+1 oy
1,290 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,134 puan) tarafından
Kızlar bana güç verin tir tir titriyorum oğlum daha anaokulu ama öğretmen beni çıldırtacak. Aynı öğretmen 2. Sene geçen sene çocukla ilgilenmiyormusunuz sevmiyormusunuz ben böyle hissediyorum ben boyle düşünüyorum. Kendi hisleri tahminleri ile alakası olmayan bi yaşantımız var davet ettim geldi gördü çok şaşırdı ama yine bi kurtulamadım 'ben böyle hissediyorum huyundan' büyük ihtimal ben ilgiliyim gibi gösterip çocukla alakadar oluyorum diye kuruyor kafasında ama yok oğlum kaç kez dayak yedi arkadaşlarından öğretmene söyle dedim ilgilenmiyor anne uyarmıyor bile dedi. Kardeşi oldu şimdi bilgisi var aradı bugün okula gelin sizinle görüşmem gerek ben biseyler hissediyorum yüzyüze konuşalım dedi aşırı gerildim kaçtı tadım tuzum kim bilir neler dicek. 5 yaşında ve şimdiye kadar tüm ilgi alakamiz oğlumuzda gitmediği kurs gezme yeri kalmadı oyun odası ders etkinlik bölümü var ve sürekli oğlumuzla ilgileniyorum çok zoruma gidiyor ya

27 Cevaplar

+2 oy
(5,126 puan) tarafından

En İyi Cevap

Geçen gün bu annenin yazısını okudum sen de oku

image

(4,700 puan) tarafından
Cok dogru
(5,126 puan) tarafından
Allah çocuklarımızı korusun
-Reklam-
+4 oy
tarafından
Bence öğretmene patlama zamanın gelmiş ve gerekirse müdürle görüş . Onun hissetmeseiyle olmuyor bu işler 
(2,134 puan) tarafından
Ya maddi manevi benim dünyam oğlumken aradı ilgilenmiyormusunuz yıkıldım resmen. Utangaç geç açılıyor ama arkadaşları var oyun oynuyor ödev etkinlik eksiksiz yapıyor daha napsın bu cocuk
tarafından
Sesini çıkart hocam ne bekliyorsunuz siz kafanız da ne kuruyorsunuz bir değil iki değil geldiniz gördünüz sizi inandirmak zorunda değilim müdür beye de cikicam gerekirse sinifini değiştirecem dr
(2,134 puan) tarafından
Bu kez yumuşak davranmicam kendi ilgisizliğini de belirticem
tarafından
Kesinlikle davranma bir daha sana böyle konuşmaya yüzü olmasın
+1 oy
(1,584 puan) tarafından
Bence sizde ona benimde sizinle ilgili müdürle görüşmem gerektiğini hissediyorum de 
(2,134 puan) tarafından
Okadar utangaç biriyim ki sadece ona ispatlamaya çalışıyorum bu kez o beni ezik görüyor kendimi toparlayıp özgüvenle gitmem gerek
+1 oy
(5,310 puan) tarafından
Valla canim bu devirde birine azcik boynunu bukmeye alttan almaya gor hemen tepene biniyorlar 

