0 oy
228 göst.
Diğer kategorisinde (2,346 puan) tarafından
Sorum  başlıkta

7 Cevaplar

0 oy
(4,889 puan) tarafından
Nasıl yani uykudan uyanıp süt mama vs mi içiyor 
(2,346 puan) tarafından
Evet ya
(4,889 puan) tarafından
Büyümüş baya. Gece uyumadan bi biberon süt içir birkaç tane cicibebe at içine. Gece uyanırsa su içir. Bi iki ağlar sonra alışır
(2,346 puan) tarafından
Tamam canım cok saol
(1 puan) tarafından
Ben uyku öncesi muhallebi, meyve veya şekerli bir şey yedirmenin çocuğa ilave enerji verdiğini ve uyumakta zorlandığını okumuştum. Kendimizi de düşünürsek uyku öncesi yenen bir tatlı hem mide ekiştir hem de uykumuzu kaçırır, o yüzden çok mantıklı gelmişti bana. Tabi yine de bu şekilde verim alan anneler varsa ve yöntemlerini doğru buluyorlarsa saygı duyuyorum.
-Reklam-
0 oy
(12,968 puan) tarafından
Gece uyumadan karnını güzelce doyur. Uyandığında su ver sadece. Bilmiyorum ben nasıl kestim onu da farkında değilmişim 
(2,346 puan) tarafından
Peki teşekürler ettim
0 oy
(119,229 puan) tarafından
1 portakal veya 2 mandelinayi sık suyuna biskuvi isla yedir uyut acikmaz gece veya muhallebi falan 
(2,346 puan) tarafından
Ama yemezkş ya
(119,229 puan) tarafından
ee ne yerki
(2,346 puan) tarafından
Çorbayı cok sever mesela
0 oy
(16,490 puan) tarafından
Uyumadan önce karnını doyusan.belki.kalkmaz artık.cnm
(2,346 puan) tarafından
Aslında iyide doyuyor
0 oy
(3,849 puan) tarafından
gece  uyumadan 1 saat once falan yedir , gece uyaninca su disinsa bir sey verne , gece beslenmesi dislere cok cok zararli
(2,346 puan) tarafından
Deneyim bgun bakalım
0 oy
(4,853 puan) tarafından
Biberon kullanıyormusun 
(2,346 puan) tarafından
Evet kullanıyorum
(4,853 puan) tarafından
Biberonu kes canm artık bardakla ver veya alıştırma bardağıyla
Devam sutu içiyorsa onu değiştir normal süt ver kendisi istemeye istemeye kalkmaz artik degisik gelince
0 oy
(1 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benim oğlum 11 aylık. 4 gündür gece beslenmesini kesmeye çalışıyorum. Sanırım işler fena gitmiyor çok şükür. Emzik hiç kullanmadı bu sebeple ben şöyle bir yol izledim.

Öncelikle odasını ayırdım (10 aylıkken). Çünkü gece muhakkak bizim sesimize uyanıyordu. 3 kere kalkacaksa 5-6 kez uyandığını farkettim. 

Suyu biberonla değil pipetli suluk ile içmeye alıştırdım.

