+1 oy
141 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (588 puan) tarafından
Burada eşler arası sözlü-fiili şiddet, aldatma, cimrilik çocukla ilgilenmeme anne babaya eşini ezdirme vs postlar okuyunca gerçekten üzülüyorum. Kaynana etli görümce postlarına girmiyorum bile. Yorumlara bakıyorum üzüntüm 2 kat artıyor. Daha kötüsünü yaşamış, ya da artık duyarsızlaşmış yaşananlara tepkisiz kalan kadınlar görüyorum. Müstehcen videolar izleyen beylere izlesin ihtiyacı onunda diyen kadınlar görüyorum.. eşlerinin başka kadınların vücutlarını izlemesine saygı duyan kadınlardan bahsediyorum.. Normal bir durum mu sizce ? Gelin biraz da evliliği yıkmak üzerine değil de yıkılmaya meyilli olan evlilikleri toparlamak üzerine yorumlar yapalım ? Video kitap önerileri sunalım.. Rahatlayabileceğimiz islâmî sohbet ortamları önerelim.. Evlilikte kriz anların da sizler hangi güzel davranışları sergiliyorsunuz ? Eşiniz ailesi ve eşinize karşı sinirlendiğiniz an seviyeli bir şekil de nasıl davranıyorsunuz ? 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Her ailede olduğu gibi bizim ailede de mutlaka kavgalar tartışmalar çıkıyor. Tartışmanın kriz anını susarak önlüyorum. Yoksa daha da büyüyor Allah muhafaza. Eşime mümkün mertebe çirkeflik yapmayarak huzurumu koruyorum çünkü onun hakkı bu. İslamda kocanın hakları bellidir, haram birşey emretmediği müddetçe itaat etmek, serkeşlik yapmamak. Buna riayet etmeye çalışıyorum. Buna karşılık ta eşim bu çabalarımı görüp tartışma anında bana merhamet ediyor, alttan alıyor, küsmüyor sövmüyor saymıyor. Allah ondan razı olsun amin. Müstehcen görüntülere gelince de kadının ve erkeğin üzerine farz olan bakışlarını haramdan indirmesidir. İlk bakış yanlışlıkla olabilir ama ikinci bakış haramdır göz zinasıdır. Bu görüntülere girmek yanlışlıkla pek mümküb değil o yüzden bunları izleyen eşlere haram boyutunu göz zinası boyutunu anlatmak gerekir yakıp yıkmak yerine. Eğer eş kendisini islama nisbet ediyorsa kayıtsız kalmayacaktır.
(588 puan) tarafından
Allah muhabbetinizi daim kılsın inşaAllah  çok güzel söymişsiniz. Kişi kendine yakışan davranışı sergilerde Allah yardım eder mutlaka :) küsen biridir ama küsmez. Söven biridir ama sövmez.  Herşeyin başı Allah sevgisi ve korkusu aslında.
-Reklam-
0 oy
(3,550 puan) tarafından

Allahima binlerce kez şükürler olsun eşimle tanıştığımız günden bu güne daha bir kavgamız olmadi. Anlaşmazlıklar olduğunda kahvemizi çayımızı alıp sakince konuşup çözüm aradık hep. Hiç yıkmaya çalışmadık kırmadık. Çünkü ben ona o da bana saygı duyuyoruz. O benim aileme ben onun ailesine saygısızlık etmeyiz. Kayinvalidem melek değildir ama ben kötü görmemek için uğraşırım hep. Ufak sorunları kafama taksaydim içimi vesveseyle doldursaydim şimdi çok başka bi hayatım olurdu hiç istemedim böyle bir şeyi. Mizacımiz böyle demek ki. Kötü pis videolar izleme konusunda ise imanı zayıflık olduğunu düşünüyorum. Bir ihtiyaç veya saygı duyulacak bir şey asla değil. Her şey tek taraflı da değil. Kadın anlayışlı sevgili saygılı olsa  bile yetmez erkeğin de hanımına aynı şekilde yaklaşması gerekir ki huzursuzluk çıkmasın. Her sıkıntının çözümü imanı arttırmak bence. Allah korkusu olan insan eşinin ailesini de sever, eşine saygı da duyar, eşinden başkasına da bakmaz bence. İslam'da huzur vardır <3

(588 puan) tarafından
Allah muhabbetinizi daim kılsın inşaAllah. Eşini ve Ailesini kötü görmemek için çabalamak evlilikte nefsin en çok zoruna giden şeydir. Ama başarabilmenin lezzeti çok güzel. Kadınlarımız evlerini bırakmış bir halde şuan.. TV programları altın günleri ve gösterişli yaşam ele almış kadınlarımızı adeta.. Erkeklerden yana çok şikayet ediyoruz. Oysa erkeği büyüten de kadın.. Evladın üzerinde anne de baba da tesirlidir ama Anne çok daha tesirlidir
(3,550 puan) tarafından
Cok doğru yazmışsın. Hoş görmek, saygı duymak, yeri gelince alttan almak bunlar yapılması zor olan şeyler. Hata bulmak yakıp yıkmak ise en kolayı. Allah herkesin yuvasına hayırlı geçim hoş sohbet versin inşallah

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 458 göst.
9 Kasım 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lelsie baya (702 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 186 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Ozge6561 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 181 göst.
5 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Selcanttt (2,363 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 141 göst.

412,831 soru

12,429,257 cevap

45,606 kullanıcı

Kategoriler

...