Sende onu onun sozleri ile vur 

Cocugum kac kere eve aglayarak geldi arkadaslariyla kavga etmis dayak yiyerek geldi de ben hissetmiyorum direk görüyorum ilgisiz bir ogretmensiniz sizinle alakali mudur beyle gorusmem gerek de bak bakalim bir daha hissedebiliyor mu
(425 puan) tarafından
Hahahajajaja
(2,134 puan) tarafından
Hahahaha keşke bu dediklerinin yarısını desem yeter susar daha aramaz. Ama bende onu öyle suçlayarak konuşacam evde hiç böyle değil sizden korktuğu için mi böyle davranıyor acaba dicem
tarafından
İşte bu
(5,310 puan) tarafından
Valla canim altta kalirdan biner ustune madem oyle sende onu sucla canim bakalim noluyo
+1 oy
(1,363 puan) tarafından
Benzer durumlari yaşadik. Şoyle ki oglumu buyuturken o benim cocugum nasilsa deyip, benim kuralima gore buyutmedim. Giyecegi kiyafeti, konusacagi arkadasini, paylasacagi oyuncagi hep kendi tercihine biraktim, hani baskiyla zorla birsey yapmadim falan. Bizim kendi isimiz, evde ekmek kalmasa eşimi ararim getirir, sokaga cikariz surdayiz deyip gelip bizi alirdi. Daha 3-4 yaşlarindaydi, parkta oglum dedi ki benim babam yok. Halbuki adam sabah evimizden ise gitti. Bazen gec geliyo isten dolayi ama dedigim gibi de gel dedigimizde hep yanimizdaydi. Mesela gecen yil yaşi 6 idi. Kendisi peynir yemiyo kadinin biri sordu kahvaltida peynir yiyomusunuz diye. Benimki ne dese begenirsin??? Babam eve peynir alirsa yerim... yerin dibine girdim ki bizim evimizde en az 4 cesit peynir olur. Halimiz vaktimiz cok sukur aşiri yerinde... ama cocugun kurdugu cumleye bak. Simdi 1. Sinif oldu. Koleje verdik, hadi egitimi, ilgisi alakasi duzgun olsun diye. Eylulden beri her allahin gunu okula gitmemek icin direniyo. Yemekle arasi yok, hep bilerek öğürur yemeyecegi zaman höoöyykkk yapar kusar falan, okulda da 3 ogün yemek veriyorlar... Simdi okulda ogretmenden temizlik gorevlisine herkese ben cok hastayim diye geziyomuş okulda :) demicekler mi annesi babasi yokmu bu cocugun ne kadar ilgisizler alakasizlar :)  ama yasantimizida bir gorsen onu ihmal etmeyi kenara birak hersey onun icin zaten. Yanii simdi bunlari niye yazdim,,, cocuk evde farkli okulda farkli olabiliyor... o an kendini kurtarmak icin kimbilir neler soyluyolar, herseyi yapmissindir da  1 kez sesini yukseltmissindir belki ogretmenine farkli anlatiyodur... mesela gecen gun boyle yanaklarini sıkıştira sıkıştira sevdim sirtini falan mincikladim oyun oynuyoruz, dedi ki seni ogretmenime syloylucem. Neden oglum dedim dedi beni dovdun... oyle sevdim diye oyle dusunmus...
(2,134 puan) tarafından
