0 oy
768 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Canımlar 10 aylık oglusuma yulaf ezmesi yedirebilir mıyım yediren var mi peki ne faydasi var bilgi verir mısınız birde süt alerjisi olduğu için sütle yapamam suyla yada devam sütüyle yapsam olur mi Not; bu akşam A 101 de gördüm alacaktım eşim ve kızkardeşim benle dalga geçtiler çocuğa verilmez diye sınır oldum sanki burda mi bir yerde okumuştum verilir diye

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Merhaba canım. Yulaf ezmesini 8. Aydan sonra verebiliyoruz. Fayda olarak da, protein ve kalsiyum içerir. Lif acısından da zengindir. Bebeğin için hazırlarken dikkat etmen gereken şey, a101 gibi marketlerde satılan, beyaz pirinç gibi işlem görüp besin değerini kaybetmiş olan yulaf ezmelerini bebeginden uzak tutman. Cunku bunlar organik degil ve besin degeri cok düşük. Vermesen de olur yani. Ama vermek ıstiyorsan da tam yulaf ezmesi verebilirsin. Tam yulaf ezmesi de organik marketlerde, bebek mağazalarında veya online mağazalarda bulunabilir. Bebeklerimiz organik beslensinler, sağlıkla büyüsünler inşaallah. 
tarafından
Hiç girmiyorum ne zamandır. Senin sorunu görünce yazayım dedim... Çok şükür iyiyim, gunlerim tüm gün ayakta kalmakla geçiyor işte:) bebiş de iyi çok şükür. Tuğra Berk nasıl iyi mi? A101 dekini alma kuzum. Ne alırsan tam olmasına dikkat et.Mesela tam pirinç unu, tam buğday unu gibi... Ben çok hassasım bu konularda. Eğer internetten sipariş veririm diyorsan, makarnalutfen sayfası var. Orada organik yulaf ezmesi var. Tam değil galiba ama en azından organik. Eğer yaparsan da, önce 1 çorba kaşığı yulaf ezmesini 1 çay bardağı suda yumuşayana kadar pişir ki, yavru kuşun nefes borusuna kaçmasın. İyice yumuşayınca altını kapatıp, içine ister devam sütü ister yoğurt, ister meyve kat. Sana kalmış. Aklında olsun bu bilgiler. :)
tarafından
Neden girmiyorsun canım ? çok teşekkür ederim cevabin için tuğra çok şükür iyi ama çok yaramaz bende bütün gün  onun ardında senin gibi ayaktayım valla ;))kaç aylık oldu senin bebiş ? Tamam kuzum çok sağol ordan alırım bende bende hassasım bu konularda iyikide yazmışım buraya verdiğin bilgiler Benim gibi bilmeyenlerin cok işine yarayacak Allah razı olsun arada gir kendini özletme
tarafından
Allah senden de razı olsun... Ne bileyim, fazla dikkatimi çekmiyor burası artık sanırım :) Ama arada bir senin için girerim ❤ Hazar Ali 8 buçuk aylık olmak üzere. O da büyüyor, bana dünyayı daha da dar etmek için :)
tarafından
Maşşallah büyümüş kuzum akşam tlfnumu elime alamadım erken yattım şuan yazıyorum k.bakma ❤
tarafından
Estağfurullah canım iyi yapmışsın ❤
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben verilir diye biliyorum canım tam bilgim yok.. 
tarafından
Bende öyle duydum canım faydasi da var diye biliyorum ama bir sorim dedim
tarafından
Aynen bende öyle biliyorum
0 oy
tarafından
Aynen bende görmüştüm haşlayarak veriyorum demişti 
tarafından
Aynen canım belki yazar buraya bakalim
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Ben kizima almistim verdim bikac kere ama sevmedi dahada vermedim.
(3,146 puan) tarafından
Gecistiriyorlar genelde istah acici vitamin balik yagi filan kullandik ise yaramayinca bu ilac olan meyveli sutler varya onlardan verdi onuda basta icti sonra istemedi sevmedi. D vitamini dusukmus azcik 25 olmasi lazim bizimkisi 21 mis. Ama yemiyorki vitamin alsin düşer tabiki. Simdi d vitamini damla veriyom ama yemek durumu degismedi.