Akşam uyku saatinden bir saat öne salonda emzirdim. Sonra odasında biraz oyun oynadık. Biberona mamasını yaptım yine odasında mamasını verirken bezini değiştirdim ve pijamalarını giydirdim. İyice uykusu geldiğinde gece lambasını açtım (siz bebeğinize göre ışık durumunu ayarlayın, bazı bebek karanlıkta sakinleşiyor bazısı ise loş ışıkta kendini güvende hissediyor) Ayağımda salladım, salla-dur yöntemi ile uykuya daldı (kritik nokta şu; gözü kapandığı anda pış pış a devam ettim ama sallamayı durdurdum, eğer hareket eder ya da ağlarsa yine hafif hafif salladım sakinleyince yine hemen durdum). 5 dk ayağımda kaldıktan sonra yatağına koyup odayı zifiri karanlık yaptım. Normalde 40. dk uyanırdı ama ilk uykusunu 2.5 saat uyudu. Uyandığında ağladı, hemen gittim kucağıma aldım, pış pış yaptım, su verdim. Meme falan dedi ama ben ısrarla pış pış yaptım kucağımda sonra kendini uykuya teslim etti. Sonra 3 saat sonra uyandı, yine aynı yöntemi uyguladım. Sabah 05:18 de uyandı ama bu sefer çok ağladı ve asla sakinleşmedi, odadan çıkardım salona götürdüm bu sefer uykusu açıldı. Ben de orada emzirdim, baktım gözleri kayıyor "hayır annecim uyurken meme yok" dedim hafifçe gıdıkladım, uyanık kalmasını sağladım. İyice emdikten sonra ayağıma aldım, iki salladım hemen uyudu, odasına yatağına götürdüm (sabah 06:10da). Sonra sabah 08:00 de uyandı. 2. gecemiz de aynı şekilde geçti. 3. gece geniz akıntısı olduğu için ilk uyuduktan 40 dk sonra uyandı, burnunu temizledim ilaç verdim. Ve ilk kez 6.5 saat uyudu. Uyandığında çok meme istedi yine salonda uyanıkken emzirip ayağımda uyutup yatağına getirdim. Sabah uyandı sonra. Dün gece uyuttum ve tam 7.5 saat sonra uyandı :) (Allah'a şükürler olsun) Yine meme diye çok ağladı, uyanıkken emzirip öyle uyuttum. Bezi sızdırdığı için sabah huzursuz uyandı, o zaman da hemen emzirdim.

Bu gece eğer yine böyle uzun uyursa sabah 04:00 e alarm kurup uyku öğünü yapıp bezini değiştireceğim. Eğer o şekilde uykusu bölünmeden sabaha kadar uyursa açlıktan 05:00 sularında uyanmış olduğundan emin olmuş olacağım. Ancak buna rağmen yine 05:00 gibi uyanır meme isterse bu alışkanlık demek o zaman uyumaması pahasına direneğim.

Ben çok yazı okudum, uyku eğitimi bile satın aldım ama başarılı olamadım. Atak dönemiydi, dişi çıktı, hastalandı derken bu günlere kadar geldim. Ancak uykusuzluk ve sorumluluklar beni mutsuz bir anne yapmıştı. Hayattan keyif alamıyor, yaptığım hiçbir şeyden mutlu olmuyordum. Gece sabaha kadar kırk pozisyonda bebeğe meme ver, sabah işe gel, akşam eve git yemek çamaşır ütü sonra da kendine ve eşine hiç zaman ayıramadan çocukla beraber yatağa gir derken çok mutsuz hissediyordum. Belki benim gibi olan başka annelere birazcık katkım olur diye herşeyi bu kadar detaylı bir şekilde yazmak istedim.

Bu gece bizim 5. gecemiz olacak. Size tavsiyem, uyumadan önce bebeğinizle kaliteli vakit geçirin, ekranı kapatın son 1 saat ve sadece onunla ilgilenin. Uyku öncesi rutininizi uygulayın ve emzirmek dışındaki herhangi bir destekle uykuya geçmesini sağlayın. Benim tecrübelerime dayanarak söylüyorum; hiçbir destek memeden daha zor bırakılmıyor. O yüzden gece memeyi bırakana kadar diğer desteklerden faydalanın. 

Dilerim benim yaşadıklarım başka annelere yardımcı olur ve kolik bebek sahibi olanlar bir an önce uykuya kavuşurlar. 

Sevgilerimle,

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 184 göst.
0 oy
6 cevap 197 göst.
8 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Genc_anne (2,838 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 172 göst.
0 oy
5 cevap 179 göst.
5 Ekim 2022 Aile kategorisinde Birkoalaannesi (496 puan) tarafından soruldu

379,076 soru

11,346,933 cevap

34,813 kullanıcı

...