0 oy
223 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,156 puan) tarafından

Günaydın güzel dostlar :)

38 haftayı bitirdik, 4 gün sonra sezaryene gireceğim inşallah. Tecrübelerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum. Sezaryen öncesinde ve sonrasında mutlaka yap veya yapma dedikleriniz, yanına mutlaka al dedikleriniz nelerdir? 

Spinal olacak, plasenta rahim ağzının yarısını kapattığı için sezaryen oluyorum. 

13 Cevaplar

0 oy
(850 puan) tarafından
Benimde Perşembe sezeryanım sanırım aynı gün doğurcaz bende bekliyim şurada :)
(2,156 puan) tarafından
Evet canım aynı gün, inşallah :)
-Reklam-
0 oy
(5,209 puan) tarafından
Bolll bolll yürüyüş  canim bide muhakak çantanda kahven olsun bas agrisi yaşamamak icin sade kahve bitter çikolata 
(2,156 puan) tarafından
Yürüyüşü doğum sonrası için mi? Plasenta aşağıda olduğu için sancım oluyor, pek yuruyemiyorum şuan
(5,209 puan) tarafından
Evet kuzum doğumdan sonra ben yurumedigim icin cok sikinti çektim gaz çıkaramadım daha geç toparladım ve ben korse taktım doktorum önermişti doktoruna sorup korse de alabilirsin yurumen daha kolay oluyor oyle ve şunu da tavsiye edeyim hasta kilodu kullanma yarayı kurutmuyor hava gecirmediginden dolayı benim oyle olmustu yani
(2,156 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim, korseyi doktora soracağım. Depend aldım, normal külot ve ped de alırım. O an hangisi uygun olursa onu kullanırım.
(5,209 puan) tarafından
Ben çok pişman oldum canim bnde depend almıştım pişik gbi olmustu sezeryan yerim
(2,156 puan) tarafından
Anladım canım tamam normal ped külot da alırım yanıma
0 oy
(7,929 puan) tarafından
Günaydın canım çok az kalmış sezeruana girdiğim gün geldi aklıma .Ben çok gergindim ama olup bittikten sonra bumuymuş dedim .Hiç gerilip korkma .Bende spinal oldum hiç bir şey hissetmedim dokunuşları hissedersin demişlerdi onu bile hiç hissetmedim.

Yanına mutlaka bolca nescafe ve su ısıtıcı al , doğum sonrası ağrı hissetmemen için bolca içmelisin.Manuel göğüs pompası al doğumdan sonra sütünün gelmesi için göğsünü uyarmalısın benim sütüm 3.gün geldi.

Aklıma bunlar geliyor, ben 2yıl önce doğum yaptım , merak ettiğin birşey olursa özelden sorabilirsin.
(2,156 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, ben heyecanlıyım gergin değilim sanırım :) doktoruma da güveniyorum, inşallah o gün de rahat olurum :)
Pompa aldım yanıma, kahve de aldım ama su ısıtıcı almamıştım. Özel hastanede olacak doğum yine de ihtiyacım olur mu ısıtıcıya? Çünkü evde büyük çaycı var, götürebileceğim gibi bir şey değil. Eşim veya annem kafeteryadan alabilir mi ki sıcak su? Bunu hiç düşünmemiştim :)
(7,929 puan) tarafından
ben devletteydim canım .Kantin versede sıcak suyu bile parayla verir .Küçük bi ketıl edinsen fena olmaz .Zaten doğumdan sonra sıvı tüketmen gerekiyor ben 11de odaya geçtim akşam kadar yemek vermediler .Hep kahve içmiştim.Akşam 7de sadece çorba yiyebilirsin demişlerdi
(2,156 puan) tarafından
Türk kahvesi makinesi var küçük o geldi aklımıza onu alacağım yanıma su için, teşekkür ederim canım hiç aklıma gelmemişti
(7,929 puan) tarafından
rica ederim :)güle güle kavuş yavruna
0 oy
(5,276 puan) tarafından
şimdi naziçane bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum
mümkün mertebe ilk doğumunuz ise refakatçı olarak eşinizi değil imkanınız var ise bilen birinin size eşlik etmesi daha iyi olacaktır=))) biz eşimle kaldık ama oda bende sıkıntı çektik
kesinlikle yanınızdaki refakatçıyada terlik almayı unutmayın ben koymamıstım
Gaz kabızlık probleminiz var ise doktorunuzdan sezaryana girmeden size lavman yapmasını isteyin ben birgün önceden kayısı suyu içmeye başlamama rağmen gaz çıkışım olmadı lavman ile rahatladım evdede incir hoşafı içince kendime geldim ameliyat sonrası bol yürüyüş su için  imkanınız var ise incir kayısı hoşafı yapıp götürün
Hastane çantanız için ise ben 1 gece kaldım hastanede 3 tane eldiven şapka hastane çıkışı ağız mendili koydum yetmedi arkadaşlar evden takviye 2 tane daha kıyafet istedim getirecek kimseniz yok ise
Mama ihtiyacınız ilk günlerde illaki oluyor ben özelde yaptım mamayı bana hastane verdi kendim almadım biberona ihtiyaç duymadık şırınga ile verildi 
gecelik 2 takım almıstım alt üst pijama keşke birini gecelik alsaymısım ilk gün tuvalete oturup kalkmak ped değiştirmek çok zor oluyor bir tane gecelik bulundurun mutlaka =) 
Spinal oldum rahiminizin toplanması için ilaç yapılıyor o birazcık sancı veriyor ayağı kalkarken sancınız oluyor 2.güne inanın rahatlıyorsunuz ben 1. gün paroldan başka ağrıkesici bile yaptırmadım düşünün illaki acı oluyo ama dayanılmayacak gibi değil.. 

