İnsanlara; "Dinin nedir? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun?" gibi Allah'ın soracağı soruları sormayın!
İnsanlara; "Aç mısınız? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır? Bir sorunun var mı?" gibi kulun kula soracağı sorular sorun. Fatih Sultan Mehmet'in çok güzel bir sözü canım bende çok severim. Çevremde kapalı olup açılan da oldu kimseyi yargılamak laf etmek bize düşmez onunla Allah arasındadır kul olarak bizim onu sorgulamaya laf etmeye hakkımız yoktur bence ben böyle düşünüyorum. Bu hayatta imanın kimde olduğu belli olmaz Rabbim güzel Ahlaklı olmayı nasip etsin yeter. Ben kul olarak çevremdeki insanların sadece Ahlakına bakıyorum kalbi temiz olan insanlar benim için yeterli. Gerisi Allah'la kul arasında oturup o kişiyi eleştiremem dinimizde zorlama yoktur kişiye Allah'ın emri söylenir yaparsa onun bileceği iş.
Benim bir arkadaşım wardı kapalıydı ertesi gun işe bi geldi saçlar fönlü sıfır kol ve daracık bir kot pantolonla şok olmuştum ya ben açık olduğum halde bile ozmanlar sıfır kol giymemistim
Rabbim düşürmesin o niyete.
1,486,662 soru
24,304,059 cevap
344,245 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın