0 oy
94 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar şu an 6 aylık hamileyim ve ilk gebeliğim ilk çocuğum olacak inşallah benim anlamadığım az önce birisi bir paylaşım yapmış uyku eğitimi ile ilgili bebeğini memede uyuttuğu için onu bebeğe unutturmak için bebeği ayrı odada yatırmış işte iyi gece 20 dakika ağlamış sonraki zamanlar az az ağlamış uykuya Dalmış benim anlamadım bebeği memede uyutmasak olmuyor mu şimdi benim düşüncem şöyle bebeği emziririm gündüz uykusundan sonra gecede emziririm gazını çıkarırım banyosunu yaptırırım boynuma yaslayıp güzelce seve seve uyku moduna geçiririm tam uyuyacak zaman da yatağına yatırırım yatağında severim öyle uyuturum diyorum Atanamasamda ben de bir öğretmenim ve bunun teknikleri olduğunu formasyondan biliyorum uzmanları araştırıyorum sallayarak uyutmayı düşünmüyorum çünkü o bebeği sarhoş ediyor birkaç saatlik hatta 1 saatlik uykuya sebep oluyor sonra bebek yine uyanıyor Bebek doğunca nasıl olur kolik bir bebek mi olur onu da Allah bilir sadece bu benim fikrim bunu uygulayabileniniz var mı zor bir şey mi bu illa memedemi uyuması gerekiyor veya emzik mı kullanmali sizce? Sonuçta eğitim de bir yere kadar annelik tecrübesi de önemli ben bebeğimle aramda güvenli bir bağ oluşturmak istiyorum

4 Cevaplar

0 oy
(13,316 puan) tarafından
Sadece yatağına koy kendi uyusun arkadaşın yaptığı da yanlış memede uyursa oturur kalırsın bütün gün 
-Reklam-
0 oy
(845 puan) tarafından
Canım en doğrusu emzirip gözleri açık bir şekilde yatağına koymak uyumayı kendisinin öğrenmesi lazım sen bilinçlisin b3nimde ilk b3beğim ama emzirerek uyuttum hep şimdide koyamıyorum ağlamasına eğitimi de veremiyorum kaldık böyle
0 oy
(1,403 puan) tarafından
Hiçbir zaman sallayarak veya memede uyutmadim çok şükür kolik bir bebek değilde beni pek zorlamadi. Gündüzleri pusetinde hafifçe titretir şekilde uyuturdum gecede bir rutin şeklinde masaj müzik en son emzirir gazını çıkarır yatağına koyardım ninni çalardı ve geceleri kendisi uyurdu. Bebeği nasıl alistirirsan o şekilde devam eder. Tabi bazı dönemler atakları oluyor büyüme evreleri dış dönemleri uymamakta ısrar ediyorlar ama sen aa bebeğim uyumuyor aman sallayayimda uyusun aman emzireyimde uyusun böyle olursa o bebek ona alışır ve o daha kolayına gelir öyle ister ve biraktirmasi sonradan güç olur. 
0 oy
(1,782 puan) tarafından

Canım zaten bebek otomatik olarak uykusu varsa uyuyor ilk zamanlarda sen topuğunu az sıkar uyandırır öyle yatağa koyarsın zamanla alışır. Bizdr hiç sallamadık ve şuan sallasak arafa hiç faydası yok çok iyi bişey. Benimfr sütüm yok hep biberonla besleniyor maalesef ki:( ama yatakta besleniyor onunda etkisi olabilir. Zaten büyüdüğünde her doyduğunda uyumayacak. Rn başta nasıl alıştırırsan öyle gider. Bende hemşireyim. Ağlatarak olan eğitimden hiç haz etmiyorum yazık değil mi bebeğe ihtiyacım var diye düşünüp ağlıyor ama anası yanına gelmiyor. En iyisi en baştan alıştırmak . Yatağa koyar konuşursun. Zaten zor bir süreç bebeğe de zorluk çıkarmamak lazım. Şahsen ben zorlamadım hiç yok öğlen uyusun yok akşam mutlaka şu saatte uyusun diye. 5 aylık olacak gündüz en fazla 1.5 saat uyur akşam da bir yatar sabaha kadar uyanmaz 10 a kadar falan. Uykusunda besleriz. Demem o ki çokta kasmamak ve yanlış davranmamak lazım. Ağlatma eğitimi bence anne ve bebek arasındaki güven bağını kıran bir şey .

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 104 göst.
25 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Sinemcik (1,475 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 501 göst.
7 Aralık 2019 Aile kategorisinde ✨Eymenim❤️♥️ (161 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,186 göst.
5 Eylül 2019 Diğer kategorisinde ❤️Asmin Deroş❤️ (4,760 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 758 göst.
23 Şubat 2019 Aile kategorisinde Bernur (58 puan) tarafından soruldu

406,408 soru

12,186,581 cevap

36,692 kullanıcı

...