sormak istediğiniz birşey olur ise buyrun =)

DIYE POST ACMISTIM CANİM YARDIMCI OLUR SIMDI SIZLERE=)
(2,156 puan) tarafından
Allah razı olsun canım teşekkür ederim cevabın için. Yazdığın her şeyi dikkate alacağım. Annem kalacak yanımda, bir gecelik bir pijama takımı aldım yanıma. Bebiş için de söylenenden fazla kıyafet aldım, dediğin gibi eksik olmasındansa yanımızda dursun. Mama almadım, ihtiyaç olursa eşim hemen gidip alır diye ama hastane verirse onu kullanırız
0 oy
tarafından
Günaydın Kuzum Bebeğinle Sağlıkli Bir Şekilde Evinize dönersiniz İnşallah. Sezeryanda 8 saat sonra hemşireler seni yürütmek için kaldiracaklar ne kadar çok yürürsen. O kadar çabuk iyilesirsin.  Ben genel anestezi ile oldum sezeryan bende baş ağrısı olmamıştı. Ama yanına rezene çayı ve kahveni al . Sezeryan sonrası sütüm 3. Günü gelmişti Süt Sağmak için pompa al . Eğer göğüs ucun içine gömülü ise göğüs ucu koruyucusu al . Hayırlı haberlerini bekliyorum ♥️☺️ Bir Avazda Kurtul
(2,156 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun. Rezene çayı almamıştım, süt olması için mi almalıyım bir de sallama çay gibi mi hazır pakette
tarafından
Evet sallama çay gibi evet al iç canım süt yapar
0 oy
(1,035 puan) tarafından
Canim sontayi  uyusturuldukdan sonra taktirabilirsin rica et ben ole yaomistim

Gaz olursan ayaklarini yatakda kendine dogru cek elinle karnini ov ve tuvaletin olmasa bilr tuvalete git otur

Yanina kahve al ve beslemeye baslayabilirsin dediklerinde ic
(2,156 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım, sonda olayı en tedirgin eden şeylerden. Rica ederim inşallah öyle yaparlar. Dikişlerle zor olur mu acaba ayaklarımı kendime çekmem veya ovalamam
(1,035 puan) tarafından
Yok canim karnin uyusuk oluyor zaten bide dikislerin cok altta karnin yukarda kaliyor ovman sikinti olmuyor
Bide uzun sure yattigin icun ayaklarini zaten ister istemez  kendine dogru cekiyorsun pozisyon degistirmek icin simdiden gecmis olsun ve saglikla al kucagina yavrunu
(2,156 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim, amin inşallah
0 oy
(1,850 puan) tarafından
Bol bol uyu bebek doğunca uykuya hasret kalacaksın
(2,156 puan) tarafından
Bir aydır pek uyuyamıyorum her döndüğümde uyanıyorum ama teşekkür ederim :)
0 oy
(1,160 puan) tarafından

