0 oy
158 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Benimki çok yumuşak ve sulu oluyor neyi yanlış yapıyorum bilemedim

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben 1 litrelik cam kavanozlara yapıyorum sert oluyor elinle kavanozu tut 7 ye kadar say 7 de elin yanmaya başlayacak ne çok sıcak ne çok soğuk mayala sonra üstüne havlu kağıt koyup kapağını kapat ben bu şekilde yapıyorum dolaba koyacağım zaman havlu kağıdı aliyorum
-Reklam-
0 oy
(3,148 puan) tarafından
Ben sütü döküyorum tencereye veya cam kavanoz neyde yapacaksan dök. Mayani bı kaseye al içine sütten az bişey koy karıştır yoğurdu direk süre katma yani sulandir sütle önce. Sonra onu direk sütün içine dök bırak. Ama yerini asla oynatma nerde maya yapacaksan orda koy mayani sute yerini değiştirme yani koyunca. Sonrada güzelce sar sarmala sıcak tutsun. Ben genelde gece yapıp sabah açıyorum. Sonra dolaba koy kapağı açık şekilde bı gün dursun dolapta sulanmasın diye taş gibi oluyor benim yogurtlarim.
(3,148 puan) tarafından
Öyle olursa yumuşar. Sütü kaplara dök mayayı sonra içine pay et o zaman. Mayayı koyduğun zaman hareket ettirmemen gerekiyor.
tarafından
Karıştırmıcak mıyım mayayı dökünce
(3,148 puan) tarafından
Yok canım zaten sütten alıp yumusatiyorum ya sivilasiyor içine dök bırak güzelce sar etrafini yerinde sabit kalsın. En az 5 6 saat beklet geceden yapıp sabah açsan daha raht olur. Sonrada dediğim gibi dolaba koy ama kapağı açık olsun. Ertesi gün kapatisin kapağını da yoksa dolabın soguguyla yoğurdun sıcağından kapakta su damlalari birikir ve yogurtun içine damlar yoğurdun sulanır
tarafından
Sağol canım bilmiyodum denicem teşekkür ederim
(3,148 puan) tarafından
Rica ederim dene bakalım olur Allah'ın izniyle.ben annemden böyle öğrendim onun da hep hazir yogurt gibi olur benim de öyle taş gibi tutuyor artık senin de olur inşallah
0 oy
(7,431 puan) tarafından
Mayamı biraz süzüp yapıyorum mayan nasıl olursa yoğurdunda öyle oluyor 1 lt cam kavanoza mayalıyorum sütün çok sıcak yada soğuk olmasın fırına koyuyorum  4 5 saatte mayalanıyor 
0 oy
tarafından
Mayayı çok mu koyuyosun ?
0 oy
(1,055 puan) tarafından
Kayalık yoğurdu sulu kısmında koyma bir 

İkincisi daha kalın olan yerinden koy varsa az süzme yugurtla karıştır normal ev yoğurdun öyle yap 
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Tencereye mayaliyorum hafif sıcak oluyor 4 saat dışarda kalıyor sonra dolaba alıyorum bazen bir gün bazen iki gün dokunmuyorum taş oluyor

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 839 göst.
16 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatmaa (1,783 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 60 göst.
28 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 235 göst.
16 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Kubra_87 (666 puan) tarafından soruldu

401,061 soru

12,002,790 cevap

36,186 kullanıcı

...