Evet çok haklısınız ben basta bu ihtimal üzerinde çok çok durdum ama oğlumla birebir sohbeti  konuşması olmuyor onu izliyor mesela yorumluyor hergün farklı giydiririm şükür durumum iyi ama pandemi de var ya hani evde küçük bebek de var okulda yerlerde oturup kalkıyor kirleniyor diye sen çok titizsin bence bi yardım al bukadar temizlik titizlik sana zarar verir inan günlerce evimi süpürmedigim yatağımi öğleden önce toplamadigim oluyor bunuda nereden çıkarttı 1 kez evime yemeğe geldi ee haliyle öğretmen gelcek diye evim temizlendi yemekler yapıldı beni temizlik hastası etti ya :)
(1,363 puan) tarafından
Oyle tahminlerde bulunmasina birsey diyemem. Bak kendi evladimizi taniyamiyoruz bazen, degil ki bir kez eve gitmekle, yada gordugun baska seylee insana teshis koymak bana saçma geliyor. Ayrica ne olursa olsun onun hatta kimsenin karismaya hakki yok.  Cocugun, dedigim gibi anlattigim gibi seyler oluyo olabilir belki ogretmeni de ordan yola cikarak birseyler demistir. Konus bakalim insallah cozersiniz.
0 oy
tarafından
Öğretmeni niye değiştirmiyorsun maden bu kadar sorunlu al baska sınıfa ver keyfi yapmayacaksın sonuçta gerekçelerin var 
(2,134 puan) tarafından
Inan ödüm kopuyor onunla karşılaşacaz beni arıcak diye bi öğretmen bukadar arar msj atar mı sürekli iletişim halinde olmak istiyor ee bizimle ilgilenecegine çocukla ilgilen madem
tarafından
Müdürle görüştünmü bu konuyu
(4,091 puan) tarafından
Bi öğretmen için veliyle muhatap olmak öğrenciyle muhatap olmaktan daha zor ve sıkıntılıdır bu kadar arıyor iletişin kurmak istiyorsa ilgileniyordur mutlaka çözemediği problemler vardır sen direkt problemin ne olduğunu sor çocuğun kaçıncı sınıf bilmiyorum ama ben 4. sınıf olup sanki lise öğrencisi gibi hareket eden bu yüzden okulu değiştirilen çocuk biliyorum çocuklar tv ve telefondan çok etkilenip evdeki gibi davranmıyor rol yapabiliyor sen öğretmene ters gelen hangi davranışları olduğunu sor ve gerekirse okulun rehber öğretmeniyle görüş eğer rehber öğretmen herhangi bi problem görmediyse o zaman yine öğretmeniyle bu durumu paylaşıp sert çıkabilirsin
(2,134 puan) tarafından
Çok güzel anlatmışsın arkadaşım. Oyun kuramıyor arkadaşlık kuramıyor dedi önceki sene 3 yaş bitmemişti daha evde şiddet mi görüyor dedi elini ağzına katiyor tırnak yer gibi ilgilenmiyor babası ondan mı yapıyor diye aradı bende rehberlik öğretmenini alıp bize gelin dedim yemeğe geldiler rehberlik öğretmeni bırakın sorun görmeyi bayıldı kadın bana. Şimdi resim cizin demiş beni öğretmenler günü ya öğretmenini kardeşini çizmiş kalp falan hemen aradı ses tonu bozuk bi şekilde sizinle goŕusmem gerek dedi. Büyük ihtimal kardeşini kıskanıyor kardeşle ilgilenip onu bosluyormusunz dicek hissettim ama asla öyle bisey yok bebeğim çok akıllı emip uyuyor babaanne bizimle o bakıyor ben oğlumla ilgilenip eglendiriyorum. Şehrimizdeki müze eğlence gezilecek heryeri gezdirip bir çok kurslara katıldı anaokulu bu çocuk daha ama beklentisi çok fazla
(4,091 puan) tarafından
