Benzer durumlari yaşadik. Şoyle ki oglumu buyuturken o benim cocugum nasilsa deyip, benim kuralima gore buyutmedim. Giyecegi kiyafeti, konusacagi arkadasini, paylasacagi oyuncagi hep kendi tercihine biraktim, hani baskiyla zorla birsey yapmadim falan. Bizim kendi isimiz, evde ekmek kalmasa eşimi ararim getirir, sokaga cikariz surdayiz deyip gelip bizi alirdi. Daha 3-4 yaşlarindaydi, parkta oglum dedi ki benim babam yok. Halbuki adam sabah evimizden ise gitti. Bazen gec geliyo isten dolayi ama dedigim gibi de gel dedigimizde hep yanimizdaydi. Mesela gecen yil yaşi 6 idi. Kendisi peynir yemiyo kadinin biri sordu kahvaltida peynir yiyomusunuz diye. Benimki ne dese begenirsin??? Babam eve peynir alirsa yerim... yerin dibine girdim ki bizim evimizde en az 4 cesit peynir olur. Halimiz vaktimiz cok sukur aşiri yerinde... ama cocugun kurdugu cumleye bak. Simdi 1. Sinif oldu. Koleje verdik, hadi egitimi, ilgisi alakasi duzgun olsun diye. Eylulden beri her allahin gunu okula gitmemek icin direniyo. Yemekle arasi yok, hep bilerek öğürur yemeyecegi zaman höoöyykkk yapar kusar falan, okulda da 3 ogün yemek veriyorlar... Simdi okulda ogretmenden temizlik gorevlisine herkese ben cok hastayim diye geziyomuş okulda :) demicekler mi annesi babasi yokmu bu cocugun ne kadar ilgisizler alakasizlar :) ama yasantimizida bir gorsen onu ihmal etmeyi kenara birak hersey onun icin zaten. Yanii simdi bunlari niye yazdim,,, cocuk evde farkli okulda farkli olabiliyor... o an kendini kurtarmak icin kimbilir neler soyluyolar, herseyi yapmissindir da 1 kez sesini yukseltmissindir belki ogretmenine farkli anlatiyodur... mesela gecen gun boyle yanaklarini sıkıştira sıkıştira sevdim sirtini falan mincikladim oyun oynuyoruz, dedi ki seni ogretmenime syloylucem. Neden oglum dedim dedi beni dovdun... oyle sevdim diye oyle dusunmus...