tarafından
ys sevdiği şeyler yok mu canım onları yedir neler yiyor daha cok dicem oda abur cuburdur keisn
(3,146 puan) tarafından
Yok ya pilav makarna filan butun corbalari severdi sevdiklerini bile yemiyor. Aylardir yemek surmedi agzina sadece hergun 1 biberon sut iciyo o kadar. Onla duruyo basta onuda vermiyodum sut tok tutuyo da yemiyo diye ama baktim iyice ac kaliyo sut veriyom napim :/
tarafından
Nasıl ya hiçbişey yemeden nasıl açılmıyor bu çocuk canım böyle olmaz ki
(3,146 puan) tarafından
Bende soktayim sadece 1 defa sut iciyor gunde
 O kadar. Diyom ya kilo vermedigine sukrediyom artik almasini gectim yani. :(
0 oy
(16,818 puan) tarafından
Benim 7 aylık veriyorum meyve koyup yada sadece yada yoğurtla çokta faydali yulafin ne diye dalga geçiyorlar ki bilgi bilmeden 
tarafından
ne biliyim boş bos konuşuyorlar işte canım bende veriyim ozaman yoğurt yasakta suda haşlayıp içine meyve koyarak da verilir dimi
(16,818 puan) tarafından
Evet verilir o şekilde ver
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Yulaf içeriği bakımından çok faydalı biz yeni başladık zaten alıp un halinde herşeyine katmayı planlıyorduk ebe senin şuan amacın bebeği doyurmak değil onun yerine kalsiyum içeren gıdalar ver deyince kaldı 
tarafından
yani kalsiyum yokmuymus bunda canım
0 oy
(256 puan) tarafından
Ben kendime aldim yogurtla yemrk icin gecen hasladim bebegimede verecektim sonra vazgectim yedirmedim 6 aylik kizim otarz seyleri yemiyor mamadir pirinc unla muhallebidir falan yemeklerin suyundan bandirip ekmek ici veriyorum minnak gene onu yiyor yogurt meyve bunlari seviyor ilerde tekrar denicem bakalim yulafi bende cok severek yemiyorum aslinda 
tarafından
evet çok sevilmesi değil ama faydalı diye duydum canim
0 oy
tarafından
Oglum.7 aylik ben arada suyla haslayarak veriyorum
tarafından
hıh bende öyle düşündüm canım A 101 e geliyor arada bu kez gelmis işte dalga geçtiler almadım bende sen nerden alıyorsun genelde
tarafından
Ben soktan aldim kuzum arkasinda sutle haslayin yada soguk sute koyun yaziyo ben su ile hasliyom lifalif adi
tarafından
kuzum A 101 dekiler organik degilmis asagidaki yorumlari oku ordan alma bi daha bende ordan alacaktım suan vazgeçtim organik şeyler satan yerlerde olurmus
0 oy
(1,380 puan) tarafından
Verebilirsin canım lif kaynağı zaten ben yediriyorum suyla hasliyorum bazen meyve koyuyorum içine bazen kuru üzüm hurma karıştırıyorum 
tarafından
Anladım kuzum bende alıyım ozaman bazen sabahları falan veririm
0 oy
(1,508 puan) tarafından
Yogurtla ver canim tat sız oldugu icin icine pekmez katabilirsin 
tarafından
canım yoğurt yasak süt alerjisi olduğu icin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 303 göst.
14 Mart 2024 Diğer kategorisinde ceylancan (1,706 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 787 göst.
22 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysel Güzel (1,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
9 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 515 göst.
27 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Aysemm (103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,491,515 soru

24,372,349 cevap

348,124 kullanıcı

...