0 oy
211 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (43 puan) tarafından
Kızlar yarın misafirim gelcek fırında patatesli İzmir köfte düşündüm hiç yapmadım daha önce başka yerde yedim çok hoşuma gitmişti bana tarif verirmisiniz birde kıymayı sabahtan yoğurup akşama fırına atsam bişey olurmu fırında pişirirken üstü açık olsa kururmu köfteler yoksa kağıt mi kapatmam lazım bilenler yardımcı olursa sevinirim

7 Cevaplar

0 oy
(864 puan) tarafından
Riske atma bildiğin yemegi yap 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tek bildiğim sorunu cevaplıyorum kıymayı yoğurup üstünü kapatıp dolaba at akşama kadar dinlenirse daha lezzetli olur kötü olmaz normalde de tariflerde hep der yarım saat dinlendirin diye. Ben bazen çok yaparım köfte pişirmeden atarım dolaba öyle 3 gün yediğim olur alıp alıp pişirip hiç bişey olmuyo :)
(7,787 puan) tarafından
Alio alio 3 gun yemelik kofte yoguran bir tembel daha :D esim hergun yese bende yapardim oyle inan
tarafından
:D ahaha bizimki alıştı ya bi yoğuruyom 3 gün yavaş yavaş kızartıyorum bişeyde demiyo garibim :D
0 oy
tarafından
Annem yapar pekde dinlendirmez
0 oy
(8,123 puan) tarafından
Köfteler pişene kadar kapalı duracak. Daha sonra üstü hafif kızarsın diye de üstünü aç çok azıcık da öyle dursun
0 oy
(13,308 puan) tarafından
Dümdüz köfteyi sabah yoğur şekillendir koy dolaba akşam üstü soy elma dilim patatesleri borcamı vs al eline yağla bir köfte bir patates diz onları sonra da tereyağlı salçalı su yap kaynat borcama dök. Yanmaz ve kurumaz ortalama 40-50 dk da pişiyor. Yemek.com dan da garanti tarif bakabilirsin. Bazıları köfteleri bi alt üst ediyor tavada öyle de güzel oluyor. 
0 oy
tarafından
Sabahtan akşama kadar değil de 1 saat dinlense yeter üstüne kağıt kapat pişince aç 10 dk falan da üstü açık pişir köfteler kızarsın 
0 oy
(5,923 puan) tarafından
Olur olur hatta ne kadar cok durursa o kadar lezzetli oluyo, madem misafire yapacaksin kofteleri ve patatesi firina vermeden once tava da hafif kizart daha lezzetli olacaktir, bi kofte bi patates seklinde diz ustune az bisey salcali sos yap gezdir, domates biberle falanda susleyebilirsin 

Kofte tarifi istedin sanirim bide 

Kiyma 

Sogan 

1 yumurta 

Tuz,karabiber,pul biber, kimyon 

Sogani rendele az suyunu sık sonra tum malzemeleri karistir, ben goz karari koyuyorum herseyi, bi de İzmir kofteye ekmek yada galeta unu koyulmuyo diye biliyorum ama istersen bi cay bardagi koyabilirsin, maydonozda katabilirsin istege bagli. :)

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 421 göst.
14 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Filiz Taser (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 236 göst.
23 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya43 (579 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 283 göst.
20 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mona Lisa (1,109 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 258 göst.
4 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mona Lisa (1,109 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,696 soru

23,696,798 cevap

311,414 kullanıcı

...