Canım zaten sorun sende değildir lütfen beni yanlış anlama ama veliye çocukla ilgili bi şey dediğimizde direkt sanki anne babanın karakterine demişiz gibi algılanıyor ne kadar bilgi sahibi olırsak olalım ne kadar ayrıntılı davranırsak davranalım çocuk yetiştirirken mutlaka kaçırdığımız şeyler oluyor öğretmende olsan doktorda olsan ev hanımı da olsan fark etmiyor bu durum çünkü çocukları etkileyen çok şey var eskisi gibi değil artık hele bu tv telefon anne babadan daha etkili desem yanlış söylemiş olmam
0 oy
(7,035 puan) tarafından
Delimidir nedir Allah aşkına gitme boşver ne diye gidip canını sıkma Sina izin verveksin herkes hisleri ile hareket etseydi ohooo 
(2,134 puan) tarafından
Geçen kez çok iyi niyetle beni yönlendirmesine izin verdim vardır bi bildiği diye sonra rehberlik öğretmeni 'psikolog' ile bana yemeğe geldi psikolog bayıldı bana evime düzenime karakterime ama baktim yok yani yanlış dedikleri bi insan evladıyla niye ilgilenmesin
(7,035 puan) tarafından
Valahi canim imkanın varsa okulunu değiştir çocuğunda pisjolojisini bozar bu annemler seni fişliyor felan der aman Allah korusun
(2,134 puan) tarafından
Malesef yakın tek okul bu başka çarem yok
(7,035 puan) tarafından
O zmn önce öğretmen hanımi iyi bir fircalayacaksin sonra müdüre çıkıp bir güzel yaptiklarini diceksin gerekirse milli eğitime şikayet edeceksin
0 oy
(4,397 puan) tarafından
Öğretmenle açık açık konus sende hamile halimle beni üzmeye ne hakkınız var de geldiniz gördünüz yaşantımızı bunu Bi tek bana mı yapıyorsunuz de gerekli görüyorsanız ben çocugumu pedegoğa da götürürüm ama siz olur olmadık şeyler düşünüp bunu çocuguma da bana da yansıtıp psikolojimizi bozuyorsunuz de valla kimisi ilgisiz olur çocuğa senin öğretmen de fazladan ilgili yazıyor galiba 
(2,134 puan) tarafından
Arayıp duruyor hergün ben oğlumu okula götürüp getiriyorum sizi neden göremiyorum diyor okula gelmiyorsunuz. Psikolog görüştü evimize bile geldi bayıldı psikolog bize kardeşi doğdu şimdi kesin kıskanıyor ilgilenmiyorsunuz dicek ama bebeğim çok akıllı yine sadece oğlumla ilgileniyoruz
(4,397 puan) tarafından
Sen kendini kanıtlamak zorunda değilsin canım bırak anlatsın söylesin sen de gereken cevapları ver böyle yapmaya devam ederseniz müdüre gideceğim sınıfını değişmek zorunda kalacağım arkadasları ile olan bildiği ortamdan olacak çocugum bu da onun duygularını sarsacak böyle daha mı iyi olacak de
0 oy
(4,877 puan) tarafından
Benim oğlum da sıkıntı yokta sanırım sende bir problem var de :)) 
(2,134 puan) tarafından
Cidde  çevremde 'ailem' hep üni mezunu meslek sahibi insanlar ve sürekli övgü alırım 5 yaşında ama yakın illere bile gezmeye götürürüm müzeye götürdüm en son yüzme başkent futbol yani ben daha napayım
(4,877 puan) tarafından
En güzeli hiç uğraşma çık müdüre sınıfını değiştir öğretmenden de şikâyetçi ol
 Sınıfta Allah bilir cocuk ne yaşıyor
(2,134 puan) tarafından
