0 oy
435 göst.
Aile kategorisinde (116 puan) tarafından

36+4 haftalık hamileyim.. ailem yanıbaşımda ama temizlik için hiç tekkifte  bulunmadilar bir kızım var hem ona bakıyorum hem doğum temizliğine girmişim duvarlarım çok kirliydi kendimi yormadan siliyroum bı yamdamda çok korkuyorum bebeğim için.. kızlar benim haftamda olup benim gibi temizlik yapan varmi dua edin benim için lütfen Rabbime dua ederek başlıyorum temizligime rabbimden başka yardım edenim nyok kızlar o benim en büyük yardimcim şükürler olsun Rabbime en çok ona hamdediyroum kimse olmasa yanımda o beni asla yalnız bırakmaz biliyorum ..

17 Cevaplar

0 oy
(122,494 puan) tarafından
30 haftalikken koskoca evin insaat temizligini yaptik allah yardim ediyo rahatca dinlene dinlene yap
(116 puan) tarafından
Biliyromusun canım rabbim bana çok yardım ediyor koskocaman duvarı hem deterjanliyip hem duruladim oturdum dinelnemeye ben ne ara bunu yaptım dedim ve sonra aklıma tabikide kurban oldugumun bana desteği dedim ve birkez daha şükrettim..:(
(122,494 puan) tarafından
⚘⚘⚘⚘⚘⚘
-Reklam-
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Korkma insallah agir kaldirmadan yap kimsesi olmayan yapan cok bisey olmaz Allahin izniyle 
(116 puan) tarafından
Aynen canım Allah'ın izniyle inşallah
0 oy
tarafından

Rabbimize sonsuz şükürler olsun bazen hayırlar ile bazen şeyle sınar bizi. Ama ne olursa olsun her şerde de bir hayrın bizim için gizli olduğunu bilip Allaha sığınmaktan vazgeçmemeliyiz. Ve sende bunu çok güzel yapıyorsun seni tebrik ederim ❤️

Kendimin o dönemini söyleyecek olursam temizlik için annem ve abim yardım etmişlerdi bana doğum temizliğim için. Ama ben 37. Haftaya kadar hem özel sektörde çalışıp hemde delirmişçesine temizlik yapıyordum. Heeeer gün banyoyu dip köşe yıkardım. Çalıştığım halde Rabbim de her zaman yavruma emanetti o yüzden korkma. Dikkat et yeterli 

(116 puan) tarafından
Beni anlatmissin cnm ama.farkimiz senin ailen yardımcı benim eşimden başka kimsem olmayışı yinede şükürler olsun rabbimin desteği üzerimde olsun daha ne isteyeblirimki her türlü şekilde elini uzerimden çekmiyor bunu görüyorum :)
0 oy
(1,457 puan) tarafından
Ben 33 haftadayim agirlasmadan ağir temizliğe basladim bende hergün 1 odayi hallediyorum 2 günlük işim kaldi 
(116 puan) tarafından
Allah yar ve yardımcın olsun bacim
(1,457 puan) tarafından
Teşekkür ederim seninde inşallah canim
0 oy
(1,563 puan) tarafından
Bende ufak ufak yapmıştım canım duvarları silmek için paspas aldım onu taktım Viledayla sildim iki tane birini ilaçlı birini de sadece suyla tertemiz oldu bezle silmekten daha kolay ve yorucu değil Rabbim yardım etsin canım çok deterjan kokusuna maruz kalma ama 
(116 puan) tarafından
Dikkat ediyorum canım sildimse muhakak dinleniyroum alalh yardımcımız olsun inşallah duanı eksik etme nolur
(1,563 puan) tarafından
Tamam canım benim Rabbim yardım etsin
0 oy
(14,489 puan) tarafından
Zaten tam da o haftalarda başlamıştım 37de  merdiven tepelerinde duvar siliyodum ahahahha

Kızım 34 TE geldi. Temizliğe fırsat olmadi
(116 puan) tarafından
:)) ee canin sağolsun bacım
0 oy
tarafından

Doğuma gitmeden 1 gün önce mutfak dolaplarının tepesinde geziyordum annem zor indirmişti beni oradan :D bişey olmadı çok şükür kuzum

