+1 oy
421 göst.
Diğer kategorisinde (6 puan) tarafından

Kızlar size de danışmak istedim ya kafam çok karışık anlatabildiysem tabi yardımcı olursanız çok sevinirim . Biz temelden bı eve yazilmistik 500.000 tl ve 250.000 TL para vermiştik daha sonra anlaşamadık aldığımız kisiyle.aldigimiz kişi şuan diyorki 700.000 tl ev . iki seçeneğim var ya evi alacam yada  paramı yani 700.000 TL nin yarısını sizce ne yapmalıyım şuan mantıklı olan nedir bilemiyorum ya çünkü ev fiyatları her geçen gün artıyor paramı alıp hemen bı ev mi alsam iyi kötü veya bekleyip 700.000 TL verip evi mi alsam kararsızım

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Eğer daha uygun fiyata başka ev bulabilirsen başka al ama yok bu fiyattan aşağı ev yoksa zaten para vermişsin kalanı da ver al 
(6 puan) tarafından
Para alma tam detaylı konuşulmadı çünkü eşim evi alalım deyince daha çok ona odaklanildi ama mecbur parayi vermesi gerek bı kaç ay bekletebilir yine de yani belli olmaz . Sadece avantajı su olacak ben tapuyu alacağım zaman para vercem yani diyelim ev o zaman 800.000 TLoldu evi satıp sadece 350 bin verecem kendisine orda da kar benim olacak
tarafından
O zaman sen evi al bekle 1 sene de bitsin fiyatı da artar zaten şimdi 700 o zaman 800 olur istersen yine satar başka yerden ev alırsın
(6 puan) tarafından
İnşallah o zaman da evler daha da uçmazsa şans ya evde alamam diye korkuyorum
tarafından
Şimdi adam size 350 verecek 100 kar etmiş olacaksınız ama 500 e falan düzgün ev bulabilir misin varmı yani üstüne 150 bin kredi çekersin
(6 puan) tarafından
Bulamıyoruz canım işte bakıyoruz ama yok şuan elle tutulur ev olan da çok pahalı zaten
-Reklam-
0 oy
(12,771 puan) tarafından
350 bin Alcan yani şuan ona güzel ev gelecek mi o evden daha iyi olacak  mı baksana 200 kar olmuş ben beklerdim
(6 puan) tarafından
Eski evler canım 500 olan 4 yıllık filan var gördüğüm öyle çok eski sayılmaz ama şuan 2+1 Ler bile 480 filan sıfır olanlar. Alacak oldugum ev şuan daha yapılıyor bı yıl sürer bitmesi
(12,771 puan) tarafından
Acelem yok sıkıntım yok ise 1 yıl beklerdim tabiki 250 verdim 250 daha vericek isem öyle anlaştı iseniz yok ev 700 400 verin der ise o iş de olmaz
250 daha vericek iseniz bekle ve sabret bence
(6 puan) tarafından
Yok canım kabul etmiyor 500.000 TL şuan diyor ev arttı piyasa 700.000 TL verdiğim 250.000 350.000 TL olmuş oluyor evin yarisi benim olduğu için . Diyor ki kalanını da ver ev senin olsun . Keşke 250.000 TL kabul etse
(12,771 puan) tarafından
Tüh kötü olmuş o zaman keşke sözleşme vs yapsa idiniz öyle şey mi olur 500 anlaşıldı ise topraktan girdiğin için 500 den alırsın aslında uyanık adam
(6 puan) tarafından
Ya sözleşme işi güya var ama müteahhit diyor ki sizin şuan ona borcunuz var ve ben tapuyu su şahsa veririm yani bize vermiyor diyorum ki ben borcu ödemek istedim adam bı yıldır kabul etmiyor suç kendinin ama ihale bize kaldı bende anlamadım nasıl oluyor ya valla sıkıntı
0 oy
(135,741 puan) tarafından
ev gayet uygun bence evi al
(6 puan) tarafından
Bizi zorlayacak canım kredi işi tabi krediyi de anca bı yıla çekebiliriz şuan tapu yok çünkü
0 oy
(51,957 puan) tarafından
Neden 700 un yarisi o ev 750 binse o.evi al.sonra sen.satarsin. 