Bi gidim bakayım ne sıkıntı varmış konuşmak istediği söylesin bakım sıkıntısını evde böyle olmayıp okulda böyleyse sıkıntı okuldadır onu çözelim ozaman hocam dicem
0 oy
(13,552 puan) tarafından
Ben bugün sizinle görüşmeye değil sizinle ilgili müdürle görüşmeye geldim diyeceksin gidip haddinizi aşıyorsunuz diye uyaracaksın canım. 
0 oy
(519 puan) tarafından
Neden öğretmenin sana bu kadar yüklenmesine izin veriyorsun hemde elinde bir delili yokken evine dahi çagırmışken  ben senin yerinde olsam asıl ben sizi şikayet edeceğim çocuğum baska çocuklardan  her gün dayak yiyor siz hiç ilgilenmiyorsunuz.  Öğretmen olarak görevinizi yerine getirmiyrosunuz ben çocuğumu buraya dayak yesin diye göndermiyorum , ilk isim çocuğumun sınıfını değiştirmek olacak derim.
(2,134 puan) tarafından
Belirttim ben başka öğretmen istiyordum oğlum sizi seviyor istiyor diye kırmadım oğlumu. Güya  nasıl mükemmel bi öğretmen bizimle çocukla çok ilgili dememi bekliyor ama ben bunun cevabını oğluma günün nasıl geçti derken verdiği cevaplardan alıyorum. Oğlum cidden zeki bi çocuk ama utangaç kalk şarkı söyle desen yapamaz ee bende yapamıyorum işte konusuyor kadın utanıyorum cvp vermeye versem sert bi şekilde susacak kurtulcam
(519 puan) tarafından
Bence hiç de utanma ver cevabını
0 oy
tarafından
Ay bence kendi ilgilenmiyor okulda çocuğun başıma bişey gelince de sana böyle deyip suçunu bastırmaya çalışıyor direk müdürle konuş
(2,134 puan) tarafından
Eşim duysa kıyametleri kopartır ben sakin kalıyorum cazgirlik yapsam aa ben haklıyım dicek çocuğa kötü davraniyorsunuz
0 oy
tarafından
Sessiz kalıyorsan onun karşısında o da baskıcı tavır sergiliyordur. Kendine güven bi,kelimelerin tane tane çıksın ağzından,sen baskıcı ol, ol ki öğretmen karşında atıp tutamasın. Hisseduyorumla şununla bununla olacak şey mi,ben de neler hissediyorum ama gerçek tamamen farklı yani. O seni bastırmasın sakın izin verme buna. Hepimiz insanız,neyin ne olduğunu biliyoruz kimsenin hisleriyle hareket edecek kadar akılsız fikirsiz değiliz çok şükür. İnşallah sorun hallolur canım 
(2,134 puan) tarafından
Inanın dediklerinin hiç biri normal değil ben çok ilgiliyim modunda ama beni soğuttu bıktırdı okuldan arıcak diye ödüm kopuyor
tarafından
Oğlumun sorunlarıyla ilgileneceksen ara beni bunun dışında hislerini anlatmak için arama de. Ay ben mi çok açık sözlüyüm acaba :D kız valla hiç içimde tutamam,annem keşke senin gibi olsam der :D annem de sen gibi çekinir utanır,bide bişey olduğu zaman gece düşünür şunu söyleseydim falan diye:D o an aklına gelmez çünkü :))) hoş,gelse de söylemez tutar içinde.
(2,134 puan) tarafından
Hah işte ben senin annenim her açıdan ne dicem nasıl dicem kuruyorum kafamda. Büyük ihtimal üzülür kırılır diye çok açık konusamicam yine ama net olmalıyım ki aranmak istemiyorum birdaha
tarafından
Yeni yeni veriyor milletin ağzının payını, kız ne güzel biseymis bu diyo :D :D :D
0 oy
tarafından