(116 puan) tarafından
Ee çok şükür cnm banada dua.et olurmu ben manevi yönden çökmüş bir gebeyim :(
0 oy
(450 puan) tarafından
Son haftalarda zaten doktorlar yer silme ya da temizlik gibi işleri öneriyorlar ya da squat gibi hareketleri tabi bebek doğum pozisyonu almadıysa. Doğumu kolaylaştırır bu tarz hareketler ama kendini çok zorlama 15 dakika iş yapıyorsan yarım saat dinlenerek yap işini. Çok yorulma da Rabbim yardım eder. Ağrın sancın olucak gibi olursa bırak yapma senden ve bebeğinden önemli değil. 
(116 puan) tarafından
Cnm benimki sezeryan 1 Aralık doğum var.. yetistirmeye calsiiyrium bende napayım alalh yardım ediyor muhakak ama dinleniyorum emin ol canısı
0 oy
(3,505 puan) tarafından
Korkma canım dengesiz bı hareket yapma yeter bende senin haftalarında bütün temizliğimi tek başıma yaotim duvarlar pencereler nokta kadar yer bırakmadım gelen kimse yoksa sende kendini yormadan yavaş yavaş yap bı şey olmaz ama keşke biraz daha erken baslasaydin temizliğe Allah kolaylık versin 
(116 puan) tarafından
Cnm ben yaptimda evde birkaç inşaat durumu oldu mevbur üstünden gdiiyroumm içim rahat etmiyor öyle kalınca bide evde çocuk varsa mecbur temiz kalması lazim.. ailem yanıbaşımda ama hiç kimse arayıp demiyor iş yapma biz geliriz daha beter yapmasan diyeo ya kim yapacak bu işleri kirli kirlimi doğuma gideyimm.. düşünce sıfır o yüzden bende Rabbime dayanarak yapıyorum işimi o beni anlıyor görüyor duyuyor haykırışlarımi gözyaşlarımi kaç defa temizlik.yaoarken gözlerim dola dola yapıyorum manevi yönden çok cokmusum cnm duanı eksik etme olurmu
(3,505 puan) tarafından
Kıyamam üzme kendini valla imkanım olsa ben gelir sana yardım ederdim Allah yar ve yardımcın olsun ❤️
(116 puan) tarafından
Senin duan bana uça uça gelir merak etme rabbim gönlüne göre versin seni tanımıyorum ama rabbim sizinle olsun en azından benimle 2 kelam paylaşınız o bile beni rahatlamaya yetti emin olun
(3,505 puan) tarafından
Amin inşallah cümlemize canım benim
0 oy
(7,035 puan) tarafından
Canım Allah'a sığın sadece bende senin gibiydim bide ben üstüne gittim kaynanamın evini temizledim dip köşe yağ çözücü lerle giriştim onunkii bitti bu defa kendi evini yaptım ve 38 haftalik hamileydim gorumcemde taktı koluna çantayı felik felik  gezdi ve üstüne kaynanadan azar ısıtıp evime geldim :) 
(7,035 puan) tarafından
Kendi ailemde onlardan farksız değil ama boşver aman sende yavaş yavaş yap işini bir gün mutfağı yap bir gün yatak odasını felan öyle gergin bir yeri yap
(116 puan) tarafından
Ahh canım boşversene ben şimdi takmiyorum takip bebegmi strese sokmak istemiyorum çünkü kafama takıldıkca ağlıyorum :(( zoruma gidiyor
(7,035 puan) tarafından
Benimde gidiyor ama ne fayda bosvermek en iyisi canları sağ olsun sende fazla yorma kendini de minik kuzucuguda annesi son ayların tehlikeye atma hic yapamıyorsan yapma brk doğumdan sonra yaparsın olmadı
(116 puan) tarafından
Bitti sayılır canım  gerisini eşimle yapacaz
(7,035 puan) tarafından
İyi bari canım sıkma tatliş canını minoşu da sıkma hiç bak ne guzel eşin yardım edecekmiş
0 oy
(906 puan) tarafından
Canım ben 38 haftama kadar hiç rutunimi bozmadım, temizledim sildim supurdum pırıl pirildi heryer dogumada temizliğini hazırlığını yapıp gittim şimdi tekrar hamileyim yani bir coxugumda var ya i başımda biraz daha zor olacak tabi, tek isim temizlik değil ki, yemek oğlumun özel yemekleri onunla oyun oynamam vakit geçirmek lazım düzenli parka götürmem lazım biraz yardım iyi olurdu ama dert etme hiç bir şey olmaz yavaş yavaş kendini aşırı yormadan ve çok stres yapmadan yap 
(116 puan) tarafından
Öyle yapıyorum cnm yapmak zorumdayim çünkü benimde bı evladım var onunalda ilgileniyroum tabiki
0 oy
(423 puan) tarafından
Oooo komple evi temizledim ben. Bel ağrım oldu. dinlenince geçti. Benim de kimsem yok. Dip bucak tek başıma yaptım. Safece ağır bir şey kaldırmamaya çalış. 
(116 puan) tarafından
Çok dikkat ediyorum cnm ona çok şükür
0 oy
tarafından
35 haftalıkken ev taşıdık taşıdığım ev 3+1 baya büyüktü arkadaşlarım yardıma geldiler ama taşıması, yerleştirmesi epey zordu. Eğer çok zorlanıyorsan söyle ailene yardım ederler elbet 
0 oy
(9,841 puan) tarafından
Oğlumda tek başıma yaptım hiçbir sıkıntı olmadı 2. Bebeğimde de muhtemelen tek başına yapicam alt katta bekar görümcem var ama teklif etmem enn fazla oğlumu bir gün anneme bırakır tek başına hallederim alt kata bıraksam yarım geri getirirler
(116 puan) tarafından
Kimseye minnet etme bacım Allah'a dayan o yeter
0 oy
(50,804 puan) tarafından
bende tek yapmistim ama duvar falan silmemistim bide baska cocuk yoktu o zaten seni yorar insallah merhamete gelirlerde en azından kizina bakarlar
(116 puan) tarafından
Artık gerek. Varmi canım kalmış burda  sayılı günler boşver
(50,804 puan) tarafından
dogumda kim kalacak yaninda
(116 puan) tarafından
2,3 gün annem 2,3 gün kaynanam kalacak sonrası eşim
0 oy
(4,139 puan) tarafından
Bende yaptım canım eşim sağolsun camlarımı sildi geri kalanı ben hallettim bişey olmaz Allah'ın izniyle korkma boşver hemde kimseye minnetin olmaz 
(116 puan) tarafından
Olmadı valla eşim sagolsun koltukları yıkamaya verecek perdeleri sokecek ben yikicam o camı silecek etrafi silip suourecez beraber ..Allah ondan razı gelsin ne diyim beni düşünür sagolsun
(4,139 puan) tarafından
Ne güzel işte canım boşver benimkiler dediler gelelim yapalım anneme ben kıyamıyorum kaynanama da gel desem gezip konuşcak gittim temizledim şöyle böyle sevmiyorum öyle şeyler duymayı da en iyisi kendim yaptım

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 195 göst.
1 Mart 2021 Diğer kategorisinde Lovebayb (401 puan) tarafından soruldu

404,102 soru

12,106,207 cevap

36,423 kullanıcı

...