osmanlı mezarlarının taşları yazı dolu tabi dini içeriklidir onlar
0 oy
(3,794 puan) tarafından
Babanın adı neyse 

Misal veriyorum. 

Ahmet oğlu yada ahmet kızı ismi yoksa egerki.  Ismi varsa da isim ve tarihler.  Zaten o şimdi cennet kuşudur yavrum. 
0 oy
tarafından
Babasının adını eğer kızsa kızı yada oğlu ismi varsa yanına ismi yeterli canım eltimin kızı 4 yaşında ölmesine rağmen sadece öyle yazıyor isa kızı belinay yazıyor doğum ölüm tarifini ruhuna fatiha yazıyor bide kenara gül yaptırmışlar 
tarafından
Ayyy içime dokundu :( 4 yaşında nasıl öldü Büşra hastamiydi
tarafından
Traktörden düşmüş canım kayınpederle ikisi beraber bahçeye gitmişler sonra kayınpeder el fŕenini çekmemiş araba yokuş aşağı inmiş o da korkup ayağa kalkınca düşmüş altın da kalmış
tarafından
Ayyyyy çok fenaaa :(( o adam ömür boyu affetmez kendini Allah rahmet eylesin istemez tabi ki böyle olmasını :( peki kayninla eltin nasıl davranıyorlar kahinpederine
tarafından
Ilk torun çok sevilen bir bebek miş köyde bu çocuğu sevmeyen yok muş kayinpederim kendini sigara vurdu sabah akşam 3 paket içiyor eltim yüzüne karşı demez ama onun yüzünden oldu der
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Saçlarına Baharı taktım da uğurladım beni orada Kır bahçelerinde bekle diye  Rabbim yattığı yerde dinlendirsin inşallah sabiyi 
0 oy
(11,201 puan) tarafından
Allahım sabırlar versin tatlım ama doğru değil yazu anlıyorum seni sadece tarih ve oğlum veya kızım yazdır 
0 oy
tarafından
Ona söyledim özel bı söz olur .ben karnındayken bile kızıma balım derdim ayyy ağladım yaaa düşünunce acı geldii göz yaşlarım pıt pıt Allah kimseye evlat acısı vermesin
0 oy
(388 puan) tarafından
Allah sabir versin canim,kurulabilecek hic bir cumle acinizi hafifletmeye yetmez eminim..soru hakkinda bilgim yok ama cok uzuldum Allah kimseye evlat acisi vermesin.Aminn

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 100 göst.
1 Kasım 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 250 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 154 göst.
19 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zxcv (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 135 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mheser22 (298 puan) tarafından soruldu

410,027 soru

12,328,231 cevap

39,158 kullanıcı