Canim belki oglun evde veya kendince hissettiklerini anlatıyor olabilir mi. Gorumcemin oğluna oyle idi. Evde babası ile ilgili kendince gördüğü şeyleri öğretmenine anlatıyor du öğretmenden onlari çağırıp 2 3 kere konuştu evlerine geldi en son psikolojik destek aldı çocuktan kaynaklı olduğunu anladılar.  Babasının kahvaltıda Nutella bitirmesine bile takip dert etmiş babam kendisine aliyor bana almıyor diye anlatmis:(  oynasın oyle insanlar degiller. 

Öğretmen sizinle konuştuğunda sorun oğlumda ne gibi değişikler var ev ile ne anlatıyor diye. 

(2,134 puan) tarafından
Sordum benim gözlemlerim dedi mesela kendi başına oyun kuramıyor arkadaş edinemiyor veya arada tırnak yiyor elini ağzına katiyor bu baba sevgisizliginden evde şiddet görüyor çocuk demek dedi ne kadar yok desemde anlamadı eve davet ettim en son
tarafından
Eğer oglunuz biesey dedi ise çocuk şiddet görmesin diye gözlem diyorlar. Gorumcede oyle idi psikolok  yardımı ile oğlunun anlattığı öğrenmişti annesi. Okulda okul rehber öğretmeni var ise ondan yardım alın birde..oğlunuz sınıf ve öğretmenini seviyorsa öğretmenden sorun görmüyorum canim . Bu durum.benzerini ailede yaşayan olduğu için.  
Hakkınızda hayırlısı olsun.
0 oy
(2,136 puan) tarafından
Neden ilgilenmediginizi düşünüyor ki canım? Yani bir sorunu yok çocuğunun okuduğum kadarıyla. Benim kızımında konuşma problemi var biraz ve okulun başlarında arkadaşlarıyla iletişim kurmuyordu. Öğretmenine sorduğumda biraz daha gözlemleyip size bilgi vereceğim demişti. Yani hemen bizi suçlamadı çocukla ilgilenmiyorsunuz vs. diye. İki ay sonra görüştü bizimle yani iyice gözlemledikten sonra. Tavsiyeler verdi. Sınıfını değiştirin bence. 
(2,134 puan) tarafından
Ya geven sene arkadaşlık kuramıyordu şimdi kuruyor oyun kuramıyordu oynayamiyordu evde çocuğa şiddet mi var baba mi ilgilenmiyor gibi bi sürü destan yazdı ve ben kendimi ispatlamak zorunda kaldim
(2,136 puan) tarafından
Benim kızımda öyleydi canım çok şükür iyi bir öğretmene denk geldik. Hiç bizi suçlamadan beraber oyun oynayın, kitap okuyun, bol bol dışarı parka çıkarın diye tavsiyeler verdi. Dediğim gibi sınıf değiştirme şansınız varsa değiştirin. Sen alttan alıp kendini ispatlamaya çalıştıkça üstüne geliyor belli ki.
0 oy
(7,879 puan) tarafından
Neden kendini böyle ezdiriyorsun ki ? Seni bu denli yıpratmaya ne hakkı var ? O kim ki ben anlamadım sen ben gibi bir insan ve ona anneliğini ispatlamak zorunda değilsin aksine para alan kişi kendi öğretmenligini ispatlasın ne demek dayak yerken öğrenmen müdahale etmiyor? Ben olsam çoktan müdüre giderdim.
0 oy
(3,418 puan) tarafından
O öğretmeni gerekli yerlere şikayet et ben hayatımda böle öğretmen duymadım belliki kendinin bir takım sorunlari var onuda cicuklar üzerinde kurgu yaparak kendini kurtarmaya çalışıyor ne kendinizi ne evladınızi onun eline bırakmayın onun başına yıkın okulu o nasıl öğretmen öle 
(2,134 puan) tarafından
Ya mesela oğlum utangaç arkadaş edinemiyordu geçen sene aradı babası oynamıyor evde kavga ortamı mi var çocuğa şiddet uygulayan biri mi var bu çocuk niye böyle. Tamam da bazı şeyler genetik bende utangaçım yüzüne konuşamam bile ne dicem diye geceden düşünmem gerek
(3,418 puan) tarafından
Valla konu evladınsa utanmayı bir kenara koycaksin gideceksin ağzına geleni patır patır soyluyceksin sende ona sor sizin evde mutsuz bir ortsmmi var bu kadar gereksiz düşünceleri benim mutlu yuvammis gibi bahsediyorsun de müdüre git derhal siksyet et kendi evindeki sorunları bizim sirunumuz gibi sürekli beni çağırıyor de
0 oy
tarafından
Benim kızımda 28 ağustosta 5 yaşına bastı anaokuluna gidiyor ilk hafta öğretmene sordum durumu nasıl diye narin çok hareketi yerinde durmuyor dedi o an yıkıldim resmen sonra doğum yaptım gidip gelemiyordum okula geçen gün gittim bastakine göre çok iyi dedi ama yinede içine kapanık dedi halbuki evde hiç öyle değil 

Birazda bana çekmiş galiba utangaç biriyim ama öğretmenimiz çok iyi çok ilgili
(2,134 puan) tarafından
Aynı benim çocuğum da öyle
tarafından
Bide sınıf arkadaşları ondan büyük ve hepsi önceden kreşe gitmiş çocuklar benim kızım ilk defa ana okuluna gidiyor
0 oy
(139,141 puan) tarafından
oyle hislerle olmuyo
0 oy
tarafından
Sonucu ne konuştuğunuzu merak ediyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 287 göst.
8 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Ysmnalparsln (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.