Hayırlı olsun canım şimdiden

Uzun gecelik al oed değiştirmek zor olur pijama takımıyla eşine ve kendine terlik koy ayaklar bir süre sonra şişiyor 
Kahve al anesteziden kurtulmak için 
Booool su ve kayısı hoşafı yap yanına sütun hızlı gelmesi için bol su dediysem de en az 2.5 litre gercektne bol su içmelisin  anne çayı al yanına e bebekte maltlar var onlardan al iki kutu 
Bisküvi yiyebiliyorsun zaten ilk gün ve hosaf ona göre ayarlarsin goguslerine lansinoh sur hep nemlendir doğum sonrası yara olmasın bebek emdikçe yara olabiliyor
Veee bol bol yürüyeceksin canım
(2,156 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun. Anne çayı almamıştım, eczanede var mıdır o gün ihtiyaç olursa eşim gidip alsa
(1,160 puan) tarafından
E bebekte kasanın orada var 3 TL fln maltana içecekler var onlardan al birde göğüs pompasi bak en çok o işine yarayacak
0 oy
(14,154 puan) tarafından
Son günlerin tadını çıkar bebeğini kucağına aldığında deriiin deriiin kokla sar sarmala koynunda uyut güzel düşün güzel olsun gerisi su gibi akıp gidiyor ♥️
(2,156 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım, inşallah dediğin gibi çok güzel olur her şey :)
0 oy
tarafından
Kahven olsun bas agrisi icin hemsire demisti bana bol sıkmıcak pijaman yada elbise gecelik oluyor ya penye ondan da koy uzun hem.rahat edersin tuvalete falan giderken 
(2,156 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim, dediklerini aldım yanıma :)
0 oy
tarafından
Sezareyn sonrasında bol bol yürü cnm kahve iç 10 dk bir.rezene ic hem süt yapar hem anesesisi üstünden atmana yardım eder. Rabim sağ salim kucağina almayı nasip etsin inş. Kolay gecirirsin
(2,156 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım, rezene almamıştım. Yukarıda bir arkadaş da yazmış rezeneyi, alırım inşallah gitmeden
0 oy
(1,060 puan) tarafından
Yanına bitter çikolata, kahve mutlaka al. Spinal sonrası baş ağrısı için birebir. Bir de ben osmolak şurup aldım yanıma. Normal yemeğe başladıktan sonra 2 ölçek içtim. 8 9 saat sonra 2 ölçek daha içtim. Tuvalete çok rahat çıktım. (Tabi bunu hemşireme söylemedim laf aramızda.) Kendimde hemşireyim. Ayağa kalkınca yürüyebildiğin kadar yürü inanılmaz faydası var. Şimdiden geçmiş olsun canım 
(2,156 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım, osmolak aklımda olsun
0 oy
(2,569 puan) tarafından
Canım benim sezeryanım güzel geçti. Fakat ilk bebek bende acemiydim bebeği emzirirken emzirme yastığı almanı tavsiye ederim. Çünkü çıkınca bebek aç geliyor :) doğrulduğun bebeği kucağına aldığında acın oluyor bir yastık al bebeği ben tutmakta çok zorlandım. Annemlerde yardım etti eşimde ama göğüs ucu olmadığından doğru pozisyonu yakalamaktan zorlandık.
(2,156 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım, emzirme yastığım çok büyük küçük başka bir yastık işimi görür mu sence
(2,569 puan) tarafından
Görür canım. Böyle doğrulduğunda hangisi ile rahat edebilirsen onu al yanına canım benim.
(2,156 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ederim:)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 316 göst.
21 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Canimkendim (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 155 göst.
1 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Sedadz (947 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 625 göst.
16 Ekim 2021 Diğer kategorisinde ❤Prensesannesi❤ (4,631 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 453 göst.
15 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Muallimekisisi (2,079 puan) tarafından soruldu

412,736 soru

12,426,727 cevap

45,517 kullanıcı

Kategoriler

...