Toplami ,750 yapiyo adam 700 diyo ordan bi 50 kesik atiyo bide yarisi diyo
(51,957 puan) tarafından
İki kez para verdiniz sandim parayi almak daha mantikli fazlasini veriyo
(6 puan) tarafından
Yok canım şuan fiyat diyor 700.000 oldu . Adamla ortak oluyoruz yarı yarıya diyor ev . Bana diyor ya sen al ya ben veya satalım . Bende dedim ben alsam mantıklı gibi evet ama sattığım zaman da evler almış başını gidiyor param yetmezse yeni bı ev almak için . Şuan iyi bı ev karşıma çıksa almak istesem mantıklı ama bu kez adam parayı hemen vermez bı kaç ay bekletir yani sıkıntıya düştüm ki düştüm
0 oy
tarafından
Daha bitmesine 1 yıl varmis. Paran yetiyorsa baska ev al cnm. Illa sıfır olma sa da olur bence. Sığırların ittifak sorunu olabiliyor
(6 puan) tarafından
Çok haklısın sıkıntı li zaten aslında .param şuan bu şekil eve yetmez canım düşünüyorum bekleyip tapu çıktığı zaman alamayacak olsam bile satar parasını veririm aldığım kişiye kârım olur orda diye veya şuan başka güzel ev bulsam hemen alırım ama 4 yıllık evler bile 500.000 TL üstü
tarafından
Diğerinde de ödemeye devam edeceksinki. 500 lük ev bul kredi cek. Kiraya ver. En iyisini sen bilirsin cnm. Bizde hep böyle şeylerde zarar ediyoruz malesef. Hayırlısı olsun. Belkide 700 lük ev 900 olacak seneye bilemeyizki kısmet
(6 puan) tarafından
Aynen canım işte ev artabilir veya diyorum riske atma iyi kötü bı ev al paranı alıp kararsız kaldım yarın de kesinlestirmemiz gerekiyor hayırlısı olur inşallah dua ederseniz çok sevinirim .
tarafından
Ins iyi olur hakkında cnm.
(6 puan) tarafından
İnşallah canım Allah razı olsun .
0 oy
tarafından
Yani bütçen zaten belli senin canım yorumlarda da demişsin zorlicak diye ee o zaman en mantıklısı al 350yi bekle birikim yap ve bitmiş evi al her gün haberlere bir sürü haber çıkıyor bununla ilgili paramızı aldı müteahhit ev yok vs vs diye yani direk evi görüp almak şu devirde en mantıklısı. Sizi yemliyo da olabilir 500e anlaştığın ev nasıl 700 oluyo hiç bişe imzalamadan kanıtsıx öylece para mı verdiniz adama. Hiç sevmedim ben bu işi bitmiş tapulu ev en garantilisi her zaman 
(6 puan) tarafından
Amin canım benim . Evet cok pahali inan şuan oturduğum ev 4 yıllık neredeyse 520 bin diyorlar en üst katına düşün artık
tarafından
Kimsenin Allah korkusu kalmamış cidden Allah yardımcısı olsun tüm kiracıların
(6 puan) tarafından
Aynen oyle millet hergecen gün fiyat üstüne fiyat koyuyor kiralar almış başını gidiyor burda .ev sahibi kiracısı ni çıkarmaya çalışıyor ki daha yüksek fiyata başkasına versin yani o kadar zor durumlar Allah herkese yardım etsin .
tarafından
Aminn herkes öyle cidden alabilen alsın ev halimiz hal değil yoksa
(6 puan) tarafından
Aynen öyle ya valla zor
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Sozlesme yapmadinizmi bnce biyle onsanlardan ev alma  ya ev 700 oldu fiyenez sen evin kendini gorerek almadin insaat hslinde yapildi o anlasna oyle sacma sey olmsx dolandiriliyosunuz paranizi kurtarin 
(1,048 puan) tarafından
Ya insallah Allah digru yola getirit boyle birsey olamaz ki kendi kafalarina gore 700 diyemezler xanim sen insaatteyken niye aliyosun o zamn bitince alirsin heryeribe bkip insaat halindrki evler daha uygun oluyor biten ev pshali adamlar bildigin pislik yani
(6 puan) tarafından
Canım benim patron du aldığım kişi ben işten ayrılınca evi vermek istemedi uyanıklık yapıp ödeme planı sözleşmeye eklememis bende bilemedim güvendim aslında .
(6 puan) tarafından
İnşallah canım insallah Allah razı olsun rabbim hayırlısını verir inşallah.
(1,048 puan) tarafından
Aaa Allah boylelerinden korusun canim okadar para vermissiniz aklinizda olsun bidaha sozlesmr
(6 puan) tarafından
Amin canım benim amin ders oldu bu bana sözleşme var ama işe yaramadı adam uyanık cunku işi biliyor ben de hata

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 201 göst.
23 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde selindrn (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 194 göst.
5 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 140 göst.
17 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Selin demirci (2,206 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 121 göst.
13 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Elif2021 (1,562 puan) tarafından soruldu

411,636 soru

12,392,141 cevap

43,872 kullanıcı

